10/24/2016

VIIKON 42 HEPPAILUT(+kisat)

Moikka! Pitkästä aikaa ajattelin tehdä viikkokuulumispostauksen viime viikosta ja mennään suoraan asiaan. 

Sunnuntaina 16.10, eli siis ei viikolla 42, vaan viikon 41 su, oli ekat hallikisat. Nää oli siis estekisat Niihamassa ja eka Kaamoscupin osakilpailu. Menin luokat 70cm ja 80cm.
Kuulla oli ollut edellispäivänä vapaa, kun aateltiin, että olisi hyvä pitää vapaa ennen kisoja. Tää oli kuitenkin liikaa Kuulle. Aloitin 70 verkan sileellä ulkona. Sileeverkka ja käsihevosalue oli sama, eli siinä ei kauheen kunnolla pystynyt verkkaamaan, koska käsihevosia oli niin paljon. Siinä Kuu oli aika sopivasti menossa, vaikka vähän virtaa olikin.
 Jonkun ajan päästä päästiin maneesiin ja esteverkkaan. Siellä tilanne muuttuikin ihan päinvastaiseksi. Kuu keräsi vielä maneesista virtaa sen x100 ja paineli vaan menemään. Verkkahypyistä osa onnistu ihan ok:sti, mutta osasta se vaan kaasutti ohi. Tuntui siltä että sen silmät vaan pyöri päässä, kun se oli innosta/pöllövirrasta/kuulutuksista/hälinästä sekaisin. 
Verkkasin Kuuta jonkun puolituntia ja otin suht. paljon hyppyjä. Siltikin sillä oli virtaa vaikka muille jakaa.

Kohta olikin mun vuoro mennä radalle. Näytin eka pari etsettä, mutta ei Kuu oikeastaan enää välitä niistä mitää. Kun saatiin lähtömerkki ja nostin laukan, Kuu lähti ihan täysiä. Pidätteet ei menneet läpi ja sain just ja just käännetyä sen esteelle. Eka hyppy menikin ihan hyvin. Este oli laitettu Kuuta ajatellen hankalaan paikkaan, sillä se piti hypätä yleisöä kohti ja yleisöön tosiaan oli vaan sen pari metriä. No, kun olisi pitänyt mennä oikealle, Kuu päätti lähteä vasemmalle ja kun en päässyt käännökseen mukaan, tipuin. Yritin siis viimeiseen asti kääntää Kuuta oikeaan suuntaan, mutta kun se säikähti mua joka horjuin selässä, Se vaan kaasutti ja en olisi millään enää pysynyt selässsä. Ja meidäthän tietenkin hylättiin. Mua ei kauheesti kyllä sattunut, vaikka putoominen kieltämättä näytti pahalta!

Eka (ja vika) este 70cm radalta  (c) Nella

Kohta aloin verkkaamaan kasikymppiin ja otettiin verkan ajaksi deltat pois pelhameista ja laitettiin tulpat. Pääsin heti esteverkkaan, kun mun piti lähteä kuudentena. Otin taas jonkun puolentunnin verkan ja tosi paljon verkkahyppyjä. Tarkoituksena oli siis hieman väsyttää Kuuta, että se alkaisi keskittymään. 

