6/21/2017

TALENT CUPIN FINAALI

Moikka! Nyt on kotiuduttu Ypäjältä taas yhtä kokemusta rikkaampana. Oltiin siis Kisaviikolla kisaamassa 15.-16.6 Talent Cupin finaali, johon sisältyi sekä koulu-, että esteosuus.

Torstaina 15.6 oli ensimmäisenä kouluosuuden vuoro, ja luokka onneksi alkoi vasta puolenpäivän jälkeen, joten meidän vuoron ollessa noin puolivälissä, sai aamulla nukkua taas harvinaisen pitkään kisa-aamuksi. Tallilta lähdettiin hieman puoli kahdentoista jälkeen, ja Ypäjällä oltiin parin mutkan kautta ennen kahta.

Meillä oli tosi hyvin aikaa, sillä suoritukseni oli määrä olla kolmen jälkeen. Lähdönvarmistuksen ja Kuun varustamisen jälkeen lähdettiin käppäilemään kohti verkkaa. Verkan aloitin käyntityöskentelyllä, ja tein voltteja ja pysähdyksiä. Kohta otin ravia ja lisäsin tekemiseen mukaan siirtymiset. Itse olin alkuun liian jännittynyt, eikä Kuu meinannut ensin ollenkaan jäädä apujen väliin. Tietysti sekin jännittyi, kun ratsastaja jännittyi. Kun itse lopulta pystyin rentoutumaan, tuli Kuukin oikeasti avuille. Otin laukannostoja ja edelleen jatkoin siirtymisillä ja volteilla vähän vaihdellen käynnistä kevyeeseen raviin, ja siitä harjoitusraviin. 


Kohta siirryttiinkin verkkaaman juhlakentälle, missä olivat siis kouluradat ja viimeistelyverkka-alue. Siellä jatkoin siirtymisillä, ja mukaan otin myös laukkatyöskentelyä. Kuu tuntui aika mukavalta, mutta ajoittain vähän hitaalta. Tosin tuolloin oli reilusti yli kaksikymmentä astetta lämmintä, eli sillä varmaan osuutta asiaan. Jatkoin siirtymisiä siihen asti, kunnes sain mennä radalle.

Radalle lähdin ihan hyvillä mielin, koska Kuu oli verkassa ollut hyvä, ja olin saanut sen samalaiseen moodiin, kuin aina treeneissäkin. Radalla ensin kävin kiertämässä aitojen vierustat ravissa, sitten otin vähän laukkaa, ja juuri ennen lähtömerkkiä vähän ravityöskentelyä. Siinä kohtaa kaikki oli vielä ihan hyvin.

Kuitenkin kun aloitin radan, niin mitä pidemmälle rataa ratsastin, sitä huonompi olo mulle tuli, ja tuntui siltä, että pyörryn ihan juuri. En muista radasta kauheasti kun sen, että se oli kamalin koulurata, jonka olen ikinä ratsastanut. Olotila johtui varmasti purkautuvasta jännityksestä, joka kaikki kasaantui radalle. Ennen radan aloittamista mua ei jännittänyt yhtään. Tietysti kun itse jännityin, en ensinnäkään pystynyt ratsastamaan Kuuta kunnolla, vaikka yritin parhaani mukaan. Huono olo vain voimistui, ja tuli ihan sellainen fiilis, että olisi tehnyt mieli keskeyttää. Ratsastin tietenkin radan loppuun,  mutta Kuu hyytyi tosi paljon, koska itse en ollut normaali. Hassua, kun juuri kommentoin yhteen kisajännitystä käsittelevään postaukseen, että itse olen päässyt jännittämisestä hyvin pois, mutta näköjään tuo viheliäinen tunne puskee esiin vielä kouluradalla. Niistä kun meillä ei ole Kuun kanssa vielä kovin paljon rutiinia.


