5/19/2016

VIIKON 19 HEPPAILUT

Kerron siis taas viime viikon tallitouhuista ja ratsastuksista ja eiköhän aloteta!


Maanantaina mulla oli Niihamassa kavalettitunti. Kuulla oli neljä päivää edellisestä liikutuksesta, kun mulla oli silloin se liikuntakielto. Odotettavissa oli siis, että sillä on "hieman" virtaa. Aluksi tehtiin pääty-ympyröitä, jossa toisessa tultiin ensin puomi vähän vinosti ja sitten kavaletti suorempaa, ja toisessa tehtiin päinvastoin. Kuu keräsikin alussa kyllä aika paljon virtaa, varsinkin laukassa ja en pystynyt kääntämään aluksi ympyrälle ollenkaan muussa, kuin ravissa, koska laukassa se lähti vain painelemaan. Tehtiin tätä molemmin päin ja Kuukin rupesi rauhottumaan ja kuuntelemaan vähän paremmin ja sain tehtyä muutamia ympyröitä ihan kokonaan hallitussa laukassa. Tän jälkeen tultiin loivaa kiemurauraa, eli alku- ja loppupäässä tultiin puomit vinottain ja keskellä oli kavaletti. Tää sujui heti paremmin jopa laukassa! Lopuksi vielä yhdistettiin vielä nää tehtävät, eli ensin pääty-ympyrä puomilla ja kavaletilla, sitten loiva kiemuraura ja lopuksi vielä toisessa päädyssä oleva este. Tässäkin Kuu oli aluksi hieman malttamaton, mutta loppua kohti parani ja viimeinen kierros oli jo tosi hyvä!Tiistaina oli esteteho Kuulla taas Niihamassa. Päästiin isommalle osalle hyppäämään kentällä ja Kuukin selvästi tykkää enemmän, kun on enemään tilaa, eikä niinkään seiniä rajoittamassa.
Meillä oli aiheena siis rata ja aluksi tultiin verkkahyppyinä yhtä pystyä ja okseria. Ekoissa hypyissä Kuu oli vähän epävarma, mutta toisilla kerroilla se meni jo varmemmin. En ole myöskään ikinä oikeen käyttänyt maiskutusta Kuulla, mutta nyt huomasin, että jos se epäröi vähän esteelle ja kun maiskuttaa, se saa siitä sen varmuuden. Sitten tultiin erilaisia 3-6 esteen "ratoja", jossa oli pitkiä ja lyhyitä lähestymisiä ja loivia ja tiukkoja kaarteita. Kuu oli kyllä ihan super ja enää sillä ei ollut liikaa energiaa, joten se keskittyi tehtäviin ja kaikki sujui hyvin laukassa, jopa tiukka kaarre vasemmalle, joka on siis ollut ongelmana. Oon myös huomannut, että se hyppää paremmin ulkona, kun sitä tilaa tosiaankin on enemmän. Muuten meni siis tosi hyvin, mutta Kuun mielstä yksi okseri ja ristikko oli niiin kamalan pelottavia, että eihän niistä voinut yli heti mitenkään mennä-vaikka maiskuttikin! Kolmannella kerralla kuitenkin mentiin molemmista yli ja sen jälkeen ei tarvinnut niitäkään enää "pelätä".
"Jos mä en hyppää tarpeeks korkeelle, toi este puree mua!"

Kiitos näistä kuvista Nellalle!!

