6/17/2017

KOVAN ONNEN DERBYTREENI

Oltiin maanantaina Kuun kanssa treenamassa hyppäämistä nurmella, sillä kaikki Kisaviikon luokat, eli niin myös Talent Cupin esteosuus, hypätään derbykentällä.

Ensin koko reissu meinasi peruuntua, sillä koko maanantain oli satanut, eikä loppua löytynyt mistään sääennusteista. Soittamalla tallille kuitenkin saatiin vahvistus siitä, että nurmi on ratsastuskunnossa. 


Heti alusta alkaen mikään ei mennyt kuten oppikirjassa, tai edes Strömsössä, vaan ensimmäinen ongelma tuli jo vastaan, ennenkuin oltiin edes päästy tallille. Äiti tuli hakemaan mua kesätöistä, ja silloin huomattiin, että mun ratsastushousut, kengät, chapsit ja kannukset ovat kotona. Tuolloin ei ollut enää aikaa lähteä hakemaankaan niitä, koska meidän piti olla kuudelta derbyllä, jonne kävelymatkaan tallilta oli varattava puoli tuntia. Tallilla piti olla siis viimeistään viideltä, vaikka sekin olisi jo liian myöhään. Kello oli tuolloin varttia vaille viisi.

Toinen ongelma ilmeni silloin, kun hain Kuuta laitumelta. Kuu oli päättänyt juuri tänään ottaa mutakylvyn, ja koko poni oli aivan jouhiaan myöten märän, noin sentin paksuisen mutakerroksen ympäröimä. Mitäpä siinä muutakaan tekemistä olisi ollut, kuin ruveta kiireessä pesemään jo valmiiksi yltäpäältä märkää ja vaaleaa tummanruskeaa ponia. Ja pitihän siinä välissä tietysti hokitkin ruuvata kenkiin.

Tässä välissä oltiin jo sovittu niin, että iskä tuo mun puuttuvat vaatteet nurmikentälle, joten kävelemään lähdettiin ainakin melkein asianmukaisilla varusteilla. Eihän sitä usein toki tule ratsastettua parhailla farkuilla, parhailla kengillä ja nilkkasukilla, mutta kokemus sekin. Ja nuo kaikki edellämainitut olivat kaikenlisäksi nekin kurassa.


Kun saavuttiin nurmelle, hädintuskin kehtasin näyttäytyä ihmisten ilmoilla (nurmella oli vielä siis tunti menossa), sillä omat vaatteeni yhdistettynä kuraiseen poniin näyttivät varmasti aika säälittävältä. Onneksi iskä saapui pian, ja pääsin vaihtamaan vaatteeni.

Kohta päästiin aloittamaan sitten itse valmennus, ja alkuun vain ravailin molempiin suuntiin nurmella, ja hain tuntumaa samalla, kun totutin Kuuta uuteen pohjaan. Mainittakoon se, että tämä oli niin Kuun kuin munkin ensimmäinen kerta ikinä nurmikentällä. Kohta otin laukkaa, ja siinä tein isoja ympyröitä ja kaarevia reittejä, sekä testailin, miten jarrut tänään toimii. Kuu oli tosi hyvin kuulolla, ja päätettiinkin sitten siirtyä puomeihin.

Aluksi tulin ravissa kahta ravipuomia molempiin suuntiin, ja ne menivät aika ongelmitta. Kuu jatkoi sujuvaa tempoa läpi tehtävän, mitä nyt ensimmäisellä kerralla vähän hidasteli, mutta sitten alkoi sujumaan. Tämän jälkeen puomit nostettiin ristikoksi, ja tulin sitä laukassa ison ympyrän kaarella. Tämä tehtävä sujuikin heti alusta asti tosi hyvin, ja saatiin mukavan rento, mutta kuitenkin etenevä tempo.


Sitten kun oltiin haettu tuntumaa nurmella ratsastamiseen ensin ristikolla, siirryttiin toiseen päähän. Siellä laitettiin myös kaksi ravipuomia, joiden yli oli tarkoitus mennä, ja joiden jälkeen jatkettaisiin laukannoston kautta ristikolle.