Radan jälkeen ärsytti todella paljon, mutta enhän mä tuolle mitään voi. Rata ei kokonaisuudessaan mennyt mitenkään kauhean hyvin, eikä Kuu kulkenut niin kun olisi pitänyt, vaan pikemminkin mateli pitkänä pötkönä. Enhän itse pystynyt ratsastamaan tuossa tilassa sitä niin, että se olisi mennyt kuten treeneissä. Hädintuskin pystyin edes hengittämään. Oli siellä ihan hyviä pätkiäkin, ja varsinkin siihen verrattuna mikä fiilis siellä radalla oli, se meni kuitenkin ihan ok. Olihan se alle sen tason paljonkin, mitä nyt ollaan, mutta se mitä nyt vaan tarvitaan, on vielä rutiinia kouluradoilta. Sillä rutiinilla se estekisajännityskin lähti. Ehkä me vielä saadaan kouluratakin suoritettua hyvällä fiiliksellä ,:D

Radan jälkeen menin vielä hölkkäilemään hetkeksi, ja sitten lähdettiin kävelemään kohti tallia, jossa Kuun oli määrä yöpyä. Illalla käytiin lisäksi käppäilemässä maastakäsin pieni lenkki, jossa Kuu sai myös syödä vihreää. Tuolla Ypäjällä kun ei vierailla poneilla tai hevosilla ole mahdollisuutta tarhaukseen.

Tallilla menikin melken koko ilta, kun käytiin vielä katsomassa derbyllä esteluokkaa, että saadaan vähän esimakua huomista ajatellen. Tuon jälkeen käytiin kaupassa ostamassa Kuulle vielä pussillinen omenoita, joita se odottikin karsinassa höristen <3Perjantaina 16.6 koittikin esteosuuden vuoro. Meidän luokka oli päivän toinen, ja se yhdistettynä siihen, että oltiin ihan lähtölistan perällä, tarkoitti taas sitä, että herätys ei ollut kukonlaulun aikaan!

Tallille saimme mennä tosi rennolla aikataululla, mikä on kisa-aamuina harvinaista herkkua. Kuukin tykkäsi, kun sen kanssa vain oltiin, ja se oli tosi rento muutenkin. Ainakin vaikutti lupaavalta suoritusta ajatellen! Aikataulumme ei loppupeleissä edes osoittautunut liian löysäksi, koska nurmihokkien kiinnittämisessä ilmeni hieman ongelmia. Hokinreikiin oli mennyt kiviä, mutta onneksi lopulta saatiin ne pinnin avulla pois. Siitä saatiinkin heti lähteä kävelemään kohti areenaa.

Meillä oli kisapaikalle saapumisen jälkeen vielä tosi hyvin aikaa ennen radankävelyä, joten kerrankin kerkesi katsella edellisen luokan ratsukoita. Kohta pääsin radankävelyyn, ja rata oli siis muunneltu versio Talent Taitorata 2:sta. Se oli levitetty lähes koko derbyn alueelle, eli tilaa kyllä riitti! Rata oli ihan kiva, eikä Kuuta ajatellen erityisen haastavia kohtia ollut.


Sileeverkan aloitin ensin käynnissä, jossa tein voltteja. Kohta otin ravia, ja sen mukaan sitten tein siirtymisiä ja temponmuutoksia. Kun Kuu oli hyvin kuulolla, otin laukannostoja ja pieniä pätkiä laukkaa. Kuu tuntui ihan hyvälle, ajoittain ehkä vähän hitaalle, mutta ihan hyvälle silti. Sitten tulin kerran puomi-ristikko-jutun ravissa, jossa ristikosta oli tarkoitus jatkaa laukassa. Se meni tosi hyvin, saatiin oikea laukka ja Kuu oli tosi napakka. Tämän jälkeen annoin pitkät ohjat, ja kävelin vain, koska meidän suoritukseen oli vielä melko pitkä aika.

Rennon pätkän jälkeen aloin työstämään taas hiljalleen käyntiä, ja sitten ravia siirtymisillä. Kuu tuli todella hyväksi ja apujen väliin. Otin kohta laukkaa molempiin suuntiin vähän pidemmän aikaa, ja työstin siinä myös laukan pituutta. Kuu lyhensi ja pidensi askelta tosi hyvin! Hetken kävelyjen jälkeen otin ensin pari ravilähestymistä puomi-ristikko-sarjalle, joka meni ihan ok. Toisella kerralla jäi väärä laukka, mutta toisella saatiin se oikea. Sitten tultiin okseria. Kahdella ensimmäisellä kerralla tultiin tosi lähelle, mutta kuitenkin puhtaasti. Kolmannella sain vihdoin kunnon etäisyyden, ja hyppy oli ihan super! Sitten kerran vielä pysty, joka olikin niin hyvä, että jätettiin hypyt siihen. Loppuajan tein siirtymisiä, ja kohta päästiin jo odotteluverkka-alueelle.

