7/11/2017

KOVA TYÖ PALKITAAN

Meillä on Ypäjän jälkeen ollut kolmen viikon kisatauko Kuun kanssa, koska yksikertaisesti sopivia kisoja ei ole vain ollut, ja muutenkin ollaan annettu Kuun hieman lomailla. Kisatauko kuitenkin loppui sunnuntaina, kun suunnattiin estekisoihin Vesilahdelle. Verkkana mentiin miniluokka 60cm, ja sitten "oikeana" luokkana 80cm.

Kisat olivat iltakisat, joten saatiin lähteä kisapaikalle vasta puoli neljä. Kun saavuttiin Vesilahdelle, kävin ensin maksamassa lähdöt, ja samalla äiti ja iskä laittoivat Kuun valmiiksi. Kohta pääsinkin verkkaamaan, ja alkuun työstin vain käynnissä. Tein ympyröitä kokoajan, ja ratsastin Kuuta tuntumalle. Alkuun se oli vähän tahmea, mutta kevyen ravin jälkeen jo paljon parempi. Ravailin siis hetken, ja sitten otin ravi-laukka -siirtymisiä. Näiden jälkeen muutama hyppy ristikolle, ja sitten pystylle. Kaikki hypyt sujuivat kivasti, ja niiden jälkeen annoin Kuun kävellä.


Tässä vaiheessa oli radankävely. Sen jälkeen menin vielä ottamaan valmisteluverkan, eli kaikki askellajit, ja yhden hypyn. Nyt Kuu tuli tosi hyvin heti avuille ja tuntumalle. Tämän jälkeen sain aikalailla mennäkin suoraan radalle.

Radalla näytin Kuulle laineen, muita erikoisia ei ollutkaan. Ei Kuu mitään siitäkään välittänyt, mutta mielummin aina näyttää, kun ottaa jonkun tyhmän kiellon tai epäröinnin. Rata alkoi pystyllä, johon tuli tosi hyvä hyppy. Siitä kaareva linja okserille, johon myös ihan hyvä lähestyminen ja hyppy, ehkä hieman lähelle. Okserin jälkeen pitkä tie laineelle, joka tuli vähän lähelle, mutta se oli niin pieni, ettei ongelmia. Laineelta kaareva linja okserille, joka sujui hyvin. Laukka ei vaihtunut linjalla, mutta se ei oikein haitannut, kun okserilta saatiin taas oikea laukka. Seuraavana kahden askeleen sarja, joka tulikin tosi sujuvasti! Sarjalta viuhka-este (jota ei olla muuten Kuun kanssa ikinä hypätty!), ja sekin ongelmitta. Perusradan viimeisenä okseri, joka myös puhtaasti ja päästiin siis jatkamaan uusintaan.
Uusinnan ensimmäinen linja, eli 8-9-linja oli sama kuin 1-2-linja, ja se sujui myös hyvin, oikeastaan ihan samalla tavalla kuin tuo alunkin linja. Nopea laukankorjaus, jossa laukka ei kuitenkaan korjaantunut, joten vastalaukassa laine. Se puhtaasti, ja pitkä tie sarjalle. Tässä kaasutin aika paljon, ja sarjalle nopeahko käännös, ja sen jälkeen myös nopea käännös viimeiselle okserille. Okserille tultiin ehkä vähän lähelle, mutta hypyt sujuivat.  Kaikenkaikkiaan tosi hyvä rata, jonka jälkeen jäätiin odottelemaan tuloksia ja muiden suorituksia.

Kun luokka oli loppumassa, oli mielessäni, että ehkä saatetaan sijoittua. Oltiin kuitenkin yhdet niistä harvoista, ketkä saivat tuplanollat, vaikka pikkuluokka olikin kyseessä. Palkintojenjakoon sitten kuulutettiin nimet, ja vihdoin se tapahtui. Me päästiin sijoille aikaluokassa! Ei olla ikinä aiemmin Kuun kanssa pärjätty aikaluokissa, joten se oli kuitenkin jo meille "se juttu". Oltiin lopulta siis 4/14, eikä tyytyväisempi olisi voinut olla! Palkinnoksi saatiin siis punainen ruusuke, ja palautumisjauhepurkki.
Tästä meni heti verkkaamaan Kuuta toiseen luokkaan, sillä rata oli sama, enkä kokenut tarpeelliseksi kävellä sitä uudestaan. Aloitin taas siirtymisillä ja ympyröillä, ja Kuu tuli tosi hyväksi. Kun olin työstänyt hetken sileällä, otin kaksi verkkahyppyä pystylle. Molemmat sujuivat, joten loppuajan lähinnä työstin Kuuta käynnissä, koska oli tosi kuuma, ja Kuu oli jo jonkun verran hikinen.