Kun oli taas mun vuoro, niin rata alkoi huomattavasti paremmin. Kaikki hypyt sujui tosi hyvin kutoselle asti, eikä Kuu kyttäillyt mitään. Kutoselle tultiin vähän lähelle ja puomeja putos ja tolppa heilahti, jota Kuu sitten vähän säikähti ja piti tehdä ylimääräinen voltti. 7 ja 8 sujui kuitenkin hyvin ja vaikka saatiinkin 10 virhepistettä, täytyy sanoa, että tää 80cm oli oikea työvoitto. Ja vaikka verkkaakin oli reilu tunti takana, Kuu olisi vieläki voinut varmasti hypätä yhden radan, koska siltä se ainakin vaikutti! :D No, ei myöskään tästä eteenpäin pidetä vapaapäiviä ennen kisoja...
Maanantaina mulla oli kouluvalkku. Olin jo verkannut ennen valkkua(niinkuin muutkin) ja alettiin tekemään siis heti kunnolla. Ensin laitettiin jalustimet kaukalle ja mentiinkin melkein koko valkku ilman niitä. Aloitettiin käynnissä vasemmassa kierroksessa tekemällä avot aina pitkille sivuille. Kuun kanssa niitä ei olla kauheesti tehty, joten ne oli hieman vaikeita, ja Kuu ei aluksi ymmärtänyt kunnolla mitä haettiin. Saatiin kyllä hyviäkin pätkiä, ja Hannan neuvot auttoivat paljon! Kun oltiin tehty jonkin aikaa käynnissä, siirryttiin tekemään niitä ravissa, joka sujui alkuvaikeuksien jälkeen ihan hyvin.


Avojen jälkeen tultiin ympyrälle, jolla otettiin laukkaa. Aluksi Kuu olisi mennyt vähän kovaa ja kanttasi aika paljon sisälle, mutta sainsuoristettua sitä ihan hyvin.
Laukan jälkeen tehtiin toiseen suuntaan avoja. Ensin käynnissä ja sitten ravissa. Ne menivät oikeastaan aika samalla tavalla, kuin vasempaankin ja eroja ei ollu mitenkään hirveästi. Avojen jälkeen otettiin taas laukkaa ja se sujui jo paljon paremmin alusta asti.

Näiden jälkeen otettiin jalustimet takaisin jalkaan. Alettiin tekemään laukkaa ja laukannostoja niin, että ensin nostettiin laukka aina lyhyen sivun keskeltä ja laukattiin pitkän sivun keskelle. Siitä raviin siirtyminen ja uusi laukka sitten taas seuraavalla lyhyellä sivulla. Kun oltiin tehty näitä hetken, muutettiin niin, että laukka nostetaaan aina pitkän sivun keskeltä ja lyhyellä sivulla raviinsiirtyminen. Loppua kohden nostot parani huomattavasti, eikä Kuukaan enää juossut nostoon, vaan malttoi odottaa, kun annoin vaan itse riittävän selkeät avut!

Tiistaina oli estetunti. Alkuverkan jälkeen alettiin tulemaan niin, että pitkän sivun keskeltä piti kaartaa puomille, josta oli kaksi askelta pienelle esteelle. Tää meni kumpaankin suuntaan tosi hyvin ja saatiin aina oikea askelmäärä


sori näiden laatu! :/

Tän jälkeen otettiin vasen kierros, missä tultiin seuraava tehtävä. Eli siis pitkän sivun alusta käännettiin kokorata leikkaa-linjalle, jossa oli ensin ristikko-2askelta-puomi-2 askelta ja pysty. Vasen kierroshan on Kuulle se vaikeampi ja kun tultiin laukassa, se ei suostunut kääntymään :D Tosin johtui varmasti siitäkin, että jään tosi helposti roikkumaan sisäohjaan. No, kun sitten otin aina kulman ravissa ja enne estettä nostin laukan, meni super hyvin! Meninkin sitten näin kaikki kerrat.
Sitten vaihdettiin suunta ja tultiin melkein samanlaista tehtävää tästä suunnasta. Muutos oli vain se, että puomin jälkeen suoristettiinkin pitkän sivun suuntaisesti ja siitä hypättiin sitten kahden askeleen päästä pysty. Myös tää meni ihan kivasti ja alusta asti sujui hyvin! Alussa vain käänsin kerran ehkä vähän liian aikasin, jonka seurauksena tultiin etseen ja puomin reunaan. Seuraavalle kerralla maltoin ja päästiin keskelle esteitä.Viimeisenä tultiin nämä kaksi linjaa yhdistettynä. Ensin vasemmasta kierroksestakokorata leikkaa-linja ja sitten oikeasta se linja, jossa piti lopussa suoristaa. Ekalla kerralla Kuu meni ehkä vähän kovaa, mutta toisella kerralla meni tosi hyvin :)Keskiviikkona menin aluksi sänkkärillä. Otin alkuravit ja niiden jälkeen pitkää laukkaa pellolla molepiin suuntiin. Kuu pysyi hyvin käsissä, vaikka jos olisin päästänyt, se olisi mennyt paljon kovempaa.

