7/16/2017

PONIT KAUNEUSKILPAILUSSA - SÖPÖYSPISTEET KOTIIN?

Viime sunnuntaina oltiin Leenun ja Kuun kanssa match show'ssa, eli leikkimielisessä näyttelyssä. Molempien ponien kanssa meni tosi hyvin, ja oli super kiva päivä!

Aamulla lähdettiin jo melko aikaisin tallille, sillä Leenu piti vielä pestä ja kuivattaa. Kuu oltiin jo pesty eilen illalla, ja sille tietenkin laitettiin ohut loimi laitumelle. Leenulla taas ei ole tarpeeksi ohutta kesäloimea, joten se oli pakko pestä aamulla. Pesu sujuikin yllättävän hyvin, Leenu lähinnä seisoi paikallaan! Pesun jälkeen meinasi käydä vahinko, kun äiti syötteli Leenua auringossa. Leenu laittoi maaten turvekasaan, mutta onneksi ei kerinnyt alkaa piehtaroimaan! Selvittiin pienellä harjauksella, niinkuin myös Kuun kanssa, sillä loimi oli pelastanut Kuun mutakerrokselta. Pian saatiinkin ponit kuntoon, ja lastattiin ne koppiin. Kuu oli ihan fiiliksissä, kun sai matkustaa lempityttöystävänsä Leenun kanssa :D

1. (c) Elisa Aholainen

 2.

3.

Tultiin paikalle hieman myöhässä, ja kun oltiin vielä Leenun kanssa ensimmäisessä esittelyparissa, jäi "verkkaan" aikaa vain kymmenen minuuttia. Leenu ei ollut moksiskaan uudesta paikasta, ja lähinnä vain kävelin sen kanssa, ja otin pari ravipätkää. Sitten päästiinkin jo kehään, jossa Leenua vastassa oli gotlanninruss. Ensin mentiin kolmiota kolme kertaa ympäri käynnissä, sitten kaksi kertaa ravissa. Leenu käyttäytyi tosi kuuliaisesti. Lopuksi menimme vielä seisomaan tuomarin eteen, jossa toinen saisi ykkösruuukeen (sininen) ja toinen kakkosruusukkeen (punainen). 

Leenun kanssa saatiin sininen ruusuke, joka tarkoitti sitä, että päästiin jatkamaan suoraan ykköskehään, josta valittaisiin Best In Show -kehään menevät.

 4.

5.

6.

7. (c) Elisa Aholainen

Tämän jälkeen oli ponin vaihto, ja lähdin Kuun kanssa kävelemään verkka-alueelle. Siellä mentiin myös lähinnä käyntiä, mutta otettiin ravipätkiä ja pysähdyksiäkin. Kuukin toimi erittäin kivasti. 

Kuun kanssa saimme kehään pariksemme tinker-welsh cob -risteytyksen (joka lopulta voitti koko mätsärin). Myös Kuun kanssa menimme samat kierrosmäärät käyntiä ja ravia. Kuu ei ollut ihan niin reippaalla tuulella kuin Leenu, mutta sain siitäkin irti ihan kivat askeleet! Yhdessä kohtaa itse mokasin ja hidastin liian myöhään, joten kerran mentiin yhden puomi väärältä puolelta. Lopuksi menimme taas seisottamaan ponit tuomarin eteen, ja saatiin tälläkertaa sitten punainen ruusuke. Viime vuonnahan oltiin samaisissa mätsäreissä Kuun kanssa Best In Show 2, mutta tietty se riippuu niin paljon siitä, minkälainen miellyttää juuri sen tietyn tuomarin silmää.

8. (c) Elisa Aholainen 
Raamikas. Eloisa. Hyvä karva. Hieno häntä ja kaula! Hyvä yliastunta. Rento ravi. Hyvin esitetty :)
-tuomari (=eläinlääkäri)

9. (c) Elisa Aholainen

10.

Kohta viimeisetkin parit oli saatu arvosteltua, ja seuraavana oli vuorossa kakkoskehä, eli kaikki jotka olivat saaneet punaisen ruusukkeen, menivät sinne. Meitä oli seitsemän, ja kolme tulisi pääsemään ykköskehään. Kävelimme vain kolmiota ympäri, ja tuomaristo teki päätöksensä. Vuorotellen pareja lähetettiin pois kehästä, mutta me Kuun kanssa jäätiin kolmen joukkoon, eli ykköskehä odotti kuitenkin, jes!

Kohta tulikin pieni ongelma vastaan, sillä Kuu ja Leenu olivat nyt molemmat menossa ykköskehään, eli mistä toinen esittäjä? Kuun omistaja onneksi saapui paikalle, joten hän lupautui esittämään Kuun  ykköskehässä, ja itse esittäisin Leenun.

11. (c) Elisa Aholainen
Poni erittäin hienossa kunnossa. Hieno karva ja jouhet. Hyvä, matkaa voittava käynti. Kelpo ravi. Hyvin esitetty. Kuuliainen. 
-tuomari (=eläinlääkäri)

12. (c) Elisa Aholainen

13. (c) Elisa Aholainen

Pian oltiin ykköskehässä, jossa olivat kaikki sinisen ruusukkeen saaneet, sekä kolme parasta punaisen ruusukkeen saanutta. Myös ykköskehässä pelkästään kävelimme, ja tuomarit valikoivat samalla lähetystekniikalla seitsemän parasta, jotka sitten kilpailisivat vielä Best In Show -tittelistä ja muista erityismaininnoista. 

