1/05/2018

TAVOITTEET VUODELLE 2018

Hyvää uutta vuotta! Aika menee kyllä ihan super nopeasti, tuntuu ihan, että vastahan kesä loppui! :D  Viimevuoteen mahtui ainakin tosi paljon kaikkea, ja ehdittiin tekemään kyllä yllättävänkin paljon asioita, joten eikös se aika silloin tunnukin kuluvan nopeammin? Kuitenkin itse aiheeseen; Muutama viikko takaperin julkaisin postauksen, jossa läpikäytiin vuoden 2016 lopussa asetettuja tavoitteita  vuodelle 2017 läpi. Nyt kun se vuosi on ohi, on hyvä aika suunnata katseet tulevaan vuoteen ja kisakauteen, ja täten asettaa myös hieman tavoitteita.

Nyt kun Kuun kanssa pystytään keskittymään kilpailusuorittamisessa jo itse tekemiseen, voidaan tavoitteitakin hieman nostaa. Ei kuitenkaan haluta ensi vuottakaan ottaa liian tosissaan, eli pääasia on kuitenkin päästä tekemään ja kokemaan paljon kivoja asioita yhdessä! Mennään kuitenkin katsomaan, mitä ensi vuodelle olisi suunnitteilla!

SUJUVAT YSIKYMPIN KISARADAT

Treeneissä ollaan tähän asti päästy menemään ysikymppiä ihan kivalla fiiliksellä ja aika sujuvastikin, ja kisoissa sitten viime vuonna muutamaan otteeseen hieman vaihtelevalla menestyksellä. Suurin este viime vuonna tähän asiaan oli meidän ratatemmon puute, jota toki saatiin korjattua vuoden mittaa paljon, ja nykyään se onkin jo aikalailla sellainen, mikä pitäisikin olla.

Sujuvat ysikympin radat tietysti edellyttävät sujuvuutta myös kasikympissä, jossa ollaan päästykin tekemään jo hyviä ja sujuvia ratoja ihan kivasti. Tietysti aina voi korjata jotain, ja tavoitteeseen tietysti sisältyy myös sujuvuuden parantaminen kasikympissä, samaan aikaan kun haetaan samanlaista fiilistä ysikympin ratoihin. Veikkaankin, että tämä tavoite tulee kyllä melko helpostikin saavutettua kauden mittaa, niin ahkeran treenin kuin kokemuksen karttumisenkin myötä :)


KOULURADALLA SUORITTAMINEN RENNOKSI

Ypäjän Talentcupin koulufinaalin jälkeen meidän koulukisat ovat menneet vähän siