5/31/2017

BACK IN THE BUSINESS

Moikka! Nyt tuon ulkoasurempan takia on meidän yleiset tekemiset ja kuulumisten päivittelyt jääneet pelkästään instagramin puolelle, joten ajattelin tälläisen kunnon kuulumispostauksen olevan hyvä tähän väliin :) Eli nyt vähän kertausta meidän kuluneista touhuista! Estekuvat ovat kaikki viime sunnuntain kisoista.

Leenun kanssa on mennyt ajamiset ihan kivasti, ja poni on jopa osannut käyttäytyä kärryjen edessä. Yleisesti sillä on kuitenkin nyt joku tammakausi isolla T:llä. Käytöstavat ovat unohtuneet aina alkuun, kun sen kanssa alkaa jotain maastakäsin touhuamaan. Osittain johtuu varmasti vihreän tulosta, sillä sitä se ei voi millään ymmärtää, että ei voi vain ryöstää syömään. Juoksuttaessa se on yrittänyt ottaa hatkoja, ja kerran onnistunutkin. Siellä sitten roikuin liinan päässä ja juoksin täysiä perässä, kun poni painoi kentältä ulos vetäen mua perässään :D Se jos mikä olisi pitänyt saada videolle! Muuten oon saanut nämä karkausyritykset estettyä, ja juoksutuksen lopussa Leenu on aina kulkenut melkein nenä maassa päristellen.

 Vesileimalliset kuvat (c) Krista Rosten

(c) Satu Routa-Lindroos

Noin viikko sitten me otettiin taas pitkästä aikaa Kaisan koulutunti. Aletaan nyt siis ottamaan sääännölisesti näitä koulutreenejä Kaisalta Talent cup -finaaliin asti, ja varmasti myös siitä eteenpäin, tosin silloin myös muutakin kun koulutuuppausta. Harjoiteltiin finaaliradan osia, eli ihan alkuun vain lävistäjää, voltteja, puolivoltteja ja vastalaukkaa. Tunti sinänsä meni ihan ok, välillä tuli tosi hyviä pätkiä etenkin ravissa, mutta välillä taas sitten niitä vähän sinnepäin -tyyppisiä ratkaisuja, kun lopetin ratsastamisen. Sain kuitenkin tunnista tosi paljon irti, ja tuli jotenkin ihan uudenlainen tuntuma ratsastaa Kuuta.

Jatkoin tuon Kaisan tunnin jälkeen tietenkin ratsastamista samalla tavalla, ja Kuu muuttui kyllä heti! Huomasin, että en ole vaatinut siltä alusta asti riittävästi, mutta nyt kun vaadin jo alkuraveissa, että se liikkuu kunnolla takaa, meno paranee huomattavasti. Meillä edellinen viikko olikin aika koulupainotteinen, sillä maanantaina jatkettiin samoilla jutuilla, kun su Kaisan tunnilla. Loppuun otettiin pieni puomijumppa, jossa molempien piti oikeasti kyllä keskittyä. Tiistaina oli Tyttelin kavaletitunti, joka olikin ainut estetreeni koko viikolla. Se meni itseasiassa tosi hyvin, eikä mitään suurempia ongelmia ollut missään. Johtuneeko omasta terästäytymisestä? ;) Keskiviikkona oli viimeistelytreeni torstain kisoihin, jossa menin kouluradan muutaman kerran läpi, ja harjoittelin sen osia.
Torstaina meillä oli sitten koulukisat Kangasalalla. Mentiin vain HeC, koska B:ssä oli niin paljon osallistujia, että kisoissa olisi mennyt koko päivä! C:ssä oli kuitenkin onneksi vain 15 osallistujaa, ja vaikka lähdinkin ensimmäisenä, odotteluaikaa jäi vain reilu tunti.

Verkan aloitin rauhassa käyntityöskentelyllä, ja tein pysähdyksiä ja voltteja. Ravissa jatkoin samaa, ja siinä työstinkin tosi pitkään. Kun Kuu tuntui hyvältä, otin laukkaa ympyröillä ja tein myös pelkkiä nostoja. Loppuajan tein siirtymisiä ja kuulolleratsastusta. Täytyy sanoa, että Kuu tuntui nyt tosi hyvälle, ja oli ratsastettavuudeltaan super hyvä!

Myös rata sujui hyvin, ja saatiin aika tasainen ja rikkeetön suoritus. Kuu liikkui hyvin pohkeen ja ohjan välissä, sekä kuunteli kivasti. Pidin mielessä nyt koko radan Kaisan kaikki neuvot, ja niistä varmasti oli apua. Huima parannus oli kyllä viime koulukisoihin. Paperissa oli suurimmaksi osaksi kutosta, ja näin ollen prosentit oluvat 60,714%. Tällä tuloksella oltaisiinkin oltu ensimmäiset ei-sijoittuneet, tai sitten sijoituttu. En meinaan ole varma, sijoittuiko 4 vai 6. Anyway, oltaisiin siis oltu 5/15.


