7/31/2016

TUNTSARIT 2016

Eli olin siis ratsastuskouluoppilaidenmestaruuskisoissa Kuopiossa 29.-31.7. Menin sinne Juipilla edustamaan Niihamaa. Niihamasta lähti myös Anna Juipilla ja Linnea Rellulla. Linneanhan piti tulla siis Pasolla, mutta hevonen vaihtui sitten lähtöä edeltävänä päivänä, koska Paso ontui. 

Muut menivät jo torstaina, mutta me mentiin vasta perjantaina Kuopioon, koska osallistuin vain esteisiin ja ensimmäinen luokka oli vasta lauantaina. Majoituimme siis hotellissa. 

Perjantaina kun saavuttiin, mentiin hotelliin laittamaan kamat huoneeseen ja lähdettiinkin aika pian kisapaikalle, jossa hevoset yöpyivät siirtokarsinoissa. Kävelytettiin Juippia ja Rellua illalla joku 40 minuuttia ja otettiin myös parit kuvat tietenkin :D Perjantaina oli ollut jo päivällä kouluosuudet Annalla ja Linnealla. Kun tultiin talleilta hotellille, mentiin vielä testaamaan kylpylä. 







Lauantaina mentiin kävelyttämään Juippia ja Rellua ja samalla mentiin katsomaan rataa kentän laidalta, sekä ratapiirrustusta, vaikka sitä ei vielä saanut kävelläkkään. Tän jälkeen mentiin syömään ja sen jälkeen palattiinkin tallille ja alettiin jo laittamaan hevosia kuntoon. Nyt oli siis vuorossa tervetuliasluokka 80cm. Aluksi tein verkassa käyntipysähdyksiä ja tavoite oli saada Juippi reagoimaan nopeasti ja hyvin. Ajoittain J jäi vähän hitaaksi. Sitten otin ravia, jossa tein ympyrät päätyihin ja yritin saada vain tempon säilymään kaarroksissa. Se onnistuikin ihan hyvin. Sitten otin laukkaa, jossa tein samaa tehtävää, kun ravissa, mutta pitkillä sivuilla tein aina kiihdytykset. Juippi tuntui tosi hyvältä ja se etenikin ihan omalla moottorilla! Tän jälkeen kävelin hetken ja sitten otin verkkahypyt. Ensin tulin pari kertaa ristikon, ja kun ne hypyt onnistui, tulin pystyn. Tässä välissä menin kävelemään radan ja äiti talutti Juippia sen aikaa. Rata oli oikeastaan aika helppo kahdeksan esteen rata, jossa esteiden välit oli vain aika pitkät. Kävelyn jälkeen otin vielä parit hypyt okserille. Lähdin kymmenentenä, joten odottelua ei tullut kauheasti.




tervetuliaisluokan ratapiirrustus

Rata alkoi hyvin ja 1-5 esteille tuli hyvät lähestymiset ja tempo säilyi tasasena. 5-6 esteet oli siis laitettu linjaksi ja vitosen jälkeen kiihdytettiin ehkä vähän liikaa, jonka seurauksena sitten kutonen kolahti, mutta ei onneksi pudonnut! Seiska meni hyvin ja sitten oli vielä viimeinen este. Siinä oli siis kaksi lainetta päällekkäin, ilman puomeja. Aattelin, ettei sitä tarvitse näyttää, koska Juippi ei ole ikinä katsonut mitään esteitä. No, sitä se kuitenkin katsoi ja alkoi himmailemaan, ensin raviin ja sitten melkein pysähtyi esteen eteen. Päätin kuitenkin, että siitä kyllä mennään yli ja niin sitten mentiinkin, tosin melkein paikaltaan, mutta puhtaasti! :D Super Juippi❤️ Saatiin myös portilta ruusuke, koska arvostelu oli A.0.0. 







Radan jälkeen laitettiin J pois ja mentiin kylpylään hetkeksi aikaa. Illalla tultiin katsomaan tietysti vielä Linnean rata, joka sekin meni puhtaasti! Hyvä päivä siis, vaikka lämpötila oli varmaan melkein 30 astetta... Kaiken lisäksi voitettiin vielä Hööksin arvonnasta pääpalkinto, eli punainen glitterkouluhuopa Kuulle! 

