8/27/2017

COMEBACK KISARADALLE

Viikko sitten lauantaina oltiin tämän meidän pikku kisatauon jälkeen taas estekisoissa Hämeenkyrössä. Ei tässä nyt tarkoituksella ole oikeastaan edes ollut tätä kisataukoa, mutta kun tuo Einola ja muutto on ollut lähiaikoina, ei niiden takia olla päästy vajaaseen kuukauteen kisaamaan. Nyt kuitenkin vihdoin päästiin taas stagelle, ja pitkästä aikaa hypättiin toisena luokkana ysikymppi. Nyt kun ollaan taas treeneissä päästy hyppäämään sitä paljon, ja Einolassa myös, joten näissä kisoissa oli taas hyvä kokeilla sitä. Toisena luokkana menin alle sen tutun ja turvallisen kasikympin. 

Kun saavuttiin kisapaikalle, mikäs muukaan odotti vastassa, kuin ihana kaatosade. Siinä sitten Kuu ulos kopista ja formulavarustus, että päästään nyt edes sinne maneesiin kävelemään. Kisat olivat siis ulkokentällä, joka oli siltä kannalta hyvä, että verkata sai sisällä. Jos kuitenkin sade jatkuisi pitkään, olisi kenttä aivan vellinä jo meidän ratoihin mennessä.

(c) Susanne Luomajärvi

Verkkaa aloitin pitkien alkukäyntien jälkeen käyntityöskentelyllä, ja lähinnä taivuttelin ja tein pysähdyksiä. Hetken päästä otin kevyttä ravia, jossa tehtiin ympyröitä ja temponvaihteluita. Ensin mentiin hölkkää, mutta pikkuhiljaa aloin ratsastamaan Kuuta enemmän ohjan ja pohkeen eteen. Ennen varsinaista työskentelyä otin vielä verkkalaukkaa, jossa tehtiin muutamat ympyrät päätyyn, muuten uralla hieman ahtaan tilan vuoksi,

Hetken kävelyn jälkeen alettiin ottaa hyppyjä. Ensin tultiin pari kertaa pieni pysty, joka meni joo ihan hyvin, mutta Kuu oli ehkä vähän vahva etenkin kääntymisessä. Tämän jälkeen tultiin okseria, joka meni myös ihan mukavasti, ja Kuu oli siinä jo pehmeämpi. Vähän se ehkä yritti vielä kantata ulkoreunaan, mutta ei nyt mitenkään pahasti. 

(c) Susanne Luomajärvi

Hyppyjen jälkeen työstin sileällä hetken vielä ennen radankävelyä, ja siinä Kuu tuli tosi hyväksi! Vihdoin se rentoutui kokonaan, ja tuli mukavan pyöreäksi. Siinä moodissa kerkesin sitä työstää hetken, ja sitten pitikin jo mennä radankävelyyn.

Radankävelyn jälkeen siirryin takaisin maneesiin ja menin Kuun selkään. Nyt Kuu oli ihan super, ja taisin ottaa vielä yhden hypynkin. Kohta saatiinkin jo mennä ulkoverkkaan, jossa työstin jälleen ensin sileällä, ja ratsastin vain pohkeen eteen ja apujen väliin. Siinäkin otin vielä pari hyppyä pystylle, joista ensimmäinen oli vähän löysä, mutta toinen onnistui kivasti!

Sitten oikeastaan päästiinkin jo radalle. Edellisen ratsukon aikana kiertelin näyttämässä erikoisesteet Kuulle, ja muuten ravailin ympäri kenttää. Lähtömerkin saatua nostin laukan ja pitkä lähestyminen ykköselle. Eka este oli okseri, johon saatiin ihan mukava hyppy. Sieltä kakkoselle, joka oli myös okseri. Siihen tuli ihan superhyvä hyppy, ja matka jatkui viiden tai kuuden askeleen linjana kolmoselle. Yritin viittä, mutta se olikin vähän liian pitkä, jonka kyllä huomasin, ja pääsin hidastamaan niin, ettei kuudes askel ollut aivan mini. Kolmonen siis ihan hyvin, vaikka hyppy lähti läheltä. Nelonen oli okseri-pysty-sarja. A-osalle tultiin vähän lähelle, ja välissä Kuu hieman hyytyi, josta seurasi outo hyppy B-osalle. Sarja kuitenkin puhtaasti, ja pitkä lähestyminen vitoselle. Vitonen tuli hyvin, siitä viiden askeleen linja kutoselle, johon askeleet kyllä sopivat, mutta Kuu katsoi esteen alla olevaa johdetta, jonka takia ennen estettä oli havaittavissa kiemurtelua, mutta päästiin siitäkin sitten puhtaasti.