Sitten koitti vihdoin se aika, kun päästiin stagelle. Suorittavan ratsukon lisäksi radalla sai olla kaksi valmistautuvaa ratsukkoa, eli aikaa kierrellä kentällä oli hyvin. Näytinkin Kuulle ensin parit lankut, ja sitten kiertelen ravissa koko derbykenttää ja esteitä. Otin myös pikkuisen laukkaa, ja Kuu tuntui tosi hyvältä. Nurmikenttä toi sopivasti sille lisäbuustia.
Vihdoin sain lähtömerkin ja aloitin. Ykkönen ja kakkonen oli kuuden askeleen linjana, ja ykköselle pystyi tulemaan kummastakin suunnasta. Toinen vaihtoehto oli tulla tiukempi kaarre oikeasta kierroksesta, jolloin laukka todennäköisesti pysyy oikeana koko ajan, kun kakkoselta jatketaan oikeassa kierroksessa. Toinen vaihtoehto oli tulla loiva ja pitkä lähestyminen vasemmasta kierroksesta, joka tarkoitta vain sitä, että viimeistään kakkosella pitää tehdä laukanvaihto. Valistin harkinnan jälkeen loivemman reitin, sillä en halunnut tehdä liian tiukkaa reittiä, ja ottaa riskä pudotuksesta. Ykköselle tuli hyvä reitti, mutta hyppy ajautui vähän lähelle. Tästä syystä väliin tuli seitsemän askelta, mutta viimeinen ei ollut kauhean pieni edes, joten kakkonen sujui hyvin, ja laukkakin vaihtui.

Ennen kolmosta piti siirtää raviin, sillä seuraavana oli puomi-ristikko-pysty -linja. Verkassa tuo puomi.ristikko -tehtävä ei ollut sujunut kauhean hyvin, sillä viimeisillä kerroilla Kuu oli aina nostanut laukan jo puomilla. Nyt kuitenkin tehtävä sujui super hyvin, ja päästiin jatkamaan vielä oikeassa laukassa suoraan! Kolmosen jälkeen oli aika tiukka kaarre neloselle, mutta se meni myös oikein kivasti. Neloselle hyvä hyppy, ja aika pitkä linja vitoselle. Tuossa välissä Kuu pääsi ehkä vähän hitaaksi, ja hyppy tuli hieman lähelle. Vitoselta kutoselle linjalla Kuu oli kuitenkin jo taas menossa enemmän, ja saatiin tosi hyvä hyppy sille. Laukka ei kuitenkaan vaihtunut, ja sen vaihdoin ravin kautta nopeasti. Seiskalle oli kaareva reitti, ja nyt tempo säilyi hyvin myös siinä. Hyvä hyppy seiskalle, sen jälkeen Kuu tuli alas väärässä laukassa, mutta vaihto onnistui suorilta heti takaisin oikeaan laukkaan. Sitten oli hieman pidempi tie kasille, jolle lähestyminen onnistui myös kivasti. Sama juttu kävi myös nyt kun seiskalla laukan suhteen, mutta onneksi Kuu kuitenkin vaihtoi takaisin oikeaan heti! Viimeisenä vielä melkein linjassa kasin kanssa oleva innarisarja, jonka Kuu suoritti myös moitteettomasti.


Kuu hyppää kyllä niin pyöreästi!

Itse olen rataan tosi tyytyväinen, mielestäni se oli sujuva, vaikka muutama etäisyys tulikin lähelle. Kuu ei kuitenkaan kasonut yhtään mitään, ja meni kyllä niiiin varmasti. Tavoite myös saavutettiin, eli puhdas rata! Vaikka pisteet eivät myös tässäkään luokassa riittäneet sijoille, olen enemmän kuin tyytyväinen. Nyt ei myöskään mua itseä jännittänyt yhtään, ja nautin jopa radan ratsastuksesta.  

