3/22/2017

VIIKON 11 HEPPAILUT

Viime viikko oli aika toiminnantäytteinen, joten ajattelin tehdä siitä tälläisen perinteisen viikkokuulumispostauksen. En nyt kirjoita tähän mitään ylimääräistä, joten eiköhän mennä itse asiaan!

Maanantaina menin isolla kentällä palauttelutreenin sunnuntain kisoista. Oltiin siis Vesilahdella ja mentiin 60&80. 60 saatiin 0/0, mutta jäätiin pari sekuntia sijoituksesta. Kasikymppi meni paljon paremmin, mutta perusradalta tuli yksi turha puomi. Huomasi kuitenkin selkeästi, että Kuu ei jaksa enää innostua niin pienistä, kuin 60, vaan kasikympissä syttyi vasta kunnolla. Kisapäivä oli siis hyvä!

Palataan kuitenkin maanantaihin. Ratsastin Kuuta ensin pitkään käynnissä. Tein paljon ympyröitä ja voltteja. Samaa jatkoin ravissa. Kuu rupesi liikkumaan tosi hyvin! Kun oltiin saatu hyvä moodi ravissa, otin laukkaa ympyrällä molempiin suuntiin. Siinäkin Kuu oli tosi hyvä! 
Tämän jälkeen otin pitkää laukkaa molempiin suuntiin niin, että Kuu sai rallitella ja pidentää askelta pitkillä sivuille, ja lyhyille sivuille tehtiin ympyrät lyhyessä laukassa. Tää onnistui tositosi hyvin, ja Kuu tuli joka kerta hienosti takaisin!


Tiistaina meillä oli estetunti. Alkuverkaksi tehtiin ravissa ensin temponmuutoksia ja siirtymisiä. Tehtiin siis niin, että kynnistä siirrettiin raviin, ratsastettiin eteen ravia keventäen, ja sitten istuttiin alas. Harjoitusravissa nostettiin vähän käsiä ylös ja siirrettiin takaisin käyntiin. Tätä tehtiin hetki, ja kohta ei enää siirretty käyntiin, vaan pelkkä ravin hiastus riitti. Ravin jälkeen tehtiin samaa ravi-laukkasiirtymisillä, ja kohta pelkällä laukalla. Kuu tuli tosi herkäksi tämän avulla!

Sitten alkuun alettiin tulemaan muutamia kertoja kahta laukkapuomia pitkällä sivulla. Ne sujuivat ihan ok, mutta Kuulla oli vain vähän virtaa.  Puomien jälkeen siirryttiin tulemaan kahta estettä samalla tavalla, kuin puomeja. Ensimmäiseen kirrokseen Kuu kaahotti, ja oli kyllä työn takana saada se pysymään edes jotenkin rauhallisessa tahdissa. Saatiin aina välillä ihan kelpoja lähestymisä ja hyppyjä, mutta vauhtia oli liikaa. Toiseen suuntaan tilanne kuitenkin muuttui ihan erilaiseksi. Kuu meni kuin unelma, ja saatiin todella hyviä hyppyjä tasaisessa temmossa!

Lopuksi tultiin vielä pientä rataa, jossa oli aika paljon kääntämistä. Edellisen tehtävän viimeisin moodi jatkui myös siinä, ja joka kerta meni tosi hyvin. Kuu meni juuri sitä vauhtia kun pyysin, kääntyi heti ja hyppäsi hyvin! Vaikka alku oli kaahotusta, nyt siitä ei ollut tietoakaan.Torstaina mulla ei ollutkaan poikkeuksellisesti tuntia, sillä siirrettiin se parjantaille, koska meillä ei ollut tuolloin vetoautoa käytössä. Mentiinkin siis Kuun omalla kentällä.

Aluksi tein taas tosi pitkän käyntityöskentelyn. Jatkoin aika samalla kaavalla, kuin maanantainakin. Kenttä oli myös vähän jäässä, joten siinä ei mitään erikoista pystynyt tekemään. 

Kuulla kesti vähän kauemmin nyt rentoutua, mutta pikkuhiljaa se sieltä tuli taas tosi hyväksi. Hyvän ja aika pitkän käynti- ja ravityöskentelyn jälkeen otin laukkaa. Pystyin laukkaamaan vain tietynlaisella ympyrällä, sillä muualla oli liukasta. Laukka sujui taas oikein kivasti, kun olin saanut ravin hyväksi. 


Perjantaina oli estetunti. Alkuverkan jälkeen lähdettiin tulemaan puomi-kavaletti-sarjaa. Kuu vähän rynni alkuun, ja kavaletin jälkeen helposti vaihtu laukka ristiksi tai vääräksi. Tehtiin tätä molempiin suuntiin ja Kuu alkoi kyllä pikkuhiljaa malttamaan ja meni ihan hyvin.

