2/16/2017

MELKEIN MESTARIT

Moikka! Nyt on luvassa tämä lupaamani kisapostaus viime viikonlopun kisoista Niihamassa. Ne olivat siis Kaamoscupin viimeinen osakilpailu, jossa oli myös finaalit. Mehän pääsimme Kuun kanssa minicupin finaaliin (alle 80cm) ja sen lisäksi menimme alle 70-80cm.Ensimmäisen luokan, eli 70-80cm verkan aloitin jo aikaisin. Alkuun tein hetken käyntityöskentelyä pihalla, sillä pikkumaneesin sileeverkka oli todella täynnä. Siirryin kuitenkin sitten sinne ja aloin ravailemaan. Hain Kuuta vain rennoksi ja se rentoutuikin tosi hyvin hälinästä huolimatta. Tein ravissa vain ympyröitä ja voltteja ensin vähän pidemmällä ohjalla ja sitten normaalilla tuntumalla. Kun olin saanut ravailla molempiin suuntiin tarpeeksi ja Kuu tuntui rennolta, otin laukkaa. Tein laukassa ympyröitä ja vähän kaikenlaisia kuvioita aina sen mukaan, missä olivat muut. Kuu tuli myös laukassa rennoksi oikeastaan heti, eikä sinkoilusta minnekkään tms, ollut mitään tietoa. Päinvastoin, Kuu oli tosi hyvä ja meni niiin rauhallisesti.


Tämän jälkeen sainkin jo siirtyä esteveryttelyn puolelle kisamaneesiin. Aluksi menin käyntiä pari kierrosta ja annoin Kuun tottua kaikkeen hälinään ja meluun rauhassa, sekä etenkin pelottavaan puomitraileriin. Sitten aloin ravailemaan ja tein aina ympyröitä vähän vaihteleviin kohtiin. Laukkaa otin uralla ja sen sisäpuolella. Laukasta aloinkin sitten tulemaan verkkahyppyjä. Ensin tulin pystylle. Hyppy onnistui kaikinpuolin hyvin, samoin seuraavat pari hyppyä okserille ja viimeinen hyppy pystylle. Tässä välissä otin kävelytauon. Tauon jälkeen ravailin ja taisin ottaa vielä yhden hypyn, joka sekin sujui ihan hyvin. Sitten siirryinkin odottamaan meidän vuoroa, sillä se oli ihan kohta.


Radalla näytin ensin Kuulle pari estettä, ja sitten nostin laukan. Ensimmäiselle esteelle saatiin hyvä lähestyminen ja hyppy. Kakkoselle tuli hyvä reitti , mutta tultiin vähän lähelle. Se ei kuitenkaan haitannut. Kolmosen kaarteessa Kuu siirtyi raviin ja olisi ilmeisesti halunnut mennä vieressä olevalle okserille, sillä se vaan punkesi sinne päin :D Sain kuitenkin sen pidettyä ihan ok:sti reitillä ja kolmoselle tuli kuitenkin hyvä hyppy. Tämän jälkeen oli vähän tiukempi kaarre, joka sujui hyvin. Sen jälkeen Kuu vähän kiihdytti, mutta sain kuitenkin kontrollin säilymään. Nelonen ja vitonen oli siis viiden askeleen linja. johon saatinkin ihan oikea askelmäärä. Näiden jälkeen saatiin taas vauhtikin vähän tasoittumaan ja kutoselle tuli hyvä tie ja hyppykin. Sen jälkeen Kuu lähti punkemaan uralle, mutta kuitenkin tuli hyvin reitille takaisin. Viimeiselle, eli seiskallekin saatiin kaikki asiat kuntoon ja mentiin myös se puhtaasti. Tuloksena radasta siis PUHDAS RATA!<3 Saatiin myös ruusuke, sillä arvostelu oli A.0.0.Ensimmäisen luokan jälkeen kävelytettiin Kuuta jokunenkin aika. Seuraava luokka oli siis minicupin finaali, jossa meillä oli korkeutena 70cm. Arvosteluna oli taitoarvostelu.


Verkan alotin suoraan esteverkasta, sillä lähdin seitsemäntenä. Tietysti verkkasin sileellä ensin, ja teinkin käynnissä ja ravissa ympyröitä ja siirtymisiä. Sitten otin ravi-laukka siirtymisiä ja tein ympyröitä. Kerran yhden laukkaympyrän aikana tultin vahingossa estekin, kun Kuu lähti vaan imemään  sille ,:D. Jossain vaiheessa otin muutaman verkkahypyn ja ne menivät tosi hyvin. Loppuajan teinkin vain siirtymisiä eri askellajeissa. Sitten olikin jo mun vuoro mennä radalle.


Esteiden alle ei ollut tullut lankkuja yms, joten ei sinänsä pitänyt näyttää mitään erikseen Kuulle. Nostinkin laukan heti, kun sain lähtömerkin. Ensimmäiselle tuli taas ihan hyvä hyppy. Reitillä kakkoselle Kuu vähän kanttasi sisälle, mutta ennen kakkosta sain sen kuitenkin normaaliksi ja tultiin hyvin kakkoselle. Kakkonen ja kolmonen olivat siis 6-7 askeleen kaarevassa linjassa. Meillä väliin tuli seitsemän askelta, joiden viimeinen tuli ehkä vähän lähelle, mutta ei mitenkään liikaa. Kolmoselta neloselle oli pitkä tie, jonka aikana kerkisi hyvin katsoa kaikki asiat kuntoon. Kuu jäi siinä ehkä vähän hitaaksi, mutta tultiin silti ihan ok sujuvaa laukkaa neloselle. Nelonen ja vitonen oli sama viiden askeleen linja, kuin viime luokassakin. Nyt tultiin vähän maltillisimmin sisään ja saatinkin tuo linja aika sujuvaksi. Sen jälkeen tehtiin aika syvä kaarre, kun Kuu kyttäsi vähän puomitraileria.  Kaarre jäikin aika hitaaksi, mutta hyppy kutoselle onnistui kuitenkin kivasti. Seiska ja kasi meni sitten taas aika hyvin ja saatiin hyvät lähestymiset. Tästäkin siis puhdas rata, super Kuu! Sitten vaan jäätiinkin odottelemaan tuloksia, sillä nyt oli tunne, että olisikin mahdollisuus saada ihan hyvät pisteet.No, ei ihan päästy kuitenkaan sijoille, kun oltiin viidensiä, ja neljä sijoittui. Hieman ehkä harmitti, kun eroa neljänteen oli vain 0,2 pistettä! Olen kuitenkin supersuper tyytyväinen Kuuhun, sillä se meni tosi hyvin ja rata oli kaikenkaikkiaan tosi tasainen. Tästä on niiin kiva taas jatkaa viikonlopun kisoihin!
~Pauliina

8 kommenttia:

 1. Superit te! :) Ai että, kun olen ihan täältä asti teistä ylpeä :) Niin hyvää, tasaista suorittamista :) Täällä on yksi kateellinen, menisipä meilläkin niin hyvin sitten parin viikon päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiittii! <3 Kiva kuulla, että näytti tasaiselta! Toivottavasti teilläkin tosiaan menisi hyvin, onnea siihen! :)

   Poista
 2. Onpa kivan näköinen poni!
  http://tuskantoivo.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Kiva lukea näitä ja hyvät kuvat

  VastaaPoista
 4. et pahemmin käännä sisäohjasta vetämällä��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkoitat viimeistä ratsastuskuvaa, kyseessä oli esteen jälkeinen tiukka kaarre, jossa ainakin omasta mielestäni johdan, en vedä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :--)