2/21/2017

THE KISAVIIKONLOPPU OSA 1

Moikka! Mulla oli siis Kuun kanssa viime viikonloppuna (18.-19.2) kahdet kisat Pälkäneellä. Lauantaina oli estekisat ja sunnuntaina koulukisat. Todella paljon asioita tapahtui, niin hyviä kuin huonojakin, joten ajattelin nyt tehdä niistä postauksen kahdessa osassa. Koulukisapäivästä tulee postaus heti, kun saan kuvat!

Lauantaina mulla oli siis estekisat. Menin luokat 70cm ja 80cm.

Meidän ensimmäisen luokan piti alkaa 13.40 ja oltiinkin varattu meidän tulo siihen. No, kun tultiin kisapaikalle, luokka oli jo alkanut! Kello oli siis suunnillee vartin yli vasta. Iski pieni paniikki, ja juoksin kansliaan. Onneksi kilpailunjärjestäjät olivat joustavia ja sain vaihdettua meidän startin viimeiseen verkkaryhmään. Nyt saatiin ihan hyvin aikaa verkaan, sillä ei olisi huvittanut kyllä lähteä 10 minuutin verkalla radalle!
Toiseksi ongelmaksi muodostui radankävely, koska luokkahan oli jo menossa. Onneksi kuitenkin kisojenjärjestäjät joustivat tässäkin ja sain kävellä radan ennen meidän oman verkkaryhmän aloittamista. Kiitos näistä!

Verkkasin ensin pikkumaneesissa, joka oli kyllä aika pieni. Siellä oli yksi verkkaeste, mutta en hypännyt sen kuin kerran, sillä tilanpuute tuli vähän vastaan. Säästinkin hypyt siis yhteiseen verkkaryhmän verkkaan radalla. Pikkumaneesissa keskityinkin siis tekemään sileeverkkaa. Tein käynnissä ja ravissa ympyröitä ja Kuu oli jo alusta asti tosi rento! Rentouttamisharjoituksia ei siis tarvinnut tehdä kauaa. Sitten otin laukkaa ja Kuu oli siinäkin hyvä.
Sitten olikin mun radankävelyn aika ja sen jälkeen alkoi meidän verkkaryhmän 10 minuutin verkka radalla. Otin ensin pari kierrosta ravia ja laukkaa. Sitten otin pari hyppyä pikkupystylle, jotka sujuivat hyvin. Sen jälkeen pysty nostettiin ratakorkeuteen. Tultiin se muutamaan kertaan, joista kaikki hypyt onnistuvat ihan hyvin nekin. Yksi hyppy lähti vähän kaukaa ja tuli puomi, mutta sen jälkeen tultiin vielä kerran onnistuneesti. Näiden hyppyjen jälkeen vaihtui verkkasuunta ja -este. Verkkaesteenä toimi nyt okseri. Tultiin se 3 kertaa. Ensimmäinen hyppy sujui hyvin, toinen tuli lian lähelle ja tuli puomi, viimeinen meni taas tosi hyvin. Tästä olikin hyvä jatkaa radalle.

Radan arvosteluna oli 367.1, eli perusradalta sai jatkaa suoraan uusintaan, jos perusradasta sai virheettömän. Ykköselle saatiin hyvä hyppy. Kakkoselle tuli vähän tiukempi kaarre, mutta se meni hyvin ja saatiin hyvä hyppy. Kolmoselle oli viiden askeleen linja ja saatin se myös hyvin. Neloselle oli pitkä tie ja siinä oli hyvin aikaa tehdä kaikki kojaukset. Myös hypystä tuli hyvä. Vitonen ja kutonen olivat kuuden askeleen linjana. Vitoselle tultiin vähän lähelle, josta syystä väliin tuli 7 askelta, joista 7. oli miniaskel. Kuu hyppäsi kuitenkin hyvin ja päästin puhtaasti. Seiskalle tuli taas tiukempi kaarre ja tultiin ehkä vähän lähelle, mutta ei mitenkään liian. Viimeiselle perusradan esteelle, eli kasille oli aika pitkä tie. Saatiin myös se puhtaasti yli, eli jatkettiin uusintaan. Kaarteesta tuli tosi tiukka ja Kuu yritti punkea takana olevan ratsukon luokse. Tämän takia se siirtyi raviin hetkeksi, mutta nosti taas nopeasti laukan ja päästiin uusinnan ensimmäinen este hyvin. Seuraavana oli se sama viiden askeleen linja, joka meni myös nyt hyvin. Sitten oli loiva kaarre ja lankkupysty, joka tuli vähän lähelle, mutta Kuu ei ainakaan yhtän kytännyt sitä! Viimeisenä vielä suoralla tiellä okseri, joka meni tosi hyvin.
Kuu oli ehkä vähän löysä ajoittain, mutta meni kuitenkin tosi hyvin ja rauhallisesti! Jäätiin n. 1,5 sekuntia sijoituksesta (neljännestä) ja oltiin sitsen kuitenkin vasta kahdeksansia.
Toiseen luokkaan, eli 80cm en ottanut niin pitkää verkkaa. Kävelytyksen jälkeen menin pikkumaneesiin ottamaan askellajit läpi ja tein paljon siirtymisiä. 