Keskiviikkona yks Kaisa tuli pitään mulle tunnin Kuun kotitallille. Oli siis koulutunti. Harjoiteltiin K.N Specialin osia, eli tehtiin voltteja ja ympyröitä ravissa ja laukassa ja loivaa kiemurauraa ravissa. Tarkoitus oli saada Kuu asettumaan ja taipumaan ja kantamaan itseään ja niin se kyllä rupesikin tekemään, kun vaan ratsastin pohkeella tarpeeksi. Ja kun ratsastin pohkeella koko ajan, niin Kuukin muuttui rauhallisemmaksi ja jopa sellaiseksi, että sitä piti ratsastaa eteenpäin, joka oli siis kyllä tarkoituskin! Lopuksi otin satulan pois ja menin kaikkia askellajeja. Kuu oli jo niin retno, että pystyin menemään laukka lännen tyyliin, eli ohjat yhdessä kädessä :DOtin siis välillä takin pois :DTorstaina olin rästitunnilla Hurmurilla ja olin siis aikuisten he A kouluryhmässä. Halusin mennä koulutunnille, kun oon menossa nyt tällä viikolla niihin powercupin aluekoulukarsintoihin. Aiheena tunnilla oli siis sulkuväistö uralla, ja sitähän en ollut ikinä mennyt, mutta oikeastaan ei se ollut niin vaikeaa loppujenlopuks. Mutta siis aluksi harjoiteltiin sitä käynnissä ja haettiin niitä apuja, jota siinä käytetään. Sitten otettiin ravia ja laukkaa ja niissä oli tarkoitus asettaa ulospäin kokoajan. Sen jälkeen mentiin sitä ravissa ja otettiin jalkkarit kaulalle, että jalkaa on helpompi käyttää. Hurmuri meni kyllä kivasti sitä väistöä, mutta ravissa se oli sille hieman vaikeampaa, mutta saatiin kyllä onnistuneitakin pätkiä ja kun tein ensin voltin ja jätin asetuksen siitä suoraan väistöön, oli se helpompaa. Saina myös ensimmäistä kertaa menemään Hurmurin peräänannossa, joten tämä tunti oli kyllä hyvä myös niitä kisoja aatellen!Videot kuvattu puhelimella, joten siksi vähän huono laatu :/

Perjantaina menin taas Kuulle ja aluksi harjoittelin sen K.N Specialin pari kertaa läpi.Sitten laitettiin kaksi estettä ja tultiin niitä erilaisilla linjoilla, joissa tuli tiukempia ja loivempia kaarteita ja myös vinoon hyppäämistä. Lopuksi menin vielä ne "ratana", eli hyppäsin molemmat kaksi kertaa radan tyyppisesti. Kuu meni kyllä tosi hyvin, eikä vinoon hyppääminenkään tuottanut mitään ongelmaa, tai se, että toisen esteen alle laitettiin mehukanistereita muurin tyyliin.

Lauantaina Niihamassa oli avoimet ovet ja samalla siis kisat, johon menin Kuun kanssa. Ennen kisoja kuitenkin oli opetushevosten esittely, ja olin ilmottanut, että voin esitellä jonkun. Sain esiteltäväksi aika uuden hepan, Miron. Esittely oli match show tyyliin ja oli siis kisa. Ensin tuomari jakoi hepat sinisiin(2) ja puanisiin(1). Me saatiin Miron kanssa punainen. Sitten vielä tuomari valitsi sinisistä ja punaisista yhteensopivimman parin, söpöimmän parin ja iloisimman parin. Me oltiin Miron kanssa punaisten iloisin pari, ja saatiin vielä sinivalkoinen ruusuke :) 

Estekisoissa menin ristikon ja 40cm-50cm Kuulla. Aluksi ehdin  näyttämään Kuulle melkein kaikki esteet. Ristikossa kaikki lähestymiset olivat hyviä, mutta 4. jälkeen mentiin ohi todella pelottavista kottareista ja kuusihärpäkkeestä, että Kuu siirtyi käyntiin ihmettelemään niitä XD Saatiin kuitenkin puhdas rata :) Menin osan ravissa, että Kuu ei kyttäisi mitään erikoisesteitä, eikä se kyllä kytännytkään, vaan imi jokaiselle esteelle tosi kivasti! 40cm-50cm luokassa 1.-3. tuli hyvät lähestymiset ja ykköseltä kakkoselle- kaarre sujui hyvin laukassa. Ennen 4. estettä Kuu hieman kanttasi, muttasuoristautui ennen estettä. Nelosen jälkeen se lähti painamaan nii, että en saanut jarruja löytymään ja reittisuunnitelmat menivät uusiksi. Meidän piti siis alunperin kiertää yksi este ja saada siitä sitten suora linja vitoselle. Kuu halusinkin tehdä todella tiukan tien, eli käännyttiin ennen sitä etsettä, mikä piti kiertää. No, tultiin esteelle ihan vinoon, mutta Kuu ei ollut moksiskaan ja päästiin puhtaasti yli :D Tämän jälkeen tuli yksi este, jonka jälkeen otin raviin hetkeksi ja rauhoitin tilanteen. Viimeisenä tuli vielä 7-8-linja, joka myös meni hyvin, mutta kasille Kuu tuli vähän lähelle ja tuli hiukan outo hyppy, mutta tästäkin radasta tuli puhdas rata, ja saatiin ruusuke :)
~Pauliina


4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :--)