Ensimmäisellä kerralla Kuu kyttäsi räikeää punaista puomia, ja "kielsi" sille. Oli se kyllä varmasti ihan hirveä, ei olekaan nähnyt sellaisia kun miljoona kertaa! Käynnissä yli, ja uusi lähestyminen, jolloin ongelma olikin jo hävinnyt. Laukannosta sujui tosi napakasti, ja ristikko myös ihan hyvin. Toistettiin tämä muutaman kerran, ja kokonaisuudessaan meni aina hyvin. Laukannostossa Kuu vähän valui ulos, mutta sitä sain korjattua.

 "Hui, puomi varmasti hyökkää kohta päälleni!"


Tämän jälkeen jatkettiin pienellä radanpätkällä. Ensin tuo sama tehtävä, mikä äsken tultiin, mutta nyt ravipuomit oli nostettu kavaletiksi, ja sille tultiin laukassa. Kavaletilta ristikko, josta pitkä lähestyminen ja yhden askeleen pysty-pysty -sarja. Sarjalta vielä käännös oikealle, ja ristikko toiseen suuntaan. Tutliin rata muutaman kerran, ja joka kerralla se meni ihan mukavasti. Sarjalle tuli alkuun vähän huono lähestyminen, ja hyppy lähti kaukaa, mutta seuraavalla kerralla meni jo paremmin. Mitä nyt joillakin esteillä tultiin vähän lähelle ja muuta sellaista peintä säätöä. mutta kokonaisuudessaa meni hyvin joka kerralla!


 


Tämän jälkeen tultiin vielä niin, että ensn ristikko vasemmassa kierroksessa, ja siitä kaarre sarjalle. Ristikolle mentäessä jäi laukka aina vähän alitempoiseksi, mutta sarja sujui ihan super hyvin! Kuu oikein imi itse kunnolla, ja jotenkin tuli ihan ratafiilis! 

Kun oltiin tultu tämä tehtävä pari kertaa, tultiin yksittäisenä vielä ristikkoa muutaman kerran vasemmassa kierroksessa. Keskityin nyt siihen, että sain kunnon laukan ennen ristikkoa, että hypystä tulisi parempi. Nyt se lähestyminen ja hyppy onnistuivat peremmin, mutta Kuu tuli väärässä laukassa kahdella ensimmäisellä kerralla alas. Mutta kun itse kiinnitin huomiota siihen, että pidän mun kantapäät alhaalla, niin kappas, laukkakin pysyi oikeana! Niin simppeli juttu, mutta niin vaikea välillä muistaa... :DTreenit sujuivat kaikenkaikkiaan siis tosi hyvin, vaikka alku ei kovin lupaavalta näyttänytkään! Sadekaan ei meitä lannistanut, eihän me hevosihmiset sokerista olla ;) Näistä treeneistä oli tosi hyvä jatkaa Ypäjälle, josta muuten juuri tänään perjantaina kotiuduttiin! Postausta niistä teen viikonloppuna, ja yritän julkaista sen viimeistään alkuviikosta. Ennen sitä voitte kuitenkin instasta @raketillakuuhun käydä katsomassa jo vähän tunnelmia  ja kuulumisia Kisaviikolta!

~Pauliina5 kommenttia:

 1. Teidän meno näyttää niin hyvältä! :) Ihana kuu ihan täpinöissään nurmella, oli varmasti kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Joo Kuu oli kyllä ihan elementissään ja molemmilla oli tosi hauskaa :D!

   Poista
 2. Pitkään pitänyt tulla jo kehuun teidän kehitystä sileellä! Meinaa enää ponia tunnistaa, kun näytätte niin hyvältä ;) Ja estehommissa tietty siinä samalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onhan toi meno kyllä parantunut aika huimasti siitä, mitä se oli :D! Varsinkin nyt pienen ajan sisällä ollaan kehitytty ainakin mielestäni paljon, kun oon oppinut ratsastamaan Kuuta ihan kunnolla ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :--)