3/11/2018

HHF 18 - OSTOKSET&BLOGIEXPO

Helsinki Horse Fair on taas tältä vuodelta käyty, ja ajattelinkin nyt hieman esitellä ostoksia kyseisiltä messuilta, ja ylipäätään jakaa fiiliksiä. Itse en ollut blogipassilla messuilla, sillä sen hakeminen jäi multa vähän niinkuin puolivahingossa välistä. Havahduin asiaan vasta pari päivää ennen haun päättymistä, ja kun en sitä silloin kerennyt tekemään, unohtui se vahingossa tehdä kokonaan. No, ehkä ensi kerralla sitten!

Itse olin messuilla lauantaina, sillä se vaikutti kaikin puolin parhaalta päivältä. Lisäksi blogiexpon palkintojenjako oli silloin, joten ihan senkin takia valitsin kyseisen päivän. Tämä blogihan oli ehdolla kategoriaan Nuori Nousija, josta ensinnäkin olin ihan huippu innoissani! Yleisöäänestyksen puolesta näytti ihan hyvältä, mutta koska tilastot suljettiin näkyvistä 10 päivää ennen äänestyksen päättymistä ja kilpakumppanit olivat kovia, en oikeastaan edes uskaltanut toivoa yhtään mitään. Siksi olikin ihan super ihana yllätys, kun pari päivää ennen messuja tuli tieto, että olen voittanut oman kategoriani!


Messuilla sitten kävin palkintojenjaossa vastaanottamassa palkinnon, ja pitämässä pienen kiitospuheen. Puhetta en itseasiassa ollut juuri suunnitellut, sillä sen kanssa kävi pikku väärinkäsitys. Jos tilaisuuteen ei olisi päässyt paikalle, sai tehdä videon. Noh, minä innoissani sitten viestiä lukiessa en lukenut sitä kunnolla, ja siten tein myös sen videon (ja jäädyin tunnin pakkasessa sitä kuvatessa). Tietenkään koko videolla ei ollut mitään tarvetta kun kerran itse olin paikalla. Kaikki meni kuitenkin kivasti, ja oli mukava nähdä, kuinka moni tuli katsomaan palkintojenjakoa! Kiitos vielä tätäkin kautta ihan kaikille, jotka kävitte äänestämässä! Unelma, josta en pari kuukautta sitten osannut haaveillakaan, toteutui teidän ansiosta <3

Tuon hienon pokaalin ja ruusukkeen lisäksi Horse Fairista jäi käteen myös hieman muita juttuja Kuulle, joten siirrytään nyt niihin!

HARCOUR-SATULAHUOPA



Koska satulahuopia tuskin voi olla ikinä liikaa, on se yleensä messuostoksien must have -tuote. Olin jo aikalailla kierrellyt kaikki osastot etsien sitä täydellistä huopaa, mutta oikeastaan tuloksetta. En halunnut kuitenkaan ostaa mitään "perusbasiccia", vaan jonkun oikeasti hyvän, laadukkaan ja silmää miellyttävän huovan.  Kun olin jo lähes luovuttanut, bongasin kuitenkin aika pieneltä osastolta kyseisen huovan, ja ihastuin heti!

Tummansininen on näköjään muodostunut meidän vakkariväriksi Kuun kanssa, joten se yhdistettynä ihaniin helmiyksityiskohtiin ja muotoiltuun säkätilaan on juuri se, mitä halusinkin. Huovan ns. väärä puoli on puuvillaa, joten se on myös hevoselle mukavaa materiaalia. Lisäksi tässä on tosiaan muotoiltu ja korotettu säkätila, eli huopa ei jää kinnaamaan säästä, vaan pysyy paikallaan erinomaisesti antaen hyvän tilan. Tämä on ollut meillä jo testissä pari kertaa, ja sekä koulussa että esteillä pysyy paikallaan super hyvin, vaikka vastinhihnoihin tulevia remmejä ei ole ollenkaan.

IMPERIAL RIDING -FLEECEPINTELIT





Näin talvisin laitetaan Kuulle aina kylmäyksen jälkeen fleecepintelit jalkoihin palauttamaan verenkierron normaaliksi, ja koska kylmätään lähes joka treenin jälkeen, ovat pintelit aika ahkerassa käytössä. Lisäksi Kuun lempihommaa on puuhastella karsinassa pinteleiden parissa, ja usein ne aamulla löytyvätkin purun seasta :D  Nykyiset pintelit ovatkin kestäneet harvinaisen kauan, mutta pikkuhiljaa niissäkin alkaa näkyä Kuun oma design. Näinpä messuilta olikin etsinnässä uudet fleecepintelit. 

