5/02/2016

KISAPOSTAUS

Moi,
Nyt ajattelin tehdä postauksen kahdesta viime kisasta, joka toinen oli 24.4 ja toinen 1.5.

Powercup-seurakarsinta

Joo, eli olin siis 24.4 näissä Powercupin seurakarsinnoissa Niihamassa. Olisin alunperin halunnut mennä Juipilla, mutta koska sillä ei voinut osallistua, menin Hurmurilla.

Esteosuus oli pikkuponeilla 70cm ja kouluosuus oli HeC 1:2000. Menin edeltävän viikon estetehon ja rataetsekurssin Hurmurilla ja la mulla oli koulutreenit.

Ensin oli esteet. Verkka meni aika kivasti ja sain Hurmurin hyvin vauhtiin. Hypytkin onnistu suurinosa ihan hyvin. Lähdin ekana, mikä oli oikeestaan paras paikka ajatellen Hurmuria, koska jos olisi pitänyt oottaa pitkään vuoroa, se olis voinut "lössähtää" ja olla laiska radalla.

1. este meni hyvin, 2. H ei oikeen nostaunut kunnolla jalkoja ja puomi kopahti, muttei pudonnut. 3. meni muuten hyvin, mutta H veti takajalat liian aikaisin ja puomi tuli alas. Ennen 4, H sai jotkut ihme säpärit ja lähti täysiä, mutta sain sen kuitenkin hyvin esteelle ja sarja meni hyvin. 5. esteessä oli kaivot johteena ja siitä oltiin H:n kanssa viimeksi kielletty ulos. Nyt se yritti mennä taas oikeelta ohi, mutta pohkeen ja raipain kanssa se hyppäs sen melkein paikoiltaan :D 6. meni hyvin, samoin 7 ja 8. Harmitti vähän se pudotus,kun ei päästy sitten uusintaan, mutta oon kyllä silti super tyytyväinen poniin! Taidettiin olla 7/12 (?)
kuvat (c) aaveen.netKouluverkassa Hurmuri oli vähän laiska, eikä suostunut aina nostamaan laukkaa, kun olin ilman raippaa. Otin sitten pari kertaa raipan avuksi nostoihin ja sillä Hurmuriin tuli heti poweria. Lähdin koulukisassakin ekana, joka oli myös hyvä Hurmuria ajatellen. Rata meni hyvin, tosin tuntui, että H oli vähän laiska, kun kouluradallahan ei saa olla raippaa. Laukat kuitenkin nousi aina, joka oli kyllä helpotus. Ainut, mikä ei oikeen sujunut, oli peruutus, kun sitä H ei ollut harkoissakaa  kauheen hyvin mennyt. Saatiin kuitenkin radalta 63,25%, ja oltiin sillä kai 6.
Kaikenkaikkiaan kisat meni kyllä hyvin, sillä päästin aluekarsintoihin! Koulukarsinnat on sitten 22.5 Ikaalisissa ja estekarsinnat 9.6 Lahdessa. Näiden kisojen myötä Hurmurista tuli taas toinen mun lemppareista, koska ennen tätä on ollut sen kanssa vähän huonoja kisa-/valkkukokemuksia, mutta veikkaan niiden johtuvan siitä, että en oo ollut vaan tarpeeks napakka.

Papinojan ponitallin kisat 

Nää kisat oli siis Kuun naapuritallilla. Menin luokat ristikko ja 40cm-50cm. 

Verkkasin aluksi n. 10min kotikentällä ja sitten lähdettiin käveleen kisapaikalle. Kun verkkasin kotona, Kuu tuntui hyvältä, paitsi vasemmassa laukassa se vähän painoi sisäohjalle ja ei olis kuunnellut ollenkaan aluksi, mutta rupesi meneen sitten hyvin, kun sille teki vain selväksi, että ei mitään pöllöilyä nyt :D Kisapaikalla ootettiin hetki ja sit mentiin verkkaamaan. Siellä Kuu oli jo tosi hyvä ja verkkahypyt sujui hyvin, eikä Kuu välittänyt myöskään uudesta paikasta mitään. 

Ristikkoluokka meni tosi hyvin ja mentiin aika paljon laukassa (ollut ennen ongelmana kaahotus) ja meni kyllä super hyvin! 2. ja 3. Kuu vähän "kyttäs" jotain, mutta meni niistäkin hyvin. Puhdas rata tuli ja saatiin ruusuke :) 40cm-50cm verkka meni myös hyvin. Se oli siis heti toisen verkan jälkeen, mikä oli ihan hyväkin. Hypyt sujui taas hyvin. Yhden esteen alle laitettiin muuri, mutta saatiin tulla sitä verkkahyppynä toisesta suunnasta. Ekalla kerralle se oli Kuun mielestä vähän outo, mutta muilla kerroilla se ei enää välittänyt siitä mitään. 

Rata alkoi hyvin, mutta 3. (muuri) Kuu meni ohi, kun katsoi muuria, kun se hypättiin tälläkertaa eri suunnasta kuin verkassa. No, toisella kerralla se meni siitä kuitenkin yli, ja loppurata sujui tosi hyvin! Mentiin myös tää suurimmaksi osaksi laukassa ja oon kyllä super ylpee poitsusta, kun se menee jo niin hyvin <33 edellistä kuvaa (c) Oona

Tällä viikollakin olisi ollut myös kahdet kisat, mutta eilen tuli sitten hankittua viikko liikuntakieltoa. Mun skootteri kaatu mun jalan päälle ja siihen tuli aika syvä haava, joka sitten tikattiin ensiavussa. Harmittaa kyllä aika paljon niitten kisojen puolesta ja perjantaina mulla olisi ollu vielä tanssikoulun kevätnäytös! En myöskään pääse siis viikkon ratsastaan, mutta aijon kuitenkin mennä juoksuttaan/kattoon Kuuta, kun vaan pystyy käveleen ees jotenkin kunnolla...

~Pauliina

14 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :--)