4/06/2017

MAALISKUUN PARHAAT

Moi! Taas olisi aika palata viime kuukauteen, eli maaliskuuhun. Maaliskuu oli meillä aika kiireinenkin ja täynnä tapahtumia, vaikka kisoja ei juuri ollutkaan. Mennään kuitenkin katsomaan, mikä maaliskuussa oli parasta!

Maaliskuun...

Paras heppakuvaParas tapahtuma/tilaisuus

Olin maaliskuussa yhdessä tapahtumassa ja yhdessä tilaisuudessa Junnutiimin kautta, Horse Fairissa ja Hobbyhorse Revolution -dokumenttielokuvan lehdistötilaisuudessa. Molemmat oli kyllä kivoja kokemuksia, mutta ehkä toi lehdistötilaisuus vie kuitenkin voiton!

Lähdin siis aamulla jo junalla kohti Helsinkiä, josta menin yhdessä Playssonin Peninan kanssa ravintola Andorraan, jossa tilaisuus oli. En oikeastaan tiennyt etukäteen elokuvasta juuri mitään. Se oli kuitenkin oikeastaan tosi hyvä, ja ainakin mulla avasi silmiä paljon, kuinka ammattimaista keppariharrastus onkaan! Leffan jälkeen päästiin vielä haastattelemaan elokuvassa mukana olleita keppariharrastajia. Linkki Junnutiimin postaukseen kyseisestä elokuvasta.

Parhaat kisat

Maaliskuussa meillä oli vain kahdet kisat, yhdet este-, ja yhdet koulukisat. Molemmat menivät itseasiassa aika hyvin, joten mietin pitkään, kumman valitsen.

Päätin valita tähän kohtaan kuitenkin nyt ne koulukisat, jotka olivat meillä 31.3 Niihamassa. Mentiin tuttu HeC EB special. Verkka meni tosi hyvin, ja sain Kuun liikkumaan eteenpäin kivasti. Rata meni siten myös todella hyvin, ja saatiin melko tasainen ja sujuva rata. Prosentteja saatiin 62,143%. Tälläkertaa tuomarina oli Tytteli, joka olikin huomattavasti tiukempi, kuin viimekisoissa ollut. Silloinhan saatiin n.68,5%. Mielestäni meidän suoritus olikin parempi, kuin prosentit sanoivat, sillä se meni paremmin, kuin viimeksi (ainakin omasta mielestäni). No, olen kuitenkin super tyytyväinen rataan, ja halusin valita juurikin koulukisat sen takia, koska nämä olivat yhdet parhaista koulukisoista. Estekisat olivat taasen sitä "perussettiä".

Paras estevalmennus-/tunti

Paras estevalmennus oli ehkä Niinisalon reissulta maastoestevalkku. Siinä Kuu toimi tosi hyvin, ja varsinkin siihen verrattuna, että se oli vasta toinen kerta maastareilla! Oli myös kiva päästä hyppäämään niitä isompiakin maastoesteitä, koska odotin, että hypätään vain jotain kuuttakymppiä. Vaikka kieltoja tietysti tuli, Kuu hyppäsi monta estettä ilman yhtäkään kieltoa tai kyttäämistä, joka olikin tosi hyvä saavutus! Tästä saatiin taas ihan uutta intoa maastareille, ja luottamusta etenkin Kuulle, että ne esteet eivät olekaan niin pelottavia.

Paras kouluvalmennus-/tunti

Paras kouluvalkku oli ehkä maaliskuun talent-valmennus. Aluksi alettiin käynnissä tekemään mahdollisimman hyvät kulmat ja aina kolme pysähdystä/kulma. Tällä Kuu tuli tosi hyvin kuulolle. Kohta alettiin tekemään toinen pitkä sivu ravissa, ja toisella takaosan väistöä. Jossain vaiheessa jätettiin väistö pois ja nyt vain yksi pysähdys riitti kulmissakin. Edellyttäen siis sen, että hevonen oli hyvin avuilla ja odotti. Kuu tekikikin nuo aina aika hyvin, pari kertaa jouduin ottamaan useamman pysähdyksen, mutta pääosin meni tosi hyvin ja Kuu tuli tosi kuuliaiseksi!Tehtiin samaa molempiin suuntiin. Sitten otettiin laukkaa isolla keskiympyrällä. Alkuun Kuu lähti kaahottamaan, mutta toisessa kierroksessa sain sen tosi hyvin avuille siirtymisten kanssa. Lopuksi tehtiin ravissa vielä kulmien työstöä ja ravilisäyksiä. Molemmat onnistui myös aika kivasti, ja Kuu oli rentona ja kantoi hyvin itseään. Valkusta jäi hyvä fiilis, ja vaikka se oli aika tavallinen valmennus, sen aikana sain kuitenkin korjattua asioita tosi hyvin, minkä takia valitsinkin sen tähän kohtaan.Paras ajo