Sitten pääsin taas radalle verkkaryhmään verkkaamaan. Nyt aloitin laukkaamalla reipasta laukkaa kevyessä istunnassa ja Kuu reipastuikin kivasti. Ensin otettiin taas pystylle hyppyjä. Ne sujuivat ihan hyvin, yksi taisi tulla aika lähelle, jonka takia tuli puomi. Muuten sujui hyvin. Näiden jälkeen vaihdettiin suunta ja otin taas aluksi sitä reipasta laukkaa kevyessä istunnassa maneesia ympäri. Tämän jälkeen tultiin verkkahyppyjä okserille. Ensimmäinen taidettiin tulla pohjaan, mutta toine tuli super hyvin. Ravailin vielä hetken ja sitten siirryin odottamaan vuoroani.

Rata oli sama, kuin edellisessäkin luokassa. Nyt Kuu jo eteni paremmin ja ykköselle tuli hyvä hyppy. Kakkosen kaarre sujui hyvin, samoin hyppy. Nyt kuitenkin, kun laukka oli reippaampaa, jäi viiden askeleen väli liian lyhyeksi. Tultiin kolmoselle tosi lähelle, jonka seurauksena tuli mukaan puomi (ja tolppa+kukkapuska). Neloselle tuli tosi hyvä hyppy. Seuraavaksi oli 5-6 linja. Saatiin molemmille ihan hyvät hypyt ja kuusi askelta. Seiskalle oli taas se tiukka käännös, sekä se oli myös meidän kaataman esteen vieressä. Tällä välin sille kolmosesteelle (joka siis hajotettiin), oli tullut ratahenkilökuntaa korjaamaan sitä, joten Kuu sitten väisti heitä ja kielsi. Ihmettelen kyllä, miksi ei voitu odottaa meidän suorituksen loppuun, koska ei kuitenkaan oltaisi päästy uusintaan, jossa este hypättiin toisen kerran. Toisella kerralla päästiin ongelmitta seiska. Perusradan viimeinen este meni taas hyvin. 

Tulos tästä 80cm radasta oli 13vp, sillä saatiin vielä sen 8vp:n päälle 5 aikavirhettä.Oon kuitenkin Kuuhun super tyytyväinen, kun se oli kuitenkin niin rauhallinen ja hyvä!<3 Näistä on kiva jatkaa seuraaviin estekisoihin, ja nyt voi jo luottaa siihen, ettei se enää hätäänny tai ole aikapommi myöskään radalla!


~Pauliina

4 kommenttia:

 1. Tosi siistit ja kivat radat! Harmi, kun ei sijoituksiin tällä kertaa riittänyt, mutta Kuu tosiaan näyttää todella kuuntelevan sun jokaista ohjetta ja malttaa superhyvin! :) Tsemppiä seuraaviin koitoksiin, kyllä teille vielä niitä ruusukkeita kertyy ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Joo, se kyllä oli tosi hyvin avuilla kokoajan! Kiitos paljon, toivotaan! ;)

   Poista
 2. Teidän meno näyttää siistille! Ihania kuvia tässä postauksessa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :--)