12/31/2016

VUOSI 2016

Moi ja hyvää Uutta Vuotta! Ajattelin nyt vuoden viimeisenä päivänä tehdä tästä vuodesta koostepostauksen ja -videon. Aika paljon on tapahtunut, eli eiköhän mennä katsomaan, mitä mun hevosvuoteen on kuulunut! Laitan tähän siis niitä treenejä isompia ja erityisempiä juttuja, eli tietysti näiden lisäksi tähän vuoteen on kuulunut paljon ihan normitreeniä :-)

Tammikuu

Tammikuussa pääästiin vetämään tosi monesti Kuuna kanssa hankitreenejä, sillä silloin kentällä oli paljon lunta, jossa oli siis hyvä mennä. Parasta oli aina päästellä hangessa, kun molemat nautti täysillä!

Tammikuussa olin myös Sennillä ja siellä mentiin tietysti myös tallille ja päästiinkin koittamaan hiihtoratsastusta! Tää oli mun ihan eka kerta ja oli kyllä super kivaa. Hevosena oli friisiläistamma ja kierrettiin sellaista lenkkiä. Mulla oli vaan normaalit sukset, jotka olikin aika huterat, joten kerran sitä tuli myös kaaduttua :D Muuten meni hyvin ja oli tosi kivaa, kun ratsastaja päästeli ihan täysiä, niin oli kyllä menoa!Helmikuu

Ensimmäisenä juttuna tulee tietysti mileen mun 15v-synttärit, mutta ne nyt ei liity hevosiin. Toisaalta menin kyllä silloin ratsastamaan Kuulla, eli ehkä se liittykin :D

Helmikuun alussa mulla olikin Kuun kanssa ihan ekat kisat, jossa mentiin ristikkoluokka. Pääasiallisesti askellaji oli ravi ja meno oli aika varovaista. Saatiin kuitenkin puhdas rata, joka tuntui tosi kivalt silloin, ja kyllä tietysti nytkin! Kun katsoo videota, niin ei se meno kyllä ihan samanlaista ole onneksi enää! :D

Ystävänpäivänä, eli helmikuun puolivälissä mulla oli kisat Juipilla, joissa menin 50-60cm ja 70-80cm. Nää oli tosi hyvät kisat ja ekat kisat Juipilla, joissa en pudonnut! :D Ja kaiken lisäksi tuli vielä puhtaat radat molemmista luokista :) Tuntui kyllä siltä, että ne kisat oli työvoitto ja niistä oikeastaan lähtikin taas mun kiinnostus Juippiin kasvamaan. Video korkeammasta luokasta.

synttäriratsastus
Maaliskuu

Maaliskuussa aloitin blogin kirjoittamisen! Olin jo kauan halunnut aloittaa bloggaamisen, mutta en ollut saanut vain tehtyä blogia. Nyt kuitenkin tein sen Sennin kanssa, ja tässä sitä nyt ollaan!

Tästä kuusta alkoi myös mun ja Kuun maastakäsittelyura. Niihamassa järjestettiin poniagilitykurssi ja tietysti mentiin sinne. Aluksi harjoiteltiin erilaisia juttuja ja lopuksi oli kisat. Aluksi Kuu ei mm. millään olisi halunnut kävellä lavan yli, mutta lopussa ei ollut mitään ongelmaa! Ja kaiken lisäksi vielä voitettiin se kisa nopeimmalla ajalla! Video rataan.

Tässä kuussa mulla oli myös rataharkat Niihamassa, joissa menin 80cm Arabellalla saaden puhtaan radan. Ne oli mun ja Arabellan ekat ja tokavikat "kisat", eli meidän kisaura ei kauaa kestänyt. Näistä rataharkoista jäi kuitenkin kia fiilis, sillä rata oli itsessään tosi sujuva ja tuntui vaan niin helpolta ratsastaa. Postaus ja video rataharkoista.

sori laatu!


(c) Liinu L.

Huhtikuu

Huhtikuussa meidän maastakäsittelyura sai jatkoa, nimittäin heppamessuilla. Messut ja maastakäsittelykisa oli tosi kiva kohokohta meillä Kuun kanssa ja siellä kaikenlisäksi Kuu yllätti täysin! Se ei pelännyt mitään ja oli aivan rennosti. Tietysti kaiken kruunasi meidän voitto siinä kisassa, vaikka harjoittelua oli takana vain muutama viikko! Video maastakäsittelykisasta.

Tässä kuussa oli myös Powercupin seurakarsinnat, joihin osallistuin Hurmurilla. Olisin alunperin halunnut osallistua Juipilla, mutta siltä puuttui jokin juttu, joka esti sen osallistumisen.(en muista mikä). Esteosuudesta saatiin muuten hyvä rata, yhtä pudotusta lukuunotamatta. Kouluosuudesta saatiin n.63% ja näillä tuloksilla päästiinkin aluekarsintoihin!