(c) Susanne Luomajärvi

Seiska ja kasi olivat kaarevassa linjassa myös. Seiska oli okseri, jolle tosi hyvä hyppy. Kasille myös aika sujuvasti. Tästä alkoikin uusinta, ja koska oltiin päästy perusrata puhtaasti, päästiin jatkamaan siihen. Ensimmäisenä oli se viiden tai kuuden askeleen linja, jossa ensimmäiselle okserille tultiin vähän lähelle, mutta ihan hyvin muuten. Taas väli jäi vähän lyhyeksi, koska en muistanut ajoissa hidastaa. Kuitenkin jälleen päästiin pystykin hyvin. Seuraavana oli sarja, joka tälläkertaa meni sujuvasti, kun itse ratsastin välinkin tarpeeksi. Sitten oli okseri, johon oli kaksi tievaihtoehtoa. Siinä kohtaa ei tuntunut siltä, että olisi kannattanut valita se lyhyt ja aika tiukka tie, vaan mentiin varma ja vähän pidempi tie, josta tulikin hyvä lähestyminen ja hyppy. Viimeisenä vielä pysty, johon tuli pidempi lähestyminen. Välissä päästiin hyvin kaasuttamaan, ja hypystä tuli aika hyvä.

Radasta jäi aika hyvä fiilis, ja vaikka alussa Kuu olikin ehkä vähän tahmea, parani se loppua kohden tosi hyvin! Saatiin mukavan sujuvia hyppyjä, ja Kuu liikkui hyvin apujen välissä ja pohkeen edessä. Radan jälkeen annoin Kuun vaan kävellä ja hengähtää ennenkuin aloittaisin ysikympin verkan.

(c) Sara T.

Ennen ysikymppiä oli yksi luokka, jossa tosi oli vain muutama ratsukko. Kävinkin jo heidän radankävelyssä, koska perusrata oli sama. Sitten menin takaisin jo Kuun selkään, mutta kävelin ihan reilusti vielä pitkän aikaa, ja annoin Kuun pitää vielä taukoa.

Hiljalleen aloin työstämään käynnissä, ja sitten ravissa. Kuu tuntui ihan hyvältä, ja oli mukavasti menossa. Otin laukannostoja ja pikkupätkiä laukkaa molempiin suuntiin. Siinäkin Kuu oli hyvä, ja esimerkiksi käännöksissä se ei painanut yhtään ohjalle, vaan kaikki sujui tosi mukavasti! Sitten otin pari hyppyä. Ensin tultiin pystylle, jolle ensimmäiselle kerralla ihan hyvä hyppy, sitten nostettiin se ysikymppiin, ja myös siihen hyvin. Seuraavana otettiin okserille hyppyjä. Ensimmäisellä kerralla tuli vähän lähelle, joten päätin tulla uudestaan. Toisella kerralla rysäytettiinkin se alas, kolmannella ihan ok hyppy, ja neljännellä tosi hyvä. 

(c) Susanne Luomajärvi

Pitkään vain käveltiin pitkin ohjin, ja sen jälkeen työstin lähinnä käynnissä ja ravissa, koska luokan alkamisaika venyi aika paljon. Pidin Kuun kokoajan kuulolla ja reippaana, mutta ei tehty mitään kovin ihmeellistä.  Kun luokan alku vihdoin lähestyi, siirryttiin ulkoverkkaan. Siellä ensin käveltiin, ja sitten otin kaikki askellajit läpi, ja tein paljon siirtymisiä. Kun Kuu tuntui hyvältä, otin yhden hypyn vielä pystylle, joka menikin hyvin! Loppuajan ennen radalle pääsyä työstin käyntiä ja ravia,

Radalle päästiinkin aika nopeasti. Ravailin esteiden ympärillä, ja kun meille vihellettiin lähtömerkki, nostin laukan. Ensimmäisenä oli okseri, jolle tuli ihan hyvä lähestyminen ja hyppy. Esteen jälkeen laukankorjaus venyi hiukan liikaa, mutta koska seuraavalle oli pitkä lähestyminen, ei se haitannut juurikaan. Seuraavaksi oli siis se viiden tai kuuden askeleen linja, jolle tälläkertaa muistin laskea kunnolla sen kuusi askelta. Näin päästiinkin sujuvasti se, ilman mitään miniaskeleita. Nelonen oli jälleen sarja. Nyt sekin sujui ihan ilman mitään hidasteluita, ja itseasiassa aika sujuvastikin!

(c) Sara T.

Viidentenä oli kaarevalla linjalla pysty. Hyppy tuli hyvin, mutta siihen käänsin itse hieman liian aikaisin, ja hypyssä mun paino meni vasemmalle, joten Kuu teki yllätyskäännöksen oikean sijasta vasempaan. No, siinä sitten voltti ja nopeasti jatkettiin takaisin oikeaan suuntaan ja seuraavalle esteelle, joka oli okseri. Se ylitettiin aika lennokkaasti, ja siitä jatkettiin toiselle okserille, seiskalle. Kuu tuli siihen ehkä vähän lähelle, mutta hyppäsi kuitenkin tosi hyvin. Takajalat ottivat kuitenkin esteeltä puomin! Siitä jatkettiin vielä viimeiselle esteelle, joka oli pysty. Siihen lähestyminen ja hyppy tulivat taas hyvin, ja siitäkin puhdas.

Kokonaistulokseksi siis 8vp, mutta rata tuntui ja oli kuitenkin muuten niin hyvä, että olin kyllä tosi tyytyväinen! Kuu hyppäsi hyvin, ja nyt ratatempokin säilyi koko radan ajan mukavasti, eikä vauhti stopannut esteelle niinkuin keväällä. Kaikenkaikkiaankin molemmat radat olivat hyviä, ja oli hyvä comeback tähän ysikymppiinkin!




~Pauliina





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :--)