Arvostelussa luki ainoastaan, että "eteenpäinpyrkimys saisi olla parempi", joten se vähän ihmetytti. Lapussa oli kuitenkin kolme pitkää kohtaa, johon olisi saanut kirjoittaa. Olisin halunnut toki tietää, mistä muut pisteet tulivat. Mielestäni Kuu meni yleisesti ottaen ihan hyvää laukkaa, ja vaikka parissa kohdassa vähän hidastui, oli Kuu kuitenkin ohjan ja pohkeen välissä koko ajan. No, kuitenkin hyvä rata, josta jäi hyvä mieli! Ylipäätään kun ajattelee, niin tämä oli jo saavutus päästä tänne asti jo nyt Kuun kanssa, ollanhan me aloitettu nollasta alle kaksi vuotta sitten, ja nyt päästiin jo näin suuriin kisoihin konkariponien sekaan kisaamaan!


~Pauliina

21 kommenttia:

 1. "kuu hyppää niin pyöreästi"
  Lähelle tullut hyppy ja pyöreästi hyppääminen on kaks eri asiaa. Kuu hyppäs "pyöreästi" että se pääsis esteestä yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olisi varmaan kannattavampaa tiputtaa esteiden korkeutta se puoli metriä kun faktatieto on tuota tasoa. Ei ole todellakaan ok että henkilö joka ei erota pyöreätä hyppyä liian lähelle tulleesta kisaa 90cm ratoja kaiken lisäksi ilman valmentajan opastusta. Oikeaa hevosmiestaitoa on ymmärtää oma taso ja mennä sen mukaan, ei sitä että kiirehditään isoille radoille sairaalloisen lihavalla ponilla ja itketään parin vuoden päästä kun ponin jalat on lopullisesti hajalla.

   Poista
  2. Ja lisänä vielä tuo pelham todennäköisesti ilman ketjua, tai jos se on, aivan liian löysällä ketjulla. Perusratsastus paremmaksi niin helpottaa etäisyyksien ja temmonkin kanssa, lisäksi voisi sitten vaikka vaihtaa kevyemmän kuolaimen :)

   Poista
  3. Ootko mahdollisesti yksi ja sama ano? Jo et uskalla omalla nimellä kommentoida, ei kommentti ole sellainen, että sen voi julkaista. Totta on, että kuvassa, jossa puhutaan pyöreästä hypystä, on poni yullut lähelle, mutta sekin mainitaan selkeästi tekstissä. Itselläsi ei taida olla hirveästi mistään mitään hajua, jos sanot, että vankkarakenteinen, mutta silti hyvin tuloksin aluetasolla kilpaileva poni on sairaalloisen lihava. Olette anot naurettavia, ei mulla muuta.

   Poista
  4. On se ihmeellinen juttu, kun näitä "asiantuntijoita" pukkaa joka paikasta. Ensinnäkin, jos teille vankkarakenteinen poni = sairaalloisen lihava poni, niin suosittelen opiskelemaan vielä lisää tästä hevosurheilun ihmeellisestä maailmasta nimenomaista faktatietoa. Kaikki rodut kun eivät ole rakenteellisesti arabeja. On totta, että Kuulla on vielä hieman ylipainoa, mutta ei se missään nimessä sairaalloisen lihava ole. Tämäkin on asia, mikä näiden "hyvien hevosihmisten" kuuluisi kyllä erottaa. Jos Kuu olisi sairaalloisen lihava, niinkuin jo nämä kaksi muuta selvästi asioista tietävää sanoivat, se ei pääsisi 90 tai 80 tai edes ristikoista yli, ja vielä hyvin tuloksin.

   Toisena, on totta että Kuu on tullut tuossa kuvassa hieman lähelle estettä, mutta etäisyys on etäisyytenä tuon kokoisilla esteillä vielä ihan ok. Toki hypyn pyöreys johtuu myös siitä, mutta ihan yleisestikin Kuun hyppytyyli on pyöreä, ja se todella käyttää selkäänsä. Tuli se sitten lähelle tai ei, hyppää se hyvin selkäänsä käyttäen. Asiasta mainitsin aika selkeästi myös tekstissä, joten olisiko se hyvä lukea ensin?:)

