8/23/2017

ENSIMMÄINEN STARTTI - UHKA VAI MAHDOLLISUUS?

Tämä postaus piti kirjoittaa jo muutama viikko sitten, mutta on ollut niin paljon muitakin postauksia, joten tämä jäänyt hieman taka-alalle. Parempi kuitenkin myöhään kun ei milloinkaan, joten mennään itse aiheeseen.

Oltiin Leenun kanssa siis meidän ensimmäisessä startissa 29.7 Mäntässä. Oltiin katseltu sopivia raveja ensimmäiseen starttiin, ja tuollaiset pikkuravit olivat juuri hyvät meidän yhteisen raviuran aloittamiseen. Leenun ennätys oli sarjaan verrattuna aika kova (Leenun ennätys 2.52,3 ja paalulta oli 3.16). Takamatkaa meille tulisi paalulta siis 120m, mutta ajateltiin sen olevan vielä ihan ok, matka oli vain 1000m.

Aamulla pakattiin tavarat ja Leenu koppiin, ja tälläkertaa Leenu ei edes aloittanut kuopimista! Heinäpaalin leviämiseltä koppiin siis säästyttiin, ja matkaan päästiin lähtemään hyvin ja aikataulussa. Perillä oltiin n. tuntia ennen meidän lähtöä.


Paikanpäällä otettiin ensin Leenu pois kopista, ja sitten kävin hakemassa voilokin. Meidän numero oli siis 9. Kävelytettiin ensin hetki Leenua, ja kohta alettiin valjastamaan. Leenu seisoi vain ihan nätisti paikoillaan, eikä yrittänyt mitään omia juttuja, kerrankin! Sitten kun saatiin kaikki valmiiksi, vaihdoin vielä itse vaatteet, ja siitä lähdettiin lämmittelemään radalle.

Kierrettiin kaksi kertaa radan ympäri, ensin puoliksi käynnissä ja puoliksi hölkällä, sitten pari vähän kovempaa vetoa ja taas hölkkää. Leenu oli kivassa vireessä, vähän se yritti lähteä perään tai singota johonkin, kun takaa tuli esimerkiksi suokkeja kovaa ohi, mutta pääosin mentiin aika rauhallisesti. Ja vaikkei Leenulla ollut korvissa mitään, ei se hätkyillyt kuulutuksia tai muita ääniä.


Lämmittelyn jälkeen annettiin Leenun hengähtää vajaa puolituntia, jolloin itse lähinnä panikoin ja mietin, että toivottavasti osaan nyt tehdä kaiken oikein, enkä rupea säätämään mitään omaa xd Noin kymmenen minuuttia ennen meidän lähdön esittelyä menin takaisin kärryille, ja lähdettiin kävelemään ja hölkkäilemään vielä vähän pellolle, johon oli tullut jo muitakin odottelemaan esittelyyn kuuluttamista.

Pellolla tosiaan kierrettiin isoa ympyrää muiden shettisvaljakoiden kanssa. Suurimmaksi osaksi kävelin Leenun kanssa, mutta välillä kuitenkin otin pieniä hölkkäpätkiä. Leenu meni siinäkin nätisti, mutta vähän se tuntui oudolta. Ihan viime minuuteilla syy selvisi, kun Milja huomasi, että Leenu oli jotenkin onnistunut saamaan sekin leukalenkin suuhunsa! Itsehän en sitä kärryiltä näe, joten onneksi Milja katsoi tarkasti, ja saatiin korjattua se paikoilleen!


Tällä välin meidät kuulutettiin jo esittelyyn, ja pienen varuste-episodin jälkeen saavuttiin tyylikkäästi hieman myöhässä jonoon. Näin päästiin lähtemään esittelyn kautta omille volttauspaikoille, ja meidän lisäksi sinne 120 metrin voltille tuli myös toinen valjakko.

Volttauksessa johdettiin Leenun kanssa meidän volttia, ja alkuun oltiin vähän liian edellä verrattuna muihin. Päästiin kuitenkin lähtölaskennnan kautta lähtöön ihan hyvin, eikä oltu liikaa edellä. Kuitenkin ennen kuin päästiin edes kunnolla lähdöstä vauhtiin, piti ponit ottaa takaisin, sillä lähtö meni uusintaan. Uusinta johtui edellä voltanneesta valjakosta, syytä en muista.


Toisella kerralla saatiin volttauksessa nyt heti oikea tahti, ja päästiin tekemään hyvää volttia aika sujuvasti. Tästä saatiin myös parempi lähtö. ja tälläkertaa hyväksyttykin. Lähdettiin ihan hyvää vauhtia heti alusta, ja aika tasaista tahtia päästiin ohittelemaan edellä meneviä. 10, eli meidän kanssa samalla voltilla ollut ampaisi melkein heti kärkeen, mutta itse en pyytänyt Leenua kauhean kovaa alussa, vaan mentiin aika maltillisesti. Välillä Leenu otti yhden tai puolikkaan askeleen laukkaa, mutta sain sen aina samantien takaisin, ja näin ollen siitä ei tullut laukkamerkintää.

Vähän ennen viimeistä kaarretta pyysin Leenua ihan kunnon vauhtiin, ja se lähti mukavan kovaa. Päästiin kai vielä yhden ohi, ja sata metriä ennen maalia yritin vielä yhden ohi, mutta Leenu lähtikin laukalle, enkä saanut sitä heti raviin, joten jouduin jarruttamaan aika paljon. Onneksi juuri ennen maalilinjaa se tuli raviin, eli saatiin hyväksytty juoksu ja viides sija!


Juoksun jälkeen oli kyllä tosi hyvä fiilis, selvittiinhän me hyväksytysti ja vielä hyvällä tuloksella ihan ekasta startista, sekä Leenu jaksoi ja käyttäytyi vallan mainiosti ! Tietysti jälkeenpäin ajateltuna olisi voinut pyytää jo aiemmassa vaiheessa kovempaa, mutta tässä ekassa startissa nyt tavoitteenakin oli vain hyväksytty juoksu, ja tuntuma siihen, miltä Leenu tositoimissa tuntuu, ja miten se jaksaa.

Kokonaistuloksissa tultiin siis sijalle 5/10, ja meidän aika oli toisiksi paras! Leenukin jäi vaan muutaman sekunnin ennätyksestään, eli tosi hyvä näin pitkä tauon jälkeen, sekä muutenkin meidän ekaksi startiksi :) Super Leenu<3

~Pauliina


6 kommenttia:

 1. Vautsi, hieno suoritus! Jälkikäteen on helppo miettiä, mitä tekisi toisin, mutta hei, sitten seuraavalla kerralla kun tiedät että Leenussa on ruutia vaikka kuinka aikaiseen kiriin, niin tehän otatte ihan ylivoimaisen voiton, eiks vaan? ;) Onnittelut hienosta suorituksesta, ja tsemppiä seuraavaan kertaan- kyllä teistä vielä melkoinen valjakko tulee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, ensi kerralla on kyllä jo helpompi, kun tietää jo paremmin, että mitä tekee ja koska. Voittoa lähdetään tietty tavoittelemaan ;) Kiitti, toivottavasti! :)

   Poista
 2. Oi ihan tosi hienosti ekaksi startiksi! Leenusta tulee oikeesti true raviponi! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :--)