9/10/2016

KESKIVERTO KISAPÄIVÄ

Moikka! Tänään, eli 10.9 olin siis Kuulla kisoissa Parvelan ratsastuskeskuksessa. Menin luokat 50-60cm ja 70-80cm. En ole ennemmin käynyt kyseisellä tallilla, joten oli ihan kiva vaihteeksi lähteä johonkin uuteen paikkaan! Tää kisoihin pääsy oli vähän vaakalaudalla, kun keskiviikkona kaaduin skootterilla ja mun nivustaive todennäköisesti venähti, eli en pysty siis esim. kävelemään kunnolla ja ratsastamaankaan ihan 100% suorituksella. Perjantaina tai aamulla se ei kuitenkaan ollut niin kipeä, eli päätin kuitenkin tulla näihin kisoihin.

Kun saavuttiin Parvelaan, käytiin tietysti maksamassa lähtömaksut ja sen jälkeen menin odottamaan radankävelyä. Äiti siis samalla talutti Kuuta. Rata oli ihan ok, perusrata oli 1-7 ja uusinta 8-13. Esteitä oli kahdeksan ja se oli juuri sopiva määrä sen kokoiselle kentälle, eli oli ihan hyvä fiilis lähteä radalle. Radassa ei ollut myöskään ainuttakaan suoraa linjaa, vaan koko ajan piti kääntää, mutta käännökset kuitenkaan ei olleet tiukkoja, eli se sopi ihan hyvin.


En verkannut kauhean kauaa ensimmäiseen luokkaan, ehkä 10 minuuttia. Otin vaan ravia ja ympyröitä ja laukkaa ja ympyröitä, sekä kaksi hyppyä pystylle, sekä okserille. Kuu tuntui verkassa hyvältä ja oli juuri sopiva! Radalle sai jo onneksi mennä kävelemään, kun edellinen ratsukko oli suorittamassa. Näytin Kuulle paria estettä, joissa oli muurinpalat ja jotain kukkapuskia. Ei se niistä näyttänyt mitään välittävän.

 Rata alkoi hyvin ja ykköselle tuli hyvä hyppy. Sen jälkeen en oikein tiedä mitä tapahtui, eikä videostakaan kunnolla nää. En tiedä pelkäsikö Kuu katsojia aidan vierellä vai mitä, vai kompastuiko se, mutta se oli kyllä tosi outo tilanne. Äiti sanoi , että se näytti siltä, että meinasin pudota, mutta en kyllä edes meinannut! :D No kuitenkin tän jälkeen sain ihan hyvin käännettyä vielä kakkoselle, ja tuli hyvä hyppy. Kolmoselle tultiin ehkä vähän lähelle, mutta ei ollut siinäkään mitään ongelmaa. Neloselle tultiin väärässä laukassa ja puomi vähän kolahti, muttei tippunut, olin varmaan kuitenkin hyvän paikan ansiota. Vitosella oli muurinpalat alla, mutta ei Kuu kyllä katsonut sitä yhtään! Siihenkin tultiin vähän lähelle, mutta päästiin hyvin siitä kuitenkin. Kutoselle lähdin askeleen ennen Kuuta hyppyyn, mutta onneksi poni hoiti homman! Seiskalle tuli taas hyvä lähestyminen ja jäätiin odottamaan voltille uutta lähtömerkkiä uusintaan, koska arvostelu oli siis 367.2. Kasi mentiin hyvin ja puhtaasti, samoin ysi. Kympille tuli pieni tie, mutta se ei paljoa Kuuta haitannut! 11 tuli myös hyvä hyppy. 12 tultiin ristilaukassa ja ehkä vähän liian kovaa, jonka seurauksena puomi tuli alas. Viimeiselle tulikin taas hyvä hyppy. Vähän kyllä harmitti toi puomi, mutta toisaalta muutenhan rata oli hyvä ja Kuu imi aika kivasti, eika kytännyt mitään!
Tokan luokan verkkaa en myöskään tehnyt kauhean kauaa. Otin vaan askellajit läpi ja kaksi hyppyä okserille. Verkassa Kuu tuntui tässäkin hyvälle, aika innokkaalle oikeastaan. Tämän huomasi ainakin siitä, kun tein laukkaympyrää esteen edessä, niin Kuu meinasi oikeasti hypätä esteen ja sain juuri ja juuri käännettyä sen pois... :D 

Rata oli tässä luokassa sama, kuin edellisessä, mutta yhteen esteeseen lisättiin laine ja toiseen keltainen lankku. Menin näyttämään ne Kuulle heti, kun pääsin radalle. Ei se niistäkään näyttänyt mitään välittävän. Rata alkoi hyvin ja ykköselle tuli hyvä hyppy. Kakkonen oli laine ja se olikin ilmeisesti pelottava ja sille piti kieltää... otin uuden lähestymisen ravista ja toisella kerralla mentiin yli. Ei siis olla hypätty kisoissa ennen lainetta ja tunneillakin muutaman kerran vain, joten pitäisi enemmän vaan treenata niitäkin! Kolmoselle tuli hyvä hyppy ja lähestyminen, mutta neloselle tultiin pohjaan ja puomi tuli mukaan. Vitoselle myös aika lähelle, mutta puhtaasti päästiin. Kutoselle ihan ok hyppy, mutta seiskalla Kuu meni ohi ja tuli siis hylky. En tiedä oikeen mistä johtui, ehkei pohje ollut vaan tarpeeksi kiinni tai jotain. Toisella kerralla päästiin siitäkin tosi hyvin yli.  

Toka rata tietysti harmittaa, mutta toisaalta taas ei, koska Kuu tarvii vaan kokemusta enemmän näistä jo vähän isommista radoista ja me tietysti myös ratsukkona tarvitaan! Ja see kuitenkin yleensä yrittää aina parhaansa <3 Tietysti asiaan myös vaikutti tää mun jalka, koska istunta-apujen käyttö on tosi hankalaa, ja niinkuin jo aiemmin mainitsin, suorituskyky ja vaikuttaminen ei oo ihan 100%,  kun sattuu sen verran :/ Toivottavasti kuitenkin paranis ens viikonlopuksi, koska silloin on tiedossa jotain tosi kivaa ;)


Pahoittelut videon surkeasta puhelinlaadusta! Toivottavasti siitä näkee kuitenkin jotain...

~Pauliina

2 kommenttia:

  1. No mitä tykkäsit tallista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan kiva paikka ja hyvin järjestetyt kisat! Voisin mennä uudestaankin tonne kisoihin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :--)