Kohta oli kuitenkin jo taas meidän vuoro mennä radalle. Nyt laineelle oli tuotu myös toinen lankku, eli kaksi lainetta päällekäin. Sen näytin Kuulle heti, samoin muurin. Sitten sin lähtömerkin ja aloitin. Ykkönen hyvin, samoin kakkonen. Kolmonen oli tuplalaine, jolle ratsastin tarkoituksella itse vähän enemmän. Kuu kuitenkin meni kyselemättä siitä, ja matka jatkui kaarevalla neloselle. Se meni hyvin, ja laukkakin vaihtui, eli päästiin jatkamaan sujuvasti sarjalle. Sarja meni hyvin, B-osalle Kuu hieman hyytyi ja joduin käyttämään hieman enemmän pohjetta. Viuhka taas ongelmitta, ja vielä perusradan vikana okseri, jonka alla muuri. Sitä Kuu vähän kyttäsi, ja tulikin ihan pohjaan. Siitä jäätävä loikka yli, ja vaikka en ihan päässyt mukaan, meni se puhtaasti, ja päästiin uusintaan.

Verkkaeste

Uusinnan ensimmäinen linja jälleen sujui. Laineelle tuli ehkä vähän lähelle, mutta paikka oli silti ok. Kuu ei kuitenkaan nostanut jalkojaan tarpeeksi, ja pudotus. Matka jatkui sarjalle, ja pitkässä välissä kaasutin kunnolla ja päästiin tekemään tosi tiukka kaarre sarjalle. Väliin tuli yksi ylimääräinen askel, mutta silti Kuu hoiti homman puhtaasti. Viimeisenä taas muuri, johon tällkertaa tuin hyvin Kuuta. Se oli kuitenkin edelleen jännä, ja vedettiin samalla kaavalla ja samanlaisella loikalla sen nytkin. Kuitenkin puhtaasti, eli saldo radasta 0vp/4vp, ja tyytyväinen sai olla!

Kuu oli jo vähän väsyneempi tällä radalla muutenkin, koska oli niin kauhean kuuma. Hienosti se kuitenkin tsemppasi, ja saatiin aika sujuva rata myös tästä. Nyt kiinnitin huomiota myös siihen molemmilla radoilla, ettei Kuu pääse yhtään pitkäksi, ja laukkaa aktiivisesti ohjan ja pohkeen välissä. Tämä toteutuikin ihan kivasti, vaikka Kuulla ei puhtia toisessa radassa niin paljoa ollutkaan. Näitä kisoja ennen en ole oikein uskaltanut kaasuttaa esteiden välissä radalla, syynä ehkä takaraivossa olevat muistot lähdöistä. Nyt ollaan kuitenkin harjoiteltu sitäkin, ja heti kun päästiin toteuttamaan sitä myös kisoissa, niin kas kummaa meni tosi hyvin!
Katseltiin hetken aikaa toisten suorituksia, ja kun näytti siltä ettei sijoille ihan ylletä, päätettiin lähteä ennen luokan loppua. Ilmeisesti loppupään ratsukoilla ei mennytkään samalla tavalla, ja kun olimme jo matkalla tallille, kaverini joka oli myös kisoissa, laittoi viestin, että sijoituttiin myös kasikympissä neljänsiksi! Tuli se yllätyksenä todellakin, koska en olettanut, että pudotuksesta huolimatta päästäisiin sijoille. Samalla myös harmitti vähän, kun ei oltu jääty odottelemaan luokan loppua, mutta pääasia tietysti, että päästiin sijoille ;) Jos oltaisiin vältytty siltä pudotukselta, oltaisiin oltu toisia! Tämä kyllä kruunasi päivän totaalisesti, ja nämä olivat ehdottomasti parhaat kisat tähänasti ikinä! On se vaan niin kiva huomata, että oma kova työ palkitaan!


~Pauliina


6 kommenttia:

 1. Onnea sijoituksista ja hyvista radoista! Voin vain kuvitella tuon hyvän fiiliksen, noiden ratojen jälkeen ja erityisesti koko kisapäivän jälkeen, oli varmasti ihan huippua! Hyvä postaus ja hyvin kirjoitettu!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo, oli kyllä ihan super fiilis, kun kerrankin meni noin hyvin :) Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta!

   Poista
 2. Wau, onnea sijoituksista! Hirmuisen hienoa kehitystä, Kuu näyttää rennommalta ja varmemmalta, kuin esimerkiksi viime syksynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No täytyy kyllä itsekin myöntää, että onhan kehitystä tullut tosi paljon, ja Kuu on nykyään jo tosi rento ja varma :)

   Poista
 3. Vautsi, hienosti! Onnittelut sijoituksesta, superjuttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Toi oli kyllä ihan tosi kiva, kun kerrankin päästiin myös sijoille :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :--)