11/30/2016

JOULUKALENTERI #1 : MARRASKUUN SUOSIKIT

Moi! Eli nyt on joulukuu ja ajattelin tehdä joulukalenterin tänne blogin puolelle. Tarkoitus on siis se, että joka päivä jouluaattoon asti tulee yksi postaus. Ja ensimmäisen päivän aiheena onkin marraskuun hevosaiheiset suosikit ja mennään vaan suoraan niihin!

Ensimmäisenä suosikkina on CRW ibbe päällyshousut.
Nää on siis vedenpitävää ulkohousukangasta, mutta pepussa ja polvissa on gripit, että niillä voi ratsastaa. Puntit on myös polveen asti sukkapuntit, eli saappaat tai chapsit mahtuu hyvin näiden päälle. Sisäpuolella on myös lämmin vuori.(Kuva Hööksin sivuilta)

Ite tykkään näistä tosi paljon, ja vaikka nää näyttää seistessä ja ei hevosen selässä vähän pussihousuilta, ratsastettaessa ne menee suoraks kokonaan. Ennen mulla oli talvella sellaiset "perus topparatsastushousut henkseleillä", mutta nää on sata kertaa mukavammat! Nää on ostettu Hööksiltä.

Seuraavana suosikkina on Back on trackin EQ3 Mips microfiber-kypärä.
 Mulla oli tästä vanhempi versio aiemmin , mutta se meni ihan rikki kun putosin Kuulta, joten ostettiin tää. Tykkään tästä vielä enemmän kun siitä toisesta, sillä tää on musta hienompi ja istuvampi. Itse ostin tän Horzelta, mutta saa ainakin myös Hööksiltä.Tää on myös VG1 stantardin mukainen ja tässä on tosiaan toi Mips- tekniikka, eli "Ratsastuskypärä MIPS-järjestelmällä, joka imitoi ihmisen päässä olevaa turvajärjestelmää. Kun päähän kohdistuu vino isku, aivot voivat liikkua aivo-selkäydinnesteessä, joka vaimentaa aivoihin kohdistuvia voimia. Kypärä perustuu MIPSiin, integroituun pienikitkaiseen kerrokseen, joka voi tietyissä tapauksissa absorboida osan energiasta, joka voisi muuten aiheuttaa aivovaurion." (Teksti ja kuva Hööksin sivuilta)
Kolmantena suosikkina on Reflective spray, heijastinsuihke hevosille ja muille eläimille.
Tää on tosi kätevä, kun esimerkiksi maastoon mennessä en viitsisi laittaa Kuulle heijastiloimea, koska se on niin hiostava. Ennen on kuitenkin ollut pakko, mutta nyt riittää vain toi suihke! 


(Kuva Kotieläintarvikkeen sivuilta)

Tää ei siis näy päivänvalossa, mutta keinotekoista valoa se heijastaa. 

Neljäntenä suosikkina on grippiohjat
Kuulla on siis ollut aina kangasohjat ja huomattiin vasta nyt, että meillä on ollut lähes käyttämättömät grippiohjat kaapissa. Kokeilin sitten niitä ja ne on oikeesti sata kertaa paremmat kun kangasohjat! Ne on siis ihan tavalliset grippiohjat, mutta tykkään tosi paljon. Pito on paaaaljon parempi, eikä ohjat enää valu sormien läpi, kun yrittää pidättää.

Viidentenä suosikkina on Steeds Alaska ratsastussaappaat. 
Nää on siis talviratsastussappaat ja vaikka mulla tulee helposti varpaisiin kylmä, näillä on tarjennut tosi hyvin tähän asti niin, että on vaan normisukat! Näissä on myös heijastin yksityiskohdat, jotka on plussaa. Ja vaikka nää ei oo ihan ihonmyötäiset, ei se haittaa, pääasia ettei tuu kylmä!
Nää on ostettu Hööksistä.


(Kuva Hööksin sivuilta)

Viimeisenä onkin Earbags korvanlämmittimet.
Nää on aika uus tuttavuus, mutta ostin aika kokeilumilessä. Nää osottautuikin tosi hyviksi ja ne on helppo laittaa! Lämmittää tosi paljon ja näiden jälkeen ei tarvi käyttää kypärämyssyä. Ostin nää Hööksistä.
(Kuva Hööksin sivuilta)

Mitä suosikkeja teillä on ollut lähiaikoina?

~Pauliina

6 kommenttia:

 1. Syksyn/alkutalven ehdoton lemppari on ollut KL'n untaliivi, just sopiva lämmittämättömässä maneesissa mentäessä näillä keleillä kun laittaa sään mukaan pitkähihaisen/fleecen/hupparin alle. Ei hitsi, oon just kaavaillu jotain tuollasia sukkapuntillisia "päällyhousuja" muttei oo pistäny missän silmään, täytyy varmaan laittaa tilaukseen Hööksiltä. :D
  Kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :) Suosittelen ehdottomasti noita housuja, on superhyvät! Ja kiitos!

   Poista
 2. Kiva postaus :) mun lempoareita on ehdottomasti ollut mun uudet ratsastushousut koska ne on niin lämpöset ja hyvin istuvat ja sitten untuva hanskat koska tulee muuten kylmä pihalla siivotessa. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus:) Mulla on noi samat ratsastussaappaat ja on ne kyllä hyvät!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :--)