Yksi kerrallaan porukkaa karsittiin, ja myös Kuun matka päättyi tähän ykköskehään. Leenun kanssa kuitenkin jäimme seitsemän parhaan joukkoon, eli mahdollisuudet olivat nyt jopa koko mätsärin voittoon!

14. (c) Elisa Aholainen

15.

16.

Myös me seitsemän parhaiksi valikoitunutta pääsimme kehästä pois, ja tuomaristo alkoi tekemään päätöksiä sijoista. Leenun kanssa kävelimme välillä, ja välillä vain seisoimme varjossa. Kuu sai myös olla varjossa, ja syödä vihreää. 

Tässä menikin yllättävän kauan, ja ilmeisesti päätöstenteko oli melko haastavaa. Aika tasainen kisa ilmeisesti! Lopulta meidät kutsuttiin kilpakentälle riviin, ja palkintojenjako alkoi.

Ensin jaettiin erityismaininnat (paras esittäjä, yleisön suosikki, parhaat jouhet, söpöin pari ja paras seniori). Emme saaneet näistä mitään, mikä lupaili hyvää, sillä viimeksi ainakin oli niin, että erityismaininnan saaneet eivät saaneet BIS-titteleitä, jota kuitenkin lähdettiin hakemaan. Sitten oli vuorossa odotetut Best In Show -palkinnot, joista meillä Leenun kanssa käteen jäi titteli Best In Show 2, eli oltiin koko näyttelyn toisiksi parhaat! Voittaja oli siis Kuun parina ollut tinker-welsh -ristetys, joka on kyllä kieltämättä hieno. Ei siis huonolle hävitty ;)

19.

20.Vasemmanpuoleinen ruunikko oli siis BIS 3, me keskellä BIS 2, ja oikeanpuoleinen kirjava BIS 1.

21. <3 (c) Elisa Aholainen

Sellaiset näyttelyt tälläkertaa! Oli kyllä kiva käydä, ja ollaan nyt vähän ajateltu, että Leenun kanssa voisi mennä ihan oikeisiinkin näyttelyihin. Se on kuitenkin nyt niin hyvässä kunnossa, ja oppinut käyttäytymäänkin, joten Leenustahan voisi kuoriutua myös näyttelytykki ;)

Mikä oli teidän lempparikuva?

~Pauliina

20 kommenttia:

 1. 7, 10, 12, 13 ja 15 olivat mun lempparit, mutta kaikki kuvat olivat kyllä super ihania! ❤️

  VastaaPoista
 2. Tosi kivoja kuvia ja onnea toisesta sijasta! Mätsärit on kyllä kivoja, kun ei ole niin tiukkapipoinen meininki, mutta saa kuitenkin kunnon arvostelun ja kokemusta. Pikku huomautus, että mulle on aina sanottu ettei ikinä aurinkolaiseilla kehään, vaikkei se mätsäreissä välttämättä niin tarkkaa olekkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, itsekin tykkään mätsäreistä paljon, kun niissä saa sitä "oikean näyttelyn tuntua", mutta meininki on kuitenkin rento :) Joo kiitos huomautuksesta, nuo lasit vähän niinkuin jäivät päähän :D Tosin kukaan niistä ei sanonut mitään, mutta voisi ne muistaa jättää ensi kerralla pois!

   Poista
 3. Niin paljon kivoja kuvia ettei lempparia osaa päättää! :D

  VastaaPoista
 4. Onnea toisesta sijasta. Tää oli mielenkiintoinen postaus, lempparikuvat oli 7, 15,16, 21 :)

  VastaaPoista
 5. Kaikki oli niin kivoja ettei yksinkertaisesti vaan voi päättää!

  VastaaPoista
 6. Mahtavia kuvia, suloiset ponit! Ja onnittelut Leenulle! :)

  VastaaPoista
 7. Oi, kaikki kuvat olivat ihania! Jään mielenkiinnolla seuraamaan blogia :)

  VastaaPoista
 8. Upea postaus! Mun lempparikuva on ehdottomasti tuo viimeinen :)
  Ihana, kun oli tuomarin kommentit mukana postauksessa, kun en itse ole minkäänlaisissa eläinnäyttelyissä koskaan käynyt, niin oli hauska lukea, mihin siellä kiinnitetään huomiota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo viimeinen on myös henkilökohtainen lemppari :) Joo, ajattelinkin laittaa noi tuomarin kommentit, koska varmasti myös kiva tietää muiden, minkälaiset arvostelut ponit saivat ;)

   Poista
 9. Kiva, että teillä meni hyvin! Mun lempparikuviani oli 1, 13 & 15.
  Komppaan Siiriä, itsekkään en ole käynyt missään eläinnäyttelyissä, joten oli kiva kuulla mitä siellä arvioidaan ja mihin kiinnitetään huomiota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :)! Varmasti kiva kyllä tietää, mihin siellä näyttelyissä (tai mätsärissä) kiinnitetään huomiota, jos ei ole ennen käynyt :)

   Poista
 10. Sairaan kivoja kuvia!! Ööö 1, 8, 12, 13, 14, 21.. :D

  Hyvät arvostelut molemmilla ja hienosti pärjäsivät! Ehdottomasti Leenu näyttelyihin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Joo, oli kyllä munkin mielestä mukavat arvostelut molemmilla :) Ja ehkäpä me sitten sen Leenun kanssa aloitellaan myös näyttelyponin uraa ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :--)