Huhtikuussa oli myös mun ja Kuun toiset kisat, joissa mentiin ristikkoluokka. Tällä kertaa ei mennytkään yhtä hihdokkaasti, vaan Kuu oli aika säikky ja taidettiinkin saada hylky, koska se kielsi.Toukokuu

Toukokuussa meillä oli seuraavat kisat viereisellä pikkutallilla, joissa mentiin ristikkoluokka ja 40-50cm. Ristikosta saatiinkin puhdas rata ja 40-50cm tuli 4vp, koska muuri oli Kuun mielestä pelottava :D Hyvä parannus kuitenkin edellisiin kisoihin!

Toiset kisat tässäkuussa Kuulla oli Niihamassa, ja sielläkin mentiin ristikkoluokka ja 40-50cm. Molemmista saatiin puhtaat radat ja muutenkin noista kisoista jäi hyvä fiilis, vaikka keli ei todellakaan ollut kauhean kiva! Samojen kisojen yhteydessä oli Niihamassa avoimet ovet ja siellä järjestettiin opetushevosten esittely näyttelytyylillä. Esitin myös yhden ja me saatiinki myös siitä ruusuke, koska oltiin iloisin pari! 

Meillä oli myös kolmannet kisat Toukokuussa ja ne oli myös siellä Kuun viereisellä pikkutallilla. Mentiin taas ristikkoluokka ja 40-50cm. Ristikosta saatiin hylky (:D), koska Kuu muka pelkäsi yhtä estettä. 40-50cm saatiin kuitenkin puhdas rata! Video 40-50cm radasta.

Ekoille uitoille päästiin myös menemään toukokuussa! 

Powercupin aluekoulukarsinnat olivat myös toukokuussa. Ne olivatkin Ikaalisissa, joten meidän piti lähteä vähän pidemmälle matkalle Hurmurin kanssa. Ne kisat ei kylä menneet ihan putkeen. Niistä lisää tästä.Kesäkuu 

Kesäkuussa Kuu pääsi laitumelle ja olinkin katsomassa ja kuvaamassa sitä. Ajattelin, että se olisi riehunut paljonkin, mutta ruoho oli kiinnostavampaa :D

Sen jälkeen lähdettiinkin muutaman päivän päästä riparille Kekkolaan. Se oli kyllä huikee kokemus ja tosi hyödyllinen koulu-tehokuuri Kuuta ajatellen ja toki muakin. Kuukaan ei yhtään ihmetellyt yhtään uusia paikkoja ja sopeutui tosi hyvin! Riparin eka postaus ja toinen postaus.

Kisoja tässä kuussa ei ollutkaan, sillä riparin jälkeen oli mun ja kavereiden rippijuhlat.Heinäkuu

Heti heinäkuun alussa mulla oli kahdet estekisat. Toiset oli taas siellä Kuun viereisellä pikkutallilla ja mentiin 40cm, koska se oli korkein :D Puhdas rata tuli siitä!

Toiset olivat Ylöjärvellä, mutta niissä ei mennytkään ollenkaan hyvin. Lisäksi paikka ei ollut kauhean hyvä, eli niistä kisoista ei jäänyt kauheasti positiivista sanottavaa. Mentiin 60cm ja 70cm ja molemmsita tuli hylky... Nämä oli myös ne kisat siis, joissa Kuu juoksi radalta pois... Lisää niistä täältä.

Heinäkuussa pääsin myös kokeilemaan sitä shireä ja se oli kyllä huippua! Säkä sillä oli n.193cm ja varsinkin laukka oli super isoa.

Tässä kuussa mulla oli Kuulla oli Kuulla vielä yhdet kisat ja Juipilla kolmet!
Kuulla menin Niihamassa 40-50cm ja 60-70cm. Ekasta luokasta saatiin puhdas rata ja toisesta 4vp. (pudotus).
Juipilla menin samaisissa kisoissa 80cm, josta saatiin perusradalta harmillisesti yksi pudotus, joten ei päästy uusintaan.
Toiset kisat Juipilla oli Hämeenlinnassa viimeistelykisat ennen tuntsareita. Niistä saatiin puhdas rata :)
Kolmannet kisat oli tietysti tuntsarit, jotka olivat super kokemus! Postaus niistä täältä ja video täältä.

Heinäkuun lopussa meillä oli Kuu kanssa match show näyttely ja siellä lopputuloksena oltiin Best In Show 2! Oli super kivaa päästä vähän erilaiseenkin tapahtumaan :)
Elokuu

Ihan elokuussa ostettiin ja haettiin Leenu kotiin! Vaikka alussa se vaikutti aika toivotomalta tapaukselta suoraan sanottuna, en kadu päivääkään, että ostettiin Leenu <3

Elokuussa mulla oli kahdet kisat Kuulla. Toiset oli seurakisat, joissa mentiin 50-0cm ja 70-80cm. Molemmista tuli 4vp, mutta radat oli silti tosi hyvät molemmssa luokissa! Postaus tästä.
Toiset kisat olikin TRS-seuranmestaruudet, mistä tulikin taasen hylky, ja muutenkin rata ei vaan oikeen sujunut.

