1/28/2017

RATSASTAJASTA RAVIKUSKIKSI?

Moi! Ajattelin tehdä pitkästä aikaa Leenusta ihan oman postauksen ja kertoa nyt vähän mitä ollaan tehty ja mitä suunnitelmia meillä oikein on.

Ratsastusta ja selästä oloa ei olla nyt harjoiteltu oikeastaan ollenkaan. Tavoitteena olisi nyt aloittaa ihan uudestaan Leenu ratsastajaan, totuttamalla ensin se vain ihan selässä olevaan ihmiseen paikalla seistessä. Olen tehnyt nyt "pohjatyönä" samoja juttuja, mitä Kati neuvoi mulle ja Kuulle. Aika nopeasti Leenukin hokasi, mistä jutuissa on oikein kyse ja onkin esim. talutuksen osalta rauhoittunut vähän. Nykyään se ei enää rynni (ainakaan niin paljoa :D) tai ota raviin taluttaessa. 

Ollaan myös huomattu, kun ollaan oltu Leenun kanssa karsinassa, että se on vähän hukassa. Tarkoitan tällä siis sitä, että huomaa, että se haluaa kyllä olla ihmisten kanssa ja tykkää rapsutuksista ja haleista, mutta ei oikein tiedä, miten sen kuuluisi siinä tilanteessa olla. Tietysti tämä on ymmärrettävää, sillä tuskin sen edellisessä kodissa sille on pidetty erillisiä pidempiä rapsutushetkiä.


Sitten ehkä siihen suurimpaan asiaan. Toki tämä asia on ollut jo ennen tätä hieman mietinnässä ja ajatuksissa sillä tasolla, että "olisikohan mahdollista jos...", mutta nyt se on saanut hieman uutta potkua. Nimittäin Leenun raviura. Mainitsin joulukalenterin 60-faktaa-postauksessa, että en tiedä onko ajatuksen tasolla, mutta haluaisin ajaa poniravikortin Leenulla ja päästä starttaamaan sillä. 

Ollaan mietitty tätä nyt jonkin verran ja päädytty siihen, että tälläinen olisi mahdollista. Leenussa on kuitenkin ainesta raviponiksi, joten miksei edes kokeilisi, miten se homma lähtisi taas sujumaan. 
Noin kuukausi sitten ei oltu vielä varmoja tästä ja pyysinkin Saran ajamaan Leenulla. Sara on nyt siitä käynyt muutaman kerran ajamassa Leenulla ja totesikin, että kyllä siitä potentiaalia löytyisi. Kysyttiin jo myös alustavasti Saraa Leenun kuskiksi ja Sara olikin halukas. Ollaan nyt treenattu hieman useammin, kuin ennen ja aletaan kohottamaan Leenun kuntoa pikkuhiljaa. 

Treenillä ollaan nyt saatu jo Leenun pystyynhyppimisetkin kodin kohdalla vähenemään ja pysymään hallinnassa. Otettiin myös raippaa ajoon mukaan, ja se osoittautuikin hyväksi. Eihän sitä tarvitse käyttää, mutta jos Leenu alkaa jotain yrittämään, niin aisaan napautuksella se jo tokenee.

Ja nyt ehkä suurin yllätys (jos tätä nyt voi sellaiseksi sanoa?:D), nimittäin myös itse olen ajamassa poniravikortin ja starttaamaan sen jälkeen Saran lisäksi Leenulla! Oon menossa kesällä siis Leenun kanssa Ypäjälle ravileirille, jossa sitten siis suoritan tuon poniravikorttikurssin.


Toki nyt tässä vaiheessa on paljon työstettävää ja ensiksi Leenun pitää oppia käyttäytymää nätisti- myös silloin kun ei huvita! Ollaan jo kuitenkin ihan hyvässä mallissa ja kun Sara käy Leenulla ajamassa ja se saa olla "ammattilaisen ajossa", niin eiköhän ne käytöstavakin sieltä pikkuhiljaa tulevat automaationa. 

Tietysti myös pitää tehdä paljon erilaisia treenejä, että Leenu lihakset kehittyy ja se saa voimaa lisää. Lisäksi kääntymistä pitää harjoitella, sillä ne ovat Leenulle vähän vaikeita ja ongelmana tuppaa olemaan se, että sen peppu luiskahtaa aisan alta pois, kun se on niin matala.

Suunnitelmissa olisi myös nyt tässä jossain vaiheessa mennä Teivoon hiittaamaan. On hauska nähdä, miten Leenu käyttäytyy radalla! Siitä voisikin saada jos ihan omaan postaukseen asti materiaalia :D

Mun pitää saada myös itse varmuutta kuskina, sillä enhän mä ole säännöllisesti ajanut todellakaan kauaa. Vaikka osaan perusasiat, mutta oon kuitenkin vielä niin ratsastaja! Vaikuttaminen ei oo kyllä ihan vielä kuitenkaan niin hyvää, kun taas ratsastaessa se on jo niin vakiintunutta. No, enköhän mäkin kokoajan saa varmuutta ja Ypäjällä ollaan jo melkein ammattilaisia?? ;D

Ja ajattelin vielä mainita, että en ole siis siirtymästä ratsuista ravureihin. Kuun kanssa kisailu ja valmentautuminen, sekä ratsastus ylipäätänsä tulee olemaan jatkossakin se ykkösjuttu mulle, mutta tää on sellainen kiva pikku extra ja vaihteluntuoja! 


~Pauliina

10 kommenttia:

  1. Hei itsekkin oon harkinnu menemistä ypäjän ravileirille mun vuokraponilla suorittamaan sitä korttia!
    -Lotta

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus! Tosi hienoo et rupeet ajaa Leenua starteissa❤

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapa jännältä! Innolla ootan lisää tästä aiheesta, vaikka se mulle ihan vieras onkin :)

    VastaaPoista
  4. Se on piiska, ei raippa ;) 😂😂

    VastaaPoista
  5. Huippu postaus, sopi hyvin tällaisen ummikon luettavaksi, joka ei ravijutuista tiedä mitään! :D Itse haaveilin myös pienenä ravikortista, mutta en sitten koskaan mennyt millekään kurssille- eipä minulla ollut poniakaan käytössä, saatika mitään paikkaa, missä harjoitella. Mutta kyllä se vaan olisi huikeaa kokea se vauhti kärryillä!
    Ravijutut varmasti tuo juurikin sitä mukavaa vaihtelua, kun voi tehdä asioita ei-selästä-käsin välillä! Ainakin voisin kuvitella sen olevan piristävää ja rentouttavaa :) Näitä juttuja voisit päivitellä säännöllisesti tänne blogiin minun puolesta, olisi mukava lueskella teidän kärryttelyistä! :) Vaikka ei Kuussa mitään vikaa siis ole, mielelläni luen myös siitä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Onhan se kyllä kivaa juurikin vaihtelua ja kun Leenukin kuitenkin pääsee aika kovaa, joten pääsee ihan kunnon vauhtia menemään! Ja rentouttavaahan se on myös aina silloin, kun ei tarvi tapella ponin kanssa:D Juu, yritän nyt näistäkin jutuista kirjoitella enemmän, kun nyt on sellainen selkeä tavoite ja treenejä huomattavasti enemmän, eli on nyt on aihetta, mistä kirjoittaa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :--)