   Kolmantena, varmasti minä ja valmentajani tiedetään, mikä on minun ja Kuun tämänhetkinen taso. Tuskinpa hyppäisimme valmennuksissa sellaisia tehtäviä, jotka eivät olisi meidän tasoa. Sama pätee kisoihin. On tietysti hyvä, että edetään hitaasti ja varmasti, mutta miksi hypätä ristikkoja vuodesta toiseen, jos oma taso on muuta? Olemme Kuun kanssa edenneet ihan rauhallisesti, ja siirtyneet vasta seuraavaan korkeuteen kun nykyinen on sujunut ja on keskusteltu valmentajani kanssa. Minun mielestäni ei ole kovin ok, että te joilla ei ole asiasta _oikeaa faktatietoa_ ,tulette sanomaan asiasta, josta ette tiedä mitään. Tekstinne perusteella ette ole edes alan ammattilaisia, joten jos jätätte vain suosiolla asian henkilöille, jotka tietävät oikeasti :) Se jos mikä on oikeaa hevosmiestaitoa. Mistä muuten "tiedätte", ettei valmentajani ole kisoissa mukana? Totta on, että hän ei näihin kisoihin päässyt, mutta mielestäni se ei haittaa, kun ollaan treenattu niin altiivisesti ja juteltu, että mitä siellä verkassa tehdään. Sen verran osaan itsekin, että jos valmentaja ei pääse, tiedän silti mitä teen, että saan Kuun hyväksi.

   Ja mitä tuohon jalkojen hoitoon tulee, osaamme kyllä suhteuttaa oikean rasitusmäärän viikolle, sekä kaikenlisäksi kylmäämme joka rasituksen jälkeen. Tämänkään ei ole siis mikään ongelma, paitsi ilmeisesti ehkä sinulle.

   Viitaten vielä tuohon kuolainasiaan, niin perusratsastus voi olla kunnossa silti, vaikka et menisi estekisoissa kuolaimettomalla :) Toki perusratsastus ei ole kellään täydellinen, ja aina on korjattavaa. Hyppäämme myös muilla kevyemmillä kuolaimilla, ja ne toimivat hyvin. Kisatilanteissa kuitenkin pelham toimii moitteettomasti, joten miksi sitä ei käyttäisi. Ja muuten, kuvista ei todellakaan erota kunnolla, kuinka löysällä/kireällä ketju on, joten mistä tiedät millä kireydellä se on? Voin sanoa, että se on sopiva, mutta oletko itse nähnyt sen muka läheltä?

   Jos asiasta jäi vielä epäselvyyksiä, voit/voitte ottaa yhteyttä minuun omalla nimellänne, tuollaisten asioiden kommentointi anona on kuitenkin todella säälittävää.

   Poista
  5. En ole kumpikaan ylemmistä anoista enkä halua kommentoida muuhun kuin tuohon lihavuuteen. En halua loukata tai sanoa ilkeilläkseni, mutta Kuu ei ole pelkästään vain lihava, vaan sillä näkyisi olevan niskassa tuollainen ihrakertymä. Ihraniska on pahempi kuin mikään ylipaino, sillä se liittyy lähinnä hormoneihin ja esim. kaviokuumeriski alkaa olla melkoinen. Ihan vain ponin hyvinvoinnin kannalta yrittäisin saada painoa pois, enkä antaisi olla laitumella kuin pieniä hetkiä (jos Kuu laiduntaa).

   Poista
  6. Joo, tiedän tuon ongelman. Kuulla tuo niska on ollut paljon pahempi, ja se on kuitenkin nyt kiinteytynyt paljon, eikä esimerkiksi hylly puolelta toiselle, vaan on aika napakka. Toki Kuu on edelleen laihdutuskuurilla, ja tarkoitus onkin saada sitä kiinteämmäksi ja painoa pois vielä :) Sitä kautta varmasti niskastakin lähtee ylimääräinen.

   Poista
 2. Tollaset kommentit sairaalloisen lihavasta ponista on kyllä aika törkeitä. Poni on vankka ja vahva rakenteinen eikä mikään kukkakeppi. Sairaalloisen lihava hevonen ei kykenisi suorittamaan 90cm ratoja hyvin tuloksin tai sujuvia kouluratoja. Poni on mielestäni vahvan mallinen ja vankka, sopivan tyyppinen!

  VastaaPoista
 3. Toi on kyllä tosi harmittavaa että välillä jännitystä pukkaa vaikka periaatteessa sille ei ole edes kunnollista syytä. Näin perjantaina teidän esteradan paikan päällä ja se oli kyllä mukavan näköinen! Kivoja kuvia myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, ja kun sille ei voi itse oikein mitään! Kiva kuulla, kiitos :)!