Tämä oli ehkä se kerta, kun oltiin Saran kanssa ajamassa yhdellä suoralla. Vihdoinkin sain käännettyä Leenua kunnolla niin itsekin, ettei se yrittänyt tunkea aisojen alta. Muutenkin saatiin hyviä hiittipätkiä, sekä myös niitä maltillisempia. Vaikka ajo menikin muuten hyvin, ei ilman Leenuiluja siitäkään selvitty  :D Kerran päätti Leenu pukittaa, jonka seurauksena oli molemmilla kurat naamalla.. No, kuitenkin kaikenkaikkiaan hyvin mennyt ajo pikku välikohtauksesta huolimatta! :D

Luetuin postaus

Luetuin postaus oli Studiossa-postaus, jossa oli studiokuvia Kuusta ja musta. Postaus keräsi 266 lukukertaa ja 11 kommenttia, joka sekin oli enin määrä viime kuussa.


Mieleenpainuvin hetki

Tämä oli ehkä meidän maaliskuun talent-estevalkusta, jossa päästiin hyppäämään meidän ekat ysikympit! Kuu jotenkin hyppäsi tosi varmasti, vaikka mentiin okseriakin. Vaikka ei ihan joka hetkessä sujunut, ongelmia ei kuitenkaan ollut niissä ysikympeissä. Ehkä me saadaan nyt ysikympistä rutiinia ja päästään kisaamaan sitä pian!

Tykätyin kuva InstagramissaParas varuste

Viime kuun paras varuste oli ehdottomasti satulan alle laitettava likumisen estävä kumiläpyskä. Meille tuli isoksikin ongelmaksi se, että Kuun satula rupesi valumaan tosi paljon oikealle. Tietysti se haittasi tosi ärsyttävästi ratsastamista, kun kokoajan piti polkea satulaa vasemmalle. Eikä se ole Kuullekaan kiva, jos satula ei pysy paikallaan. Nyt kuitenkin tätä ongelmaa ei enää ole, vaan läpyskä pitää tosi hyvin satulan suorassa. Pyöriminen johtuu varmaankin siitä, että nyt kun Kuu on laihtunut niin hyvin, niin satula on jäänyt liian leveäksi. Ollaankin etsimässä uutta satulaa Kuulle, mutta toi läpyskä on tosi hyvä hätävararatkaisu!

!Nyt loppuun vielä messuinfoa!

Ollaan siis Kuun kanssa la päivällä messuilla. Klo 12 alkaa satulansovitusnäytös Racing-areenalla, missä Kuulle sovitetaan siis satulaa. Klo 13 alkaa maastakäsittelykisa samaisella areenalla, jossa meidän lähtövuoro on ensimmäisenä. Meitä saa tulla moikkaamaan sinne jos haluaa, ollaan siellä suunnilleen n. 11.30-14.30 ainakin! :)

~Pauliina

4 kommenttia:

 1. Ihanan positiivinen ote oli tässä postauksessa, oli hurjan kiva lukea! :) Teidänkin maaliskuu taisi olla oikea superkuu, hyvä te, kehityskäyrä senkuin kohoaa!
  Miten huhtikuu on muuten lähtenyt käyntiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiva kuulla! :) Joo, oli kyllä! Huhtikuu on mennyt tähän asti oikein kivasti, toivottavasti teilläkin :)

   Poista
 2. Onks noi peltokuvat otettu viime kuussa? 😍Ihanan keväistä jo siel, Mikkelissä kuulemma just sato lunta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on :D! Täällä kyllä on onneksi jo lumet melkein sulaneet!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :--)