Sitten vuorossa oli 16 tai 17 askeleen linja. Normaalistihan tämä tultaisiin neljällä askeleella, mutta tehtävänä oli tulla se viidellä. Ensinmäiseen suuntaan tultiin oikeasti tosi kauan tätä, koska se viisi ei vain meinannut tulla sieltä. Kerran kun  oltiin tekemässä volttia, Kuu vähän innostui ja tultiin sitten myös se edellisen tehtävän linja ,:D Vähitellen Kuu alkoi kuuntelemaan volttien ja toistojen avulla, ja saatiin loppujen lopuksi tultua useampia kertoja viidellä. Toiseen suuntaan tultiin myös pari kertaa, ja näin päin ei ollut yhtään ongelmia tulla viidellä! 

Lopuksi tultiin rataa, jossa oli molemmat aikaisemmin tulleet linjat, sekä vielä yksi lisäeste. Myös rata sujui joka kerta ihan super hyvin! Tultiin se kaksi tai kolme kertaa, ja kaikilla kerroilla Kuu oli yhtä rauhallinen ja kuunteli todella hyvin. Lauantaina olin Junnutiimin kautta Helsinki Horse Fair -messuilla. Oli ihan kivat messut, vaikka aika paljon pienemmät kuin Tampereen messut. Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun kävin Horse Fairissa, joten oli kiva päästä sielläkin käymään! Pääsin haastattelemaan myös ratsupoliisia, joka olikin kiva kokemus. Siitä tulossa juttua Playssonille ;) Ja koska oli siis messut kysessä, tottakai sieltä tarttui mukaan muutama juttu. Ostin uudet ratsastushanskat, uuden kouluvyön Kuulle, fleecepintelit (koska Kuu on niiden superkuluttaja...), maastakäsittely riimunnarun (eli se missä on pieni paino toisessa päässä) ja feikin Magic Brush -harjan. 

Saatte kuvan vaan hanskoista, koska muut on jo otettu käyttöön :D

Sunnuntaina oli estevalmennus. Tein pitkän alkuverkan ennen valmennusta, sillä kun eilinen oli vapaa, olisi normaalilla lyhyellä alkuverkalla oltu seinastä läpi :D Sain verkassa Kuun tosi hyvin kuulolle, vaikka se ensin yrittikin kaahottaa. 

Valmennus aloitettiin muutamilla käynti- ja raviväistöillä. Tämän jälkeen alettiin tulemaan laukassa kavalettilinjaa viidellä lyhyehköllä askeleella. Se meni vähän vaihtelevasti aluksi, mutta loppua päin parani ja saatiin tasaiset viisi askelta ja vielä suora tie.

Tän jälkeen tultiin lainepysty-okseri-linjaa kuudella askeleella. Askeleiden piti olla taas lyhyempiä, mutta onneksi reittiin pystyi vielä vaikuttamaan reitilläkin, kun linja ei ollut siis suora, vaan kaarre. Saatiin joka kerta kuusi askelta ja itse linja  meni aina tosi hyvin! 
Sitten lisättiin tähän samaan tehtävään porttipysty. Okserin jälkeen jatkettiin pitkälle sivulla ja ennen puoltaväliä käännettiin täyskaartomaisesti portille. Portilta tehtiin vielä pidempi tie kahden askeleen sarjalle. Saatiin tulla nyt ensimmäinen linja viidellä, ja se meni myös nyt hyvin. Ongelmaksi muodostui vain portti, joka oli Kuun mielestä pelottava. Pari kertaa mentiin ohi ja kiidettiin maneesissa (mukaan mahtui taas  yksi ylimääräinen estekin :D). Aina kuitenkin uudella lähestymisellä päästiin portista yli hyvin, vaikka se oli suoraan linjalta jatkettuna Kuun mielestä sata kertaa kamalampi. 
Myös sarja sujui aina hyvin, ja päästiin se aina hyvässä temmossa. Kaikki muu siis sujui paria porttiepisodia lukuunottamatta tosi hyvin!

Lopuksi esteet olivatkin 85-90cm ja pästiinkin täten hyppäämään Kuun kanssa meidän eka ysikymppi, ja vielä okserina! Se sujui kyllä hyvin, ja tästä on hyvä jatkaa ysikympistä rutiinin saamista :)


Tänä viikonloppuna onkin tosi kivaa tiedossa, sillä ollaan la-su Niinisalossa Elmo Jankarin ja Sanna Siltakorven kenttärataharjoitus-valmennuksessa. La on vuorossa siis koulurataosuus ja rataesteet ja su hallimaastoesteet! Odotan todella innolla tota, ja siitä varmasti tulossa postausta ensi viikolla.

~Pauliina


2 kommenttia:

 1. Oi, vähänkö siistiä tuo valmennus! Pääsisipä itsekin maastareille myös talvella?! :D Wau!
  Upeat te, tosi hienot ihan kuvistakin katsoen (niinkuin aina!), kuten myös tekstin perusteella :) Toivottavasti sujuu valkku! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, itsekin ihan fiiliksissä siitä! Ja kiitti paljon :) Niimpä, ja sujuihan se ihan kivasti ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :--)