   Poista
 4. Vaikka en nyt ookkaan teidän matkaa vielä kauhean pitkään seurannut, niin ootte kyllä kehittyneet älyttömästi! Te tuutte vielä pääsemään tosi pitkälle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon! :) Ja toivottavasti, se olis tarkoitus ;)

   Poista
 5. Pisteitä varmasti vähensi nuo muutamat väärät laukat ja ravin kautta korjaaminen, ponin puskeminen ulkolapa edellä yhdessä kohtaa, sekä noin näkyvä ja paljon käytetty pohje.
  Tsemppiä treeneihin ja kisoihin, suunta on ylöspäin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmaan tietysti vähentävät yllämainitut asiat, mutta olisi ollut kiva kuulla ne myös tuomarilta :) Kiitos! :)

   Poista
 6. Loppujen lopuks kisat kuulosti ihan hyvältä kokemukselta vaikka toi koulu meni vähän huonommin sun mielestä!! Aina ei voi onnistua kaikessa mutta onneks este osuus näytti menevän paljon paremmin! :) Tsemppiä tulevaisuuteen, ootte kyllä kehittyny tosi paljon!

  Ps. Olis kiva nähdä kuvia pöytäkirjoista näissä koulukisoissa ja tyyliluokissa (jos muistan oikein että niissä saa sellasen :D) koska niitä on mun mielestä tosi mielenkiintosta lukea kun ne ns tiivistää koko suorituksen kivasti tuomarin näkökulmasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kokemuksena oli kuitenkin tosi kiva! Niimpä, se kuuluu asiaan ettei kaikki mene aina putkeen, mutta onneksi esteosuus meni hyvin! :) Kiitos, kiva kuulla!

   Joo, unohdinkin laittaa ne koulupöytäkirjat tähän, mutta jatkossa täytyykin muistaa!

   Poista
 7. Sun ulkoasua oon kyllä ihaillu! Sulla mahtavasti aseteltu kuvat ja teksti :)

  VastaaPoista
 8. Voi Kuu, kylläpä laiskistuu tosiaan ihan silmissä tuolla kouluradalla- hirveä harmi, olisi ollut eväät varmasti vaikka mihin! :( Mullekin kävi yksissä kisoissa noin (ja ajattele, ihan tallin suljetut harkkakisat...:D), että tuli tosi huono olo ja tuntui, että menen kuin jossain unessa siellä esteiden seassa. Se oli nimenomaan sitä jännitystä, joka sai veren pakenemaan varmaankin aivoista tai jotakin- ei mennyt kovin hyvin ne kisat, mutta onneksi se jännitys jäi sinne sitten, eikä ole sen jälkeen enää niin pahasti jännittänyt :)
  Esteosuus onnistui teiltä kyllä hyvin, hyvä ja tasainen rytmi teillä sekä hyviä hyppyjä! :)
  Olisi kiva päästä joskus Ypäjälle seuraamaan kisoja, mutta se on kyllä niin kaukana täältä kotoa, että ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa sitten- pakko siellä on kuitenkin päästä vielä käymään!
  Tsemppiä jatkoon, te osaatte kyllä ja pystytte kaikkeen, mihin vaan haluatte ryhtyä- seuraava koulurata on varmasti jo parempi! :)<3 tähän sopisi nyt opettajani vakiosanonta "muista hengittää niin sujuu paremmin!", jota minulle huudetaan aina koulutunneilla, joten et ole ainut, joka ehkä välillä vähän unohtaa moisen... :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, en ollutkaan huomannut tätä! Mutta kiitos kivasta kommentista taas :)

   Joo huomaa kyllä selkeästi ton Kuun muutoksen kouluradalla, harmitti kyllä kun treeneissä oli mennyt niiiin hyvin! Mutta siyä jännistystä se oli, toivottavasti mullakaan sitä ei olisi ainakaan noin pahana enää muissa kisoissa, sen takia kun niin helposti menee suoritus pilalle. Munkin mielestä esteet meni tosi hyvin, ja siellä ei jännittänyt yhtään ;) Ypäjä on kyllä ihan kiva paikka, suosittelen käymään kyllä joskus! Kiitos paljon, toivotaan niin! :) Heh, tuo lause on kyllä totta, sen kun vaan aina muistaisi kaikkialla :D!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :--)