6/26/2017

KILPAKÄRRYT PERÄÄN JA RADALLE

Oltiin tuossa reilu viikko sitten sunnuntaina Leenun kanssa taas hiitttaamassa Teivossa, ja tälläkertaa perään laitettiin kilpakärryt. Itsehän en ole ikinä istunut edes kilpakärryillä, ja lähdimme reissuun melko ummikkoina sen suhteen, joka toi reissuun pientä lisäjännitystä.

 Leenu on kuitenkin rauhoittunut tosi paljon, ja ruvennut käyttäytymään viimeisimpien viikkojen aikana tosi hyvin! Johtuu varmasti siitä, kun sille on tullut toinen shettis kesäkaveriksi. Vaikka uusi kaveri onkin Leenua melkein kymmenen senttiä matalampi, on se pistänyt Leenun heti kuriin ja pääsikin "lauman" johtajaksi heti. Tekee kyllä enemmän kuin hyvää Leenulle, että joku menee arvojärjestyksessä sen ylle. On ollut jopa vähän outoa, kun poni käyttäytyy niin hyvin nykyään. Mutta nyt pitää kyllä nauttia, mielummin näin!


Lähdimme liikenteeseen aamupäivällä, ja tallilla olimme yhdentoista jälkeen. Kamat autoon, Leenu harjaukseen, ja kohta olimmekin valmiita lähtemään. Leenu meni koppiin taas tosi hyvin, niinkuin aina. Siinä on kuitenkin aina pieni säätö, kun koppiin pitää kantaa aina muutama heinäpaali Leenun eteen, ettei se yritä tulla etupuomin alta. Vaikka tietysti se on kiinni lyhyillä naruilla, mutta ei tiedä mitä se keksii. Laitettiin ensin yksi paali, mutta sille kävi pieni vahinko. Leenu rupesi kuopimaan ja kuopaisi samalla koko paaliin alleen. Siinä sitten olikin ihana selvittäminen ja kaivaminen, kun heinää oli Leenun mahaan asti :D Onneksi saatiin melkein koko paali hyvin pois, eikä Leenu hämääntynyt tilanteesta. Seuraavat kaksi paalia laitettinkin hieman eri tekniikalla niin, ettei Leenu ylety kuopimaan niihin.

Matka sujuikin hyvin, ja Teivossa oltiin tuota pikaa. Kun saavuttiin valjastuspaikoille, se oli autoja täynnä. Onneksi rata näytti olevan tyhjillään, ja suurin osa olivatkin lähtemässä. Aika rauhassa saataisiin mennä siis. Valjastin Leenun, ja kohta päästiinkin jo radalle. Oltiin ainoat siellä, joten tälläkertaa ei tarvinnut mennä vain ulkoreunaa, jes!



Aloitettiin menemällä yhden kierroksen alkulämppää, puolet käyntiä ja puolet kevyttä hölkkää. Leenu meni ihan nätisti ja pyydettyä vauhtia. Pientä kiemurtelua oli havaittavissa, mutta eipä se oikeastaan juuri haitannut. Ensimmäisen kierroksen jälkeen tehtiin suunnanvaihdos, ja tarkoitus oli mennä loput kierrokset kilpailusuunnassa. Tässä vaiheessa otettiin korvatulpat pois, koska ne olivat lähdössä muutenkin kohta. Ajateltiin, ettei se niitä nyt tarvitse edes, koska oltiin ainoat radalla.

Toisen kierroksen ajattelin mennä sitten kovempaa, vähän niinkuin kilpailuvauhtia. Alussa Leenu vähän punkesi ulospäin, koska mentiin porttien ohi. Kuitenkin kun siitä päästiin, lähti Leenu tosi hyvään vetoon. Kierros meni nopeasti, ja Leenu jaksoi tosi hyvin ravata kovaa ravia kierroksen. Taas pientä puskemista portilla, mutta ei sen ihmeempiä. Radalla ei myöskään edelleen ollut ketään muuta, eli jatkoin kilpailusuunnassa, ja tämän kierroksen menin kevyttä hölkkää, ja takasuoralla otin yhden kovemman pätkän vielä. Viimeisen kierroksen menin melkein kokonaan käynnissä, ja Leenu sai hengähtää. Tämän jälkeen lähdettiin takaisin valjastuspaikalle.