Elokuussa oli myös Kuun eka estevalkku (ja kouluvalkku), joka menikin tosi hyvin! Postaukseen.Syyskuu 

Syyskuussa meillä oli aika alussa heti kisat. Mentiin 50-60cm ja 70-80cm. Eka luokka meni aika hyvin, tokavika uusinnasta vaan putosi! Toinen luokka menikin sitten aika penkin alle ja tuli hylky. Postaus kisoista.

12.9 tuli täyteen vuosi mulla ja Kuulla!

Syyskuun lopulla mentiin Saran kanssa viikonlopuksi Alavudelle, jossa meillä oli koulutunti, estevalmennus ja maastoestetunti. Oli super kiva käydä kokeilemassa maastareita myös Kuulla ja Kuu meni koko viikonlopun ihan superisti!

Meillä piti myös olla Hämeenkyrön kunnamestaruudet, mutta Niihaman pääntautiepäilyn takia ne peruuntuivat meidän osalta:/Lokakuu

Lokakuussa päästiin ekaa kertaa Kuun kanssa kouluradalle talent-viikonlopussa. Ekana päivänä oli siis luento ja tokana päivänä rataharkat. Ohjelmana mentiin HeC EB Special ja rata meni kyllä ihan kivasti! Postaukseen.

Tein myös mun ekan videopostauksen lokakuussa, linkki siihen.

Lokakuun lopussa meillä oli Kuun kanssa ekat maneesikisat, joissa mentiin 70cm ja 80cm. 70 päättyi lyhyeen, kun tipuin ekan esteen jälkeen. 80 meni jo paremmin, mutta siitäkin saatiin 8vp. 
Marraskuu

Marraskuun alussa oltiin toisissa maneesikisoissa Niihamassa. Niissä menin 70cm ja 80cm. 70 meni aivan superisti ja saatiin puhdas rata! 80 myös, paitsi siitä tuli 4vp, mutta itse ratana se meni hyvin! Video radoista.

Marraskuun lopulla mulla oli kahdet kisat, koulu ja este. Kummatkaan ei menneet niinkuin olisi halunnut. 
Estekisoista saatiin molemmista luokista (60-70cm ja 80cm) hylyt, sillä Kuu hyppäsi saman esteen(=väärän esteen)  molemmista luokista väärinpäin. Koulukisat taas meni siihen asti hyvin, kunnes Kuu päätti poistua radalta. Postaus kisoista tästä

Marraskuussa otettiin myös meidän joulukorttikuvat!Joulukuu

Joulukuussa meillä oli kahdet estekisat Niihamassa. Toiset isossa ja toiset pienessä maneesissa. Ison maneesin kisat menivät vähän niin ja näin, koska radat menivät aikalailla kaahotukseksi. 70cm saatiin kuitenkin puhdas rata, kasikympistä hylky. Pikkumaneesin kisoista tuli myös hylky, sillä poistuttiin radalta (taas), mutta rata meni ihan ok. Mentiin siis 80cm. 

Joulun jälkeen menin mun kaverille Miljalle pohjoisiin ja sielläkin tietysti piti päästä ratsatamaan. Menin 17-vuotiaalla eestinponi Tuksulla. Tuksu oli iästään huolimatta oikea teräsvaari. Toimin samalla oikeastaan Tuksun läpiratsastajana, sillä se oli heittänyt kaikki selästään :D Sehän siis pukitteli aika paljon raipasta ja muutenkin aluksi yritti jotain temputella, mutta kun ei saanut mua selästään, lopussa meni oikeinkin hienosti! 

Tuksu

Hyvää Uutta Vuotta kaikille! Toivottavasti ensivuosi on vielä parempi, kuin tämä! :)~Pauliina

5 kommenttia:

 1. Superhyvä postaus ja ihana tuo koostevideo- mikä musiikki siinä muuten on? :)
  Teidän tiimin vuosi on ollut kyllä tosi onnistunut, vaikka onkin mahtunut muutamia epäonnistumisiakin mukaan- niistä olette kuitenkin oppineet ja kyllä minusta vuosi on ollut teille nousujohteinen! :) Toivon teille kyllä oikein menestykästä vuotta 2017, teillä on kyllä rahkeita niin moneen juttuun ja saavutukseen, että huh! Tsempit siis sinne :) Kuulle myös rapsutusterkkuja! :)

  ps. Olet aivan mahdottoman kaunis ja ihana tuo rippikuva! :o <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Musiikista en tiedä, oli joku valmismusa tässä uudessa muokkausohjelmassa ':D Mustakin meidän vuosi on ollut kyllä enemmän nousua, kun laskua, vaikka tietty alamäkiäkin on tullut! Kaikista on kuitenkin aina opittu, joka sitten johtaa uuteen nousuun :) Kiitos paljon, teille myös tsempit tähän vuoteen, toivotaan, että olisi hyvä vuosi! Rapsutukset lähetetään Kuulle :)<3
   Ja voi kiitos paljon! <3

   Poista
  2. No voi hitsi, oisin halunnut pölliä omiin videokoosteisiin, kun oli niin hyvä ja jotenkin ratsastukseen sopiva musa! :D Harmi ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :--)