12/22/2016

JOULUKALENTERI #22: VUODEN VIIMEINEN VALKKU

Tänään tulee kahdeskymmenestoinen luukku. Aiheena onkin hieman normaalimpi postaus, eli valmennuspostaus. Olin siis eilen vuoden viimeisessä talent-estevalmennuksessa.

Aloitettiin oikeassa kierroksessa tekemällä uran sisäpuolella vähän takaosan väistöä uralle. Kuu ei aluksi oikein hokannut, mistä olin kyse, mutta meni sitten kivasti, kun itsekin muistin pitää käden tasaisena ja selkeät avut muutenkin. 
Tän jälkeen siirryttiin raviin ja tehtiin vähän soikiomaista kuviota puomisarjan ja parin esteen ulkopuolelle, mutta kuitenkin niin, että reitti hipoi esteitä. Tässäkin ajateltiin sitä takaosan väistöä ulos, joka sujuikin paljon paremmin kuin käynnissä!
Kun oltiin tehty noita väistöjuttuja hetken aikaa, siirryttiin tulemaan ravissa puomisarjaa. Siinä oli siis vähän kaaravasti laitettu viisi puomia lyhelle sivulle, mutta kuitenkin niin, että siitä uralta pääsi tosiaan ohi niistä. Välit olivat aika pitkät, joten aluksi tulin vähän liian lyhyessä ravissa ja askeleet eivät meinanneet sopia. Sitten kun ratsastin vain tarpeeksi eteen ja annoin Kuulle tilaa venyttää, meni tosi hienostii! Tän jälkeen tultiin tätä puomisarjaa laukassa. Puomit oli siis innarilaukkaväleillä ja siinäkin sai ratsastaa kyllä ihan eteen, että askeleet sopivat.

Kun saatiin oikeassa kierroksessa sujumaan, tultiin vasemmassa. Aloitettiin taas käynnissä takaosanväistöllä. Tää suunta oli Kuulle huomattavasti vaikeampi ja se olisis halunnut juosta alta vain pois. Asiaa ei auttanut kyllä yhtään se, että mun sisäkäsi olisi vain halunnut lähteä seikkailemaan johonkin. Lopulta saatiin muutama ihan ok pätkä. 
Sitten tultiin taas ravissa sitä soikiota ja se meni myös aika kivasti tässäkin suunnassa.
Aika nopeasti aloitettiin tulemaan puomeille ensin ravissa ja sitten laukassa. Ravissa meni hyvin aikalailla kaikki kerrat ja laukassa myös, vaikka olikin vähän vauhtia.


Hetken huilitauon jälkeen puomisarjasta nostettiin 2. ja 4. puomi kavaletiksi. Tultiin ensin vasemmassa kierroksessa se ja pitkältä sivulta kaarrettiin pystylle, josta vaihdettiin suunta oikeaan (sininen). Ensimmäisellä kerralla koko tehtävä oikeastaan meni hyvin ja Kuu kuunteli. Toisella kerralla tultiinkin toisesta suunnasta (punainen). Ekalla kerralla puomi-kavaletti-sarja meni hyvin ja myös okserikin, sekä käännös. Sitten oli tarkoitus tulla niin, että ensin punainen ja sitten heti perään sininen. Eli molemmista suunnista puomi-kavaletti-sarja ja pysty sekä okseri. Sarja meni hyvin ekalla kerralla, mutta okserilla Kuu pudotti ja säikähti sitä ja lähtikin väärään suuntaan esteen jälkeen ja meinasin pudota :D Tytteli sanoikin, että kun Kuu pelästyi puomia ja lähti, niin mulla oli sillä hetkellä epäselvät avut, eli olin itse menossa vasemmalle liikaakin. Kun mun yläkroppa oli kääntyneenä vasemmalle, mutta mun lantio oli oikealla, joten painokin oli myös oikealla.
Tulin alusta uudestaan, mutta tällä kertaa Kuu teki saman. Tosin tää kerta oli enemmänkin possuilua. Tulin kolmannen kerran vielä alusta ja se yritti taas, mutta sain sen pysähtymään ja jatkoin tehtävää. Sitten se ei olisi suostunutkaan kääntymään puomi-kavaletti-sarjalle toista kertaa, mutta ohjasin sen pari kertaa päin seinää, enkä päästänyt livahtamaan siis ohi. Parin seinäänohjaamisen jälkeen tultiin sitten siihen sarjalle ravissa. Tämä ja loppu meni hyvin. Tulin vielä heti perään kerran sarjan oikealta ja sen jälkeen okserin. Tälläkertaa taas meni super hyvin, ei mitään ongelmaa!

Lopuksi tultiin vielä samalla tavalla kerran , kun edellisellä kierroksella oltiin menty. Ensimmäisen kerran tolle sarjalle oli ehkä vähän hidas tempo, joten toisella kavaletilla Kuu joutui hyppäämään vähän kaukaa. Muuten kuitenkin muu tehtävä meni tosi hyvin!

Tässä vielä Tyttelin palaute tunnista:

Valmennuskerran kokonaisuus:
Alku oikein hyvä, keskellä tuntia vetokisa, lopussa taas oiken hyvä :) Saat tehtyä tehtävät hyvin, kunhan et vedä! 

Kotitehtävät:
Tarkkuutta, että et jää kädellä riiheämään.


~Pauliina

6 kommenttia:

 1. Olette te kyllä hieno pari! :) Oli tosi kiva katsella teidän menoa, sovitte hyvin yhteen- ratsastat tosi topakasti, kun Kuu keksii jotain omia juttuja, mutta Kuukin hyppää oikein reippaasti esimerkiksi tuolla puomi-kavaletti tehtävällä vähän huonommastakin paikasta :) Teette selkeästi töitä yhdessä! :) Ja Kuu on kyllä niin supersöpö kun se menee tuolla korvat tötteröllä vaan esteeltä esteelle, minäkin haluan tuollaisen ihanuuden meidän talliin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Kiva kuulla, että meno näyttää kivalta! Ollaan tosissaan nyt kiinnnitettykin siihen napakkuuteen huomiota ja nythän Kuu sitten possuilun jälkeenkin menee jo hyvin ja laantuu aika nopeasti! Kuu on kyllä munkin mielstä supersöpö ja kun vielä huomaa, kuinka se kuitenkin tykkää hyppäämisestä! :)

   Poista
 2. Videota katsellessa tuli mieleen, että käytkö kouluvalmennuksissa? Voisi olla apua juuri tuohon vetämiseen ja apujen käyttöön ylipäätään.
  Onko hevonen tutkittu ettei ole kipeä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu käydään kouluvalmennuksissa ja tunneilla. Koulussa tuota vetämistä mulla ei kauheasti ole, eikä esteilläkään enää paljoa, kun olen päässyt sitä eroon tosi hyvin kuitenkin. Kuuhan provosoi ratsastajaa vetämään ja suorastaan välillä yrittää, että jäisin vetämään, että pääsisi possuilemaan :D Nämä johtuu aika paljon sen entisestä elämästä, mistä on erillinen postaus, jos kiinnostaa. Mun mielestä kuitenkin muuten apujenkäyttö yleisesti on ihan hyvää :) Ja Kuu ei ole kipeä.

   Poista
 3. Videolta katsottuna oikein kivan näköstä menoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :--)