Suuntasinkin Manskin osastolle katselemaan uusia ja edullisia fleecepinteleitä, ja silmiin pistivät heti nämä! Tiedän, Kuu varmasti arvostaa kamalasti tätä väritystä, mutta ovathan nämä nyt söpöt, ja sopivat Kuulle aika hyvin ;) Lisäksi varsinaisen kiinnitystarran päälle tulee vielä tuo irrotettava logolla varustettu pala, joten sen myötä Kuukin saa hieman haastetta pinteleiden irrotusyrityksiin. 

NAHKAISET SUOJAT



Myös uudet suojat sileätyöskentelyyn ja kotona menoon olivat ostoslistalla. Meillä oli kahdet ns. kakkossuojat, mutta toisista tarrat ovat löystyneet auttamattoman paljon, eivätkä ne enää pysy kauhean hyvin kiinni. Toisesta parista puolestaan yksi suoja on meidän umpihankimaastoilun seurauksena tällä hetkellä keskellä metsää, puolen metrin hangessa paikassa X. 

Nämäkin löytyivät Manskin osastolta, ja yhteensä maksoivat vain 20 euroa! Kyseessä ovat siis mustat nahkaiset perussuojat eteen ja taakse, joissa on sisällä neonpreeni pinta. Suojat vaikuttavat oikein hyviltä, ja näissä myös tarra on hyvän tiukka, joka ei ainakaan hetkeen pääse löystymään. Nämä riittävätkin oikein hyvin meidän sileätyöskentelyyn ja kotona humputteluun, hypätessä meillä on sitten tietenkin käytössä hieman laadukkaammat suojat. 

BLING-KOULURAIPPA



En ole voinut pitää Kuulla kouluraippaa tähän asti ollenkaan, sillä se raukka on pelännyt sitä todella paljon. Tai oikeastaan en ole edes pitkään aikaan kokeillut, kunnes sitten ehkä kuukausi taaksepäin päätin extempore testata nykyisen tilanteen. Tällöin Kuu ei korvaansa lotkauttanutkaan kouluraipalle, eikä välittänyt siitäkään negatiivisella tavalla, kun sillä koski lautasille. Tästä lähtien olenkin mennyt koulutreenit asianmukaisella raipalla, ja on kyllä huomattavasti helpompaa!

Messuilta päätinkin sitten ostaa oman kouluraipan, ettei joka kerta tarvitse lainata tallilta. Kiertelin monia osastoja, ja lopulta päädyin ostamaan tälläisen mustan, juuri sopivan pituisen kouluraipan samettisella strassikädensijalla. Tällä kelpaa sitten jatkossa mennä koulutreenit, varsinkin kun se sopii meidän koulusuitsien blingi-otsapantaan aikas hyvin!

MUOTOILTU YLEISSATULAVYÖ



Viime vuoden Horse Fairista ostettiin Kuulle uusi yleisvyö, sillä edellinen oli jäänyt pitkäksi. Nyt kun Kuun laihdutuskuuri on tehonnut ihan mukavasti ja poni alkaa hiljalleen olemaan niissä mitoissa, missä sen kuuluukin olla, alkaa tämänhetkinen 125cm vyö olla pikkuhiljaa hieman pitkähkö. Nykyään se menee kummaltakin puolelta jo helposti neloseen, eli lyhyempään 120 senttiseen vyöhön siirtyminen alkaa olla pian ajankohtaista. 

Nyt tänä vuonna käteen jäikin aikalailla meidän nykyisen vyön kanssa samanlainen, mutta viisi senttiä lyhyempi muotoiltu nahkavyö. Sattumoisin bongasin Hevarin pisteeltä alevöitä, jotka kaikki olivat 120 senttisiä, ja maksoivat 35 euroa. Juuri siis kuin meille tehtyjä! Näin ensisilmäyksellä nahka vaikuttaa oikein laadukkaalta ja pehmeältä, sekä muotoilu on juuri passeli. Ehkäpä me päästään siirtymään tähän vyöhön jo pian!

