11/06/2016

SUPER KISAPÄIVÄ

Tänään oltiin Kuun kanssa toisissa hallikisoissa, jotka olikin Kaamoscupin 2. osakilpailu. Menin luokat 70&80 ja arvosteluna oli taas A.0.0.  Mulla ei oo näistä kisoista vielä kuvia kuin pari, mutta laitan vaikka tän postauksen kuviksi eilisiä kuvia, joita otettiin joulukortteja varten.
Ekan luokan, eli 70cm verkan aloitin sileeverkalla, sillä olin vasta 18. lähtijä. Tein ravissa pitkään ympyröitä ja voltteja ja Kuu oli kokoajan tosi hyvin avuilla ja tuli muotoonkin! Sitten otin laukkaa, joka myös meni super hyvin ja Kuu oli rauhallinen. 

Hetken päästä jo pääsinkin esteverkkaan. Otin aluksi ravia ja tein siirtymisiä. Kuu oli isossakin maneesissa ihan rauhallinen ja kuuliainen. Sitten otinkin jo laukkaa ja ensin kaksi verkkahyppyä pystylle. Ekalla hypyllä Kuu yritti punkea ennen estettä sivulle, mutta sain pidettyä sen silti linjalla. Toinen hyppy menikin sitten hyvin. Kohta otin myös okserille kaksi hyppyä, jotka myös menivät hyvin! Annoin Kuulle pitkät ohjat ja vähän ennen omaa vuoroa otin vielä yhden hypyn, joka sekin sujui hyvin. 

Kun sain lähtömerkin ja lähdin ravaamaaan, Kuu yritti punkea ihan hirveästi verkkaan päin. Sain kuitenkin suoristettua sen ja päästiin hyvin alkuun. Nostin laukan ja eka este meni hyvin. Myös toinen sujui ja tuli hyvä lähestyminen. Kolmoselle tultiin ehkä vähän lähelle, muttei ollut ongelmia. Neloselle saatiin hyvä paikka ja hyppy, mutta vitoselle tultiin ihan pohjaan. Kuu kuitenkin hoiti homman <3 Kutoselle tultiin tosi reunaan ja Kuun takajalat kopahti puomiin, mutta se ei kuitenkaan pudonnut. Seiska ja kasi oli viiden askeleen linjana ja se tulikin aika sujuvasti. Saatiin siis eka PUHDAS RATA korkeemmista, kuin 50cm. Super Kuu! <3

Tän jälkeen kävelytettiin Kuuta maastakäsin ja se sai myös huilahtaa ihan vaan seisten paikoillaan. Joku 20min ennen luokan alkua aloitin sileeverkan. Tein aika samalla kaavalla, kuin edellisenkin verkan, eli ensin ravia molempiin suuntiin ja siirtymisiä. Sitten otin laukkaa toiseen suuntaan ja sen jälkeen jo meninkin esteverkkaan. Pääsin jo heti sinne, kun ensimmäinen oli radalla, sillä lähdin kymmenentenä.
Esteverkassa otin aika pian laukkaa. Tulin taas okserin vähän matalampana kaksi kertaa, jonka jälkeen annoin Kuun kävellä vähän aikaa. Sitten otin kaksi kertaa pystyn, jotka molemmat kerrat meni tosi kivasti! Tän jälkeen ravailin ja tein siirtymisiä jonkin aikaa. Ajattelin ottaa okserin vielä kerran viimesenä hyppynä enne rataa. Kun tultiin okserille, Kuu olisi lähtenyt kauempaa ja mä lähempää. Jäätiin ns. kahden askeleen väliin ja tuli tosi outo hyppy ja Kuu vähän kompastukin esteeseen. Tulin heti uudestaan ja tälläkertaa saatiin hyvä lähestyminen ja hyppy. Lopun aikaa sitten ravailin ja tein siirtymisiä.

Kun menin radalle, kävin näyttämässä ensin kaksi estettä, joihin oli lisätty lankut alle. Kuu vähän katsoi niitä, muttei mitenkään merkittävästi. Ykköselle tuli hyvä lähestyiminen. Kakkonen ja kolmonen oli kuuden askeleen linjana. Kuu tuli molemmille vähän lähelle, mutta päästiin silti hyvin yli. Ennen kolmosta se vähän yritti punkea sisälle, mutta sain pidettyä sen kuitenkin aika hyvin reitillä. Neloselle oli vähän pidempi tie ja sain hyvin otettua Kuun kiinni. Esteelle tuli myös hyvä lähestyminen. Vitonen oli toinen lankkuestesitä ja sitä Kuu katsoi vähän. Tultiin vähän pohjaan sille, mutta hyvin Kuu hyppäsi senkin puhtaasti. Sen jälkeen Kuu kaartoikin äkisti vasemmalle, vaikka piti mennä oikeelle, mutta sain sen kuitenkin aika nopeesti takaisin reitille, vaikka en tehnyt mitään volttia yms, koska oltaisiin siitä saatu 4vp. Seuraavana, eli kuudentena oli yhden askeleen sarja. Se meni myöskin tosi sujuvasti. Viimeisenä oli seiskan ja kasin viiden askeleen linja. Seiskalle tuli hyvä lähestyminen, mutta Kuu veti takajalat vähän liian aikaisin alas ja puomi tippui. Kasi kuitenkin meni kivasti. Vaikka saatiin yks pudotus ja 4vp, oon tosi tyytyväinen Kuuhun! Se meni ihan superisti molemmat luokat ja oli rauhallisempi kuin koskaan ennen. Tästä on hyvä jatkaa! :)estekuvat (c) Veera N


 Ja menihän nää sata kertaa paremmin, kuin viimekisat, josta saattiin 70cm hylky (putosin ekan esteen jälkeen, koska lähdettiin erisuuntiin) ja 80cm 10vp (Kuu pudotti ja säikähti joten tehtiin voltti+ 2 aikavirhettä...) Toivottavasti meillä alkaisi nyt sujumaan nää kisailut näin hyvin!


Kiitos Kuu, olit tänään super! <3

Jos teillä on postausehdotuksia joulukalenteriin, laittakaa niitä kommentteihin!

~Pauliina8 kommenttia:

 1. Muutama idea joulukalenteriin:
  -Videopostaus kisoista
  -Kuun hyvät ja huonot puolet
  -Sun vahvuudet ja heikkoudet ratsastajana
  -Lempihevoset kaikilta talleilta joilla oot käyny :)

  VastaaPoista
 2. Ideaoita joulukalenteriin

  Video maastosta
  tallipäivä kuulta kuvina
  Videopostaus kisoista
  Joululahjatoiveet
  Mikä on parasta hevosharrastuksessa
  Puhelimen tyhjennys


  VastaaPoista
 3. Ratsastusvarusteiden esittely ois kiva! :)

  VastaaPoista
 4. hyvä postaus! Ideoita:
  myday
  videopostaus
  leenun hyvät ja huonot puolet

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :--)