Leenu yllätti tällä(kin) kertaa käytöksellään. Se oli aivan ammattilainen, vaikka sillä on ollut ainakin kuusi vuotta siitä, että sillä on ajettu kilpakärryillä. Ja vaikka mullakaan ei ollut aiempaa kokemusta kilpakärryistä, meni kaikki silti hyvin! Tästä on kiva mennä leirille, kun tietää, että homma on hanskassa myös kilpakärryillä.

Ajon jälkeen mentiin tuttuun tapaan taas pesulle, ja myös siellä saatiin olla yksin. Leenu osasi käyttäytyä myös melko hyvin siellä, ainakin siihen nähden, että se pestiin kokonaan! Tuo peseminen kun ei oikein ole Leenun lempihommaa, mutta nyt säästyttiin vain muutamilla kuopimisilla ja venkoilulla. Ehkä Leenu pikkuhiljaa pesuunkin alkaa tottua, onhan toi kuopiminen aika pientä verrattuna pyystyynhyppimisiin..



Keskiviikkona tosiaan koittaakin tuo odoettu leiri, ja suuntamme heti aamusta tallille hakemaan Leenun ja laittamaan viimeiset kamat autoon. Leiri pidetään siis Ypäjällä, ja se alkaa päivällä. Hieman jännittää, koska kun kerran korttikurssi on kyseessä, on siinä pääsykoe ja loppukoe. Pääsykoe on käsittelyä, valjastusta, ajoa ja perusjuttuja. Siinä nyt ei ole mitään ongelmaa, jollei nyt mitään todella tramaattista tapahdu (toivottavasti ei! :D) Loppukoe on myös noita samoja juttuja, mutta sisältää myös ilmeisesti volttausta (jota harjoitellaankin kahdesti päivässä leirillä), sääntökokeen, ja varmaan muutakin, mutta siitä en oikein tiedä vielä kunnolla. Jos joku siis tietää, saa vinkata! ;D

Leiri kestää sunnuntaihin asti, ja siellä en kerkiä todennäköisesti kirjoittamaan postausta. Katson nyt, jos saisin jonkun postauksen valmiiksi, ja ajastettua sitten loppuviikolle. Leirin jälkeen teen varmasti kuitenkin itse leiristä muutaman postauksen, mutta kuulumiset leiriltä saan aiemmin päivieltyä instaan @raketillakuuhun.

loppukevennys; Leenun mielipide pesusta :D

~Pauliina





8 kommenttia:

  1. Kiva postaus! :) meidän korttikurssin loppukokeessa piti osata mennä esittelyyn, voltata ja ajaa kierros ympäri radalla, jonka lisäksi oli pieni kirjallinen koe, joka oli kylläkin melko helppo. Saattaa toki olla erilaisia tapoja eri kursseilla, mutta näin oli meillä :D

    VastaaPoista
  2. Tää Leenu on kyllä ihan super söpö poni! Tsemppiä leirille :)

    VastaaPoista
  3. Jes super! Leenu on niin ihana pikkuponi, just tommonen perus luonteikas shettis! :D

    Toi leiri kuulostaakin mielenkiintoiselle, koska mä en hirveesti oo ravipiireissä koskaan ollut. Joten tosi jees päästä lukemaan sitten raviponijutuistakin täältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, just sellanen se on! :D No hyvä kuulla, että on mielenkiintoa myös raviponijuttuihin. Niitä meinaan tulee olemaan nyt vähän enemmän ;)

      Poista
  4. Superia, kun sujui noin hyvin! :) Ehkä Leenu ymmärtää, milloin ei kannata pistää ranttaliksi, tai huonosti käy- hyvä tammuli! ;)
    Tsemppiä leirille, päivittelehän sieltä kuulumisia sitten! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä! Eiköhän se ole oppinut, että kärryjen edessä ei tarvi pelleillä :D Kiitos, päivittelen sitten pikimmiten!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :--)