NAHKAOHJAT



Uusien kouluohjien hankintaa olin myös hieman suunnitellut, mutta ensisijaisesti olin miettinyt sellaisia grippikumiohjia. Nykyiset kouluohjat meillä ovat tavalliset grippiohjat, jotka sinänsä ovat pidoltaan ihan ok:t, mutta muuten laatu ei ole kovin hyvä. Nahkaosat ovat alkaneet halkeilemaan, ja stopparit eivät pysy paikallaan. 

Messuilla katselinkin eri ohjavalikoimia, ja yllättäen päädyin tutkimaan näitä nahkaohjia. Ennemmin en ole juuri nahkaohjiin perehtynyt, tai ylipäätään niitä edes harkinnut, mutta tarkastelun perusteella ne vaikuttivatkin oikein hyviltä niin pidoltaan kuin laadultaankin. Myös ne ovat tietenkin olleet jo viikon ajan testissä, ja olen tykännyt kovasti! Ne ovat paksummat kuin ns. normiohjat, joten aluksi ne tuntuivat hieman oudoilta, mutta nyt kun niihin on tottunut, voi sanoa, että pito ja tuntuma ovat huomattavasti paremmat! 

JOUSTOPINTELIT


Yleensä käytetään koulussa ihan vain suojia, mutta jos oikein innostutaan tuuppailemaan, saatetaan leikkiä true dressageratsukkoa, ja laittaa pintelit. Tähän asti meillä on kuitenkin ollut vain valkoiset pintelit, ja voin sanoa, että ne eivät ole ehkä ihan kaikkein kätevimmät :D Niinpä etsinnässä olivat myös hieman toisenväriset pintelit.

Myös nämä joustopintelit olivat fleecejen tapaan Manskista. Kaiken lisäksi tämäkin pari irtosi kympillä, joten ei kauaa tarvinnut miettiä, pitäisikö ostaa. Lisäksi tummansininen väri oli juuri täydellinen, ja pintelit sopivatkin meidän molempiin kouluhuopiin enemmän kuin hyvin, mikä tärkeintä ;)

Pari päivää sitten testattiin näitä uusia juttuja oikein urakalla! 

Olitteko te Horse Fairissa?

~Pauliina

6 kommenttia:

  1. Onnittelut vielä tuosta blogiäänestyksen voitosta! :) Mahtavia nää sun ostoksetkin! Ootkin löytänyt tuolta vaikka mitä :) Nuo pinkit pintelit ovat kyllä söpöt! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo itekkin tykkään tosi paljon, kerrankin löysi kaikkea tarpeellista ;D

      Poista
  2. Meni kyllä voitto oikeaan osoitteeseen! :) Ihania ostoksia oot löytänyt ja tosi hyvään hintaan!

    VastaaPoista
  3. Onnittelut palkinnon pokkaamisesta! :) Hieno juttu!
    Onpa tosi kivan näköinen tuo huopa! Pillerikin sai uuden edustushuovan yhdestä arvonnasta, tulkoon se julkisuuteen sitten sunnuntain kisoissa ;) Ja Pillerikin tarvitsisi uudet ohjat, kun sille oli vaihdettu viime vuoden puolella kangasohjat ja ne on jo ihan rämät. Ennen sillä oli superhyvät kumigrippiohjat, mutta minne lie ne laitettu- oli paremmat, kuin nämä nykyiset :( Olisipa sitä itsekin päässyt tutkailemaan messujen laareja, mutta en päässyt tulemaan, enkä Tampereellekaan pääse- ehkä vain hyvä, niin säästyy lompakko laihdutuskuurilta ja Pilleri kaikenlaiselta härpäkkeeltä... :D
    Kiva postaus, minusta just sopivan mittainen ja nuo esittelykuvat tuotteista ovat tosi onnistuneita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Itekkin tykkään tosta huovasta ihan huippu paljon, tekisi mieli laittaa se joka kerta! Oho, teillä olikin hyvä tuuri sit arvonnan kanssa, kisoja odotellessa ;)! Joo tuolla messuilla oli kyllä kainkenlaista ja varmasti on Tampereellakin, kumma juttu vaan kun yhtäkkiä aina tuntuu että tarvitsee hirveästi kaikkea kun kulkee alelaarien ohi :D! Kiitos :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :--)