10/18/2016

TALENT-VIIKONLOPPU

Moikka, eli olin pari viikkoa sitten viikonloppuna(8.-9.10) TRS:n ja KaRa:n kouluvalkkujen talent-ratsukoille tarkoitetulla viikonlopulla. Tää postaus tulee vähän myöhässä, mutta sain vasta kuvat, joten ei se varmaan haittaa!

Lauantaina oli luento Kangasalan kirjastolla. Luento käsitteli valmentautumista. Ensiksi oli pari ryhmätehtävää, missä keksittiin yhdessä, mitä halutaan talent-valmennuksilta ja sitten kerrottiin ne muille. Tän jälkeen alkoi varsinainen luento-osuus, joka kestikin melkein kaksi ja puoli tuntia. Luennoitsijana oli Srl:n talent-valmentaja Tiina Tarkkala. Tää luento oli kyllä tosi hyvä!  

kuvat radalta (c) Elviira L

Sunnuntaina järjestettiin rataharjoitukset, jotka olikin sitten mun ja Kuun ekat yhteiset koulukisat. Tai vaikka nää ei olleet kisat, mutta kuitenkin sen tapaiset. Mentiin ohjelmana Helppo C EB special. Tuomarina tässä oli se eilinen luennoitsija, eli Tiina Tarkkala.

Kun tultiin Niihamaan, Kuu luuli, että nyt ollaan menossa estekisoihin. Se oli jo aamulla ollut ihan vireessä ja tyyliin juoksi koppiin :D Kuitenkin kun menin kävelemään aluksi alkukäynnit kentälle, se oli ihan ihmeissään, kun ehkä pari tyyppiä oli kentällä, eikä esteitä missään! 


Taivuttelin Kuuta sitten käynnissä kentällä ja kohta mentiin isoon maneesiin, jossa otin raviverkkaa ja tein siirtymisiä, ympyröitä ja taivuttelua. Hanna, eli meidän kouluvalmentaja tuli jonkun ajan päästä ja hänen piti siis pitää verkka meille. Äänestettiin, että ollaanko isossa maneesissa, ja sitten vähän ennen suoritusta mennään pikkumaneesiin, jossa kisat oli. Tällöin Hanna olisi jäänyt isoon maneesiin, eikä olisi ollut loppuunasti katsomassa ja antamassa ohjeita. Toinen vaihtoehto oli se, että mennään pikkumaneesiin, jossa on vähemmän tilaa, mutta Hanna neuvoo meitä verkan loppuun asti. Päädyttiin yksimielisesti siihen, että mennään pikkumaneesiin heti.


Aloitettiin tekemällä käynnissä kulmat tosi hyviksi. Kohta otettiin ravia muualla, mutta jatkettiin kulmien tekeminen käynnissä. Kohta otin laukkaa ja tein siinä ympyröitä. Sit vaihdettiin suuntaa, Siinä sitten vielä kiristettiin vyö ja Hanna huomasi, ettei mulla ollut kannuksia. En itseasiassa tiennyt, että koulukisoissa pitää olla kannukset, vaan luulin että ne saa laittaa jos tahtoo. No, lainasin sit yheltä toiselta ratsastajalta kannukset, joka oli jo mennyt. Kuullahan ei ole ikinä kannuksia käytetty, joten sen reaktio vähän arvelutti. Kerkisin kuitenkin vähän vielä verkkaamaan kannuksilla, eikä se kauheasti niistä välittänyt. Vähän se alkuun teki sitä, kun annoin oikeaa pohjetta, se väisti vasemmalle, mutta kyllä se aika nopeasti tottui. 


Aika pian meninkin jo radalle ja siinä oli aika hyvin aikaa varattuna siihen, että rataa sai kiertää rauhassa. Tää oli tosi hyvä Kuulle, sillä se ei oo ikinä ollut kouluaitojen sisäpuolella. Mentiin pari kierrosta ihan aitojen vierustaa pitkin ja Kuu tutki aidat ja tuomarinpäädyn. Tuomarin mielestä Kuu oli niin hasukannäköinen, että hän otti siitä kuvia ja kysyi lupaa laittaa faceen :DAloitinkin sitten radan, joka meni ihan hyvin, ottaen huomioon, että se oli meidän eka rata! Tavoite siis saavutettu, eli tasainen rata, eikä Kuu pelännyt mitään!<3 Ei saatu radanosista paperiin numeroita, vaan pelkkä palaute. Lopuksi saatiin myös suullinen palaute. Ainoat kohdat, mistä tuli numerot, oli lopun kolme "yhteenvetokohtaa". Laitan alle mun palautteen :)


1. Radalla harjoitusravissa-pys.terv.-harjoitusravia-vasemmalle: Pientä kiemurtelua
2. Keskiympyrä harjoitusravissa: Hyvä ympyrä, reipas ravi
3.Harjoitusravia uraa seuraten
4. Kokorata leikkaa, askeleen pidennys keventäen: Hyvä, riittävä ero
5. Oikea harjoituslaukka, harjoituslaukkaa: Tarkka
6. Keskiympyrä oikealle harjoituslaukassa: Vähän suuri, taivuta
7. Siirtyminen harjoitusraviin, harjoitusravia: Tarkka
8. Siirtyminen keskikäyntiin: Tarkka
9. Kokorata leikkaa keskikäynnissä, pys., siirtyminen keskikäyntiin: Hyvä pysähdys, käynnissä runko vino
10. Keskikäyntiä
11. Siirtyminen harjoitusraviin, harjoitusravia
12. Vasen harjoituslaukka, harjoituslaukkaa: Melko tarkka
13. Keskiympyrä vasemmassa harjoituslaukassa: Hyvä, reipas
14. Siirtyminen harjoitusraviin, harjoitusravia
15. Keskihalkaisijalle, siirtyminen keskikäyntiin,pys.-terv.: Vähän vino


1. Ratsastajan vaikutus hevoseen: 6, Tarkka, rauhallinen
2. Ratsastajan asento, istunta ja apujenkäytön moitteettomuus: 6,5, sujuva suoritus
3.Oikeiden teiden seuraaminen: 6Hieno rata ensimmäiseksi radaksi. Poni vielä vähän vino, joka vaikeuttaa paikoitellen asettamista ja taivuttamista. Koita saada oikea pohje paremmin läpi, niin saat suoruutta työskenneltyä helpommin. Tsemppiä harjoitteluun!Näistä harjoituksista ja viikonlopusta yleensäkin jäi hyvä fiilis ja ehkä me nyt aletaan kattoon välillä koulukisojakin Kuun kanssa, kun päästin alkuun!

~Pauliina

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :--)