Siksi sanon oltaisiin, koska tuli pieni mutka matkaan. Kuolaintarkastuksessa selvisi, että nämä meidän kolmipalabaucherit eivät olekaan sallitut koulukisoissa! Pudottiin sijoituksilta viimeiseksi hylyn seurauksena, ja voitte varmasti kuvitella, että ärsytti. Ei sinänsä olisi ehkä ärsyttänyt niin paljoa, jos ei oltais perehdytty sallittuihin kuolaimiin, mutta kun oltiin käyty erikseen kysymässä aluekisoissa stewardilta, että onko kolmipalabaucherit sallitut, ja vastaus oli kyllä. Sitä vain ihmettelen, että eikö jo tuon tason stewardin pitäisi tietää nämä kuolainsäännöt?

Vaikka näissä kisoissa kävi nyt näin, ei se silti huononna meidän suoritusta ja kuitenkin itedän meidän sijan, vaikka nyt lopulta viimeisiä oltiinkin. Pääoasia kuitenkin on, että Kuu meni niin hyvin, ja saatiin hyvä suoritus. Huomaa kyllä, että jo siitä yhdestäkin Kaisan treenistä on ollut apua!


Lauantaina oli taas Kaisan koulutreenit, ja tälläkertaa työskenneltiin melkein kokoajan ympyrällä. Tehtiin siirtymisiä, ja erilaisia askeleenpidennyksiä ja -lyhennyksiä. Kun heti alusta asti olin tarpeeksi napakka, homma toimi ihan eri tavalla, kuin viime kerralla. Nyt sain Kuun menemään heti apujen välissä, ja kaikki sujui jo paljon paremmin ja helpommin! Meillä oli nyt myös käytössä nivelbaucher, joka siis on sallittu koulukisoissakin. Tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että ostetaan joku muu kuolain (kolmipala), joka on sallittu. Kyllähän se Kuu tuollakin meni ihan hienosti ja rentona, mutta ei selvästikään tykkää siitä kauheasti.
Sunnuntaina olikin viikon toiset kisat, tälläkertaa estekisat. Ne olivat Niihamassa, ja mentiin luokat 70cm ja 80cm.

Ensimmäisen luokan verkan aloitin sileätyöskentelyllä ja tein ympyröitä ja voltteja kaikissa askellajeissa. Hypyjä otin ensin pienille, ja sitten seiskakympin esteille. Lopuksi tein siirtymisiä, että Kuu pysyy hereillä. Verkka sujui kokonaisuudessaan hyvin, ja sain Kuun apujen väliin kivasti, mikä tietysti on tarkoituskin.

Rata meni aika kivasti kokonaisuudessaan, ja Kuu oli tosi hyvin avuilla ja kuunteli. Harmittavasti vain neloselle mentäessä Kuu säikähti vähän jotain tyyppiä, rytmi katosi ja Kuu pääsi liian pitkäksi. Tämän seurauksena lähdettiin ihan liian kaukaa, ja tuli puomi. Ihan mun oma moka. Loppu perusradasta meni taas tosi hyvin, joten hieman jäi harmittamaan tuollainen ihan tyhmä virhe.

                         (c) Satu Routa-Lindroos
Kasikympin verkan tein melko nopeasti. Ensin ratsastin Kuun kuulolle, ja sitten muutama hyvä hyppy, ja loppuaika siirtymisiä. Radalle lähdin siinä fiiliksessä, että tuollaiset tyhmät virheet pois, ja keskityn itse kokoajan täysillä. Rata menikin todella hyvin, eikä tuollaisia virheitä tullut! Eli siis puhdas rata molemmista vaiheista! Nyt itse ratsastin niinkuin pitikin, ja Kuu keskittyi hyvin. Lisäsekunteja toi hieman yksi laukanvaihtoyritys ravin kautta, joten sijoille ei päästy. Se ei kuitenkaan haittaa, koska pääasia, että saatiin puhdas ja sujuva rata!


~Pauliina


4 kommenttia:

 1. Äärimmäisen siistiä menoa! Kantapäät vaan alas niin on jo toodella hyvä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) joo tiedän, ne on nyt mun työn alla oleva ongelma :D!

   Poista
 2. Mahdottoman upea muuten tämä uusi ulkoasu, nyt pääsin koneelta katsomaan! Vau, ihan mahtava! :) Upea tunnelma, ja vaikka tausta onkin tumma, ei kuitenkaan ole yhtään liian "vähä-kesäinen" :D
  Teidän menosta on kyllä aina kiva lukea, eikä nuo pienet vastoinkäymiset haittaa mitään- kaikille niitä sattuu, olivat ne sitten pudotuksia kisoissa tai vaikka kouluradalta poistumisia! :) Hyvin teillä kyllä silti menee, saat olla jälleen ylpeä itsestäsi ja Kuusta! :)<3 Tsemppiä kesäkuun haasteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon! :) Kiva kuulla, kyllähän niitä pikkuvirheitä aina tulee, eikä niille mitään mahda. Kuitenkin niiden vastapainoksi tulee yleensä paljon onnistumisia :) Kiitos, ja samoin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :--)