Noin 20 minuutin jälkeen siirryin pellolta kentälle. Aluksi tein harjoitusravissa kahdeksikkoa ja hain Kuuta peräänantoon sitä kautta. Aika hyvin se tulikin ja aloitin varsinaisen tehtävän. Eli ekaksi tein ympyrät ravissa päätyihin ja pitkillä sivuilla tein lyhyet pätkät käyntiväistöjä, jotka suju huomattavasti paremmin, kuin pari viikkoa sitten.. Pikkuhiljaa aloin nostamaan laukkaa lyhyeltä sivulta ja tein pääty-ympyrät laukassa. Keskityin nyt paljon nostoihin, kun niistä oli valmennuksessa puhetta. En tehnyt mitään kauheen ihmeellistä tai muuta, koska oli vähän kiire, mutta ratsastin siis yhteensä 45 minuuttia.

Torstaina oli koulutunti ja aiheena pohkeenväistö. Siirryttiin heti isolle keskiympyrälle, jossa oltiinkin koko tunti. Ajattelin, että oltaisiin tehty "perinteistä pohkeenväistöä", mutta tehtiinkin takaosan väistöjä, joita ei olla myöskään nyt lähiaikoina menty.


laitan jotain vanhoja koulukuvia tähän, kun tältä tunnilta ei ole muuten kuvia.

Aloitettiin siis käynnissä tekemälläneljään  pisteeseen ympyrällä hidastus ja pari askelta takaosan väistöä. Alkuun Kuu vaan yritti juosta pois tilanteesta, koska se oli sille selvästikin haastavaa, eikä se kunnolla ymmärtänyt, mitä pyydetään. Tarkoitus olikin, kuten ope sanoi, että saan Kuun pysymään rauhallisena ja vähän väistämään. Ei siis tarvinnut yrittää täydellistä väistöä. Hetken käynnissä tekemisen jälkeen alettiin tekemään ravissa. Vaikka myös tää oli Kuulle haastavaa, saatiin myös onnistuneita pätkiä.


Sitten vaihdettiin suunta, jossa tehtiin aluksi käynnissä, ja sitten ravissa takaosan väistöjä. Ne meni jo ehkä vähän paremmin. Sitten nostettiin laukka ja laukattiin tosi monta kierrosta. Laukassa tehtiin myös takaosan väistö aina kerran/kierros. Se meni itseasiassa aika hyvin, vaikka ei todellakaan onnistunut joka kerta.
Lopuksi vaihdettiin vielä suunta ja tehtiin toiseenkiin suuntaan laukassa väistöt.

Lauantaina olin äidin kanssa HIHS:issä iltanäytöksessä ja oli kyllä super kivaa! Varsinkin korkeushyppykisa oli aika huikee ja korkeimmillaan este oli 185cm! Myös EXPO oli hyvä ja aattelinkin näyttää tässä jutut, mitä ostin sieltä.

Heppanameja Kuulle. Näähän oli näitä ironameja, joita oli tosi paljon erilaisia ja sai siis iste valita, mitä haluaa ottaa. 2,5l/14e

Karsinakyltti Leenulle. Kuulle ostin jo hevosmessuilta ja pitäähän molemmilla olla ;)
5e

Roeckl  syys/talvi-ratsastushanskat
35e

Cavallon pipo ja...

..huivi
15e/kpl

Olitteko te HIHS:issä?

~Pauliina

2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus :) Mulla on btw ihan samalla tekstillä toi taulu... muistat sen kyl ku ostin sen sillo hevosmessuilla. ;;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :--)