Sunnuntaina herätys olikin sitten jo 7.00, koska ponimestaruus oli ensimmäisenä, klo 9.00. Yön yli oli satanut, joten odotettavissa oli, että kenttä ei ollut hyvässä kunnossa. Kun tultiin kisapaikalle, paistoi aurinko, mutta aika nopeasti alkoi taas satamaan. Vähän ennen luokan alkua mentiin kävelemään rata, joka oli vähän haastavampi, kuin eilen, mutta ei mikään supervaikea. Anna meni ennen mua (toisena), ja silloin jo verkka ja kenttä oli ihan vellinä, koska niitä ei ollut lanattu kun ihan ennen kisan alkua vähän aikaa. Rataa ei myöskään ollut siirretty maneesiin, mitä mun mielestä olisi heti pitänyt tehdä. Lähdin toisiksi viimeisenä, eli rata ja verkkakentät meni tosi huonoon kuntoon jo siinä vaiheessa ja kun vielä kaiken lisäksi satoi koko ajan! Annan suorituksen jälkeen kävelytettiin Juippia pitkään. Anna sai siis perusradasta puhtaan, mutta uusinnassa hylättiin kieltojen takia. Pitkän kävelyn jälkeen menin Juipin selkään ja aloitettiin verkka. Ei otettu kauheen pitkää verkkaa, vaan ensin herättelin Juipin käynnissä, sitten ravissa ja laukassa ja yritin saada sitä aktiiviseksi ja reippaaksi, koska se oli ollut aika löysä radalla. Verkkasin askellajit läpi pienemmällä sileeverkkakentällä, koska se oli hieman parempi kuin esteverkkakenttä, vaikka senkin kunto oli vähän epäilyttävä. Mentiin esteverkkaan ottamaan vain parit hypyt ja siinäkin J oli vähän löysä, tosin johtui varmasti ainakin osaksi kentän kunnosta. Se oli siis kokonaan sellaista upottavaa kuravelliä. Samanlainen oli myös se kisakenttä. Hypyt meni ihan ok ja lopuksi sain Juippia vähän reippaammaksi. Mietittiin siinä sitten Lauran kanssa, että katsoo nyt vähän, missä kunnossa se rata on, että keskeyttää sitten, jos Juippi alkaa liukastelemaan. Päätettiin myös, että meen ihan rauhallisesti, ettei tosiaa sitten satu mitään.



Rata alkoi ihan hyvin ja siinä Juippikin vähän heräsi. Pohja oli kuitenkin tosi kauheassa kunnossa paikkapaikoin, eikä muissakaan kohdissa kehumista ollut. Ykköselle tuli hyvä hyppy, samoin kakkoselle ja kolmoselle. Neloselle piti kaartaa heti pitkän sivun alusta, mutta siihen oli kertynyt tosi liukas kohta, puoliksi mutaa, puoliksi lätäkkö. En siis voinut tehdä kunnollista kaarretta, jonka olisin halunnut tehdä ja turvallisuuden takia jouduin kääntämään aikaisemmin ja pienemmän tien mitä olisin halunnut. Seurauksena se, että J tuli vähän pohjaan, kielsi ja tipuin. Tuli siis hylky. Juippi olisi kyllä voinut hypätä siitä, mutta sillä painoi jo varmasti pitkä kisaviikonloppu päälle, eikä sekään varmaan halunnut enää hypätä yhtään enempää noin huonolla pohjalla, missä kaviot uppoaa kenttään 10 senttiä. Kaiken lisäksi mun kisahousut ja satula oli märkiä, eikä housuissa oo siis kun polvikangaspaikat, joten pito oli 0. Linnea perui myös sitten lähtönsä, koska olisi ollut viimeisessä luokassa ja viimeisten lähtijöiden joukossa ja kenttä ja verkat oli jo aika ratsastuskelvottomassa kunnossa poniluokan jälkeen. Tietysti harmittaa, mutta onneksi sentään lauantaina meni hyvin! Olisi tietysti ollut paljon kivempi, jos olisi siellä järjestäjissä vähän aatellut jasiirtänyt radan maneesiin, vaikka se oli jo rakennettu edellisenä iltana kentälle. Ei kuitenkaan voi mitään. Kuitenkin ihan hyvä mieli jäi tästä reissusta ja nää oli varmaan mun ekat ja vikat tuntsarit(jossei nyt sitten seuraavana vuonna pidetä Niihamassa :D), koska keskityn näiden jälkeen vain Kuuhun ja sen eteenpäinviemiseen. Kiitos vielä Annalle ja Linnealle hyvästä matkaseurasta!





~Pauliina

15 kommenttia:

  1. Taas kerran kiva postaus! Ja voi harmi tuo kielto ja tippuminen. :/

    VastaaPoista
  2. Tietääkseni järjestävällä ratsastusseuralla ei ole maneesia, joten kilpailujen siirtäminen ei kai olisi onnistunut. Maneesit jotka siellä ovat, ovat yksityistallien. En tietenkään tiedä olisiko voineet vuokrata maneesia.. samaa rataa ei ainakaan maneesiin olisi saanut tehtyä, sillä maneesit niin pieniä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, en itsekään tiedä tarkemmin ja varmasti rataa olisi pitänyt vähän muuttaa maneesissa, mutta oli se silti vähän outoa kun tyhjä maneesi vieressä ja siellä vellissä piti mennä :D

      Poista
  3. Kiva postaus! Harmi, ettei sunnuntaina mennyt hyvin, mutta onneksi sentään tervetuliaisluokan rata oli sujuva ja helpon näköinen :)

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus! Hyvä että edes toinen luokka meni onnistuneesti :)

    VastaaPoista
  5. Kiva postaus! Hyvä että edes toinen luokka meni onnistuneesti :)

    VastaaPoista
  6. Harmi että meni päin puskia! Mutta onnea toisesta luokasta!

    VastaaPoista
  7. Iltapäivällä pohja oli oikein priimakunnossa, ei olisi sen takia tarvinnut perua :Dd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, saatiin tietää myöhemmin :D Siinä kohtaa näytti kuitenkin siltä, ettei se ainakaan parempaan suuntaan ole menossa ja ei haluttu odotelle "turhaan", koska edessä oli kuitenkin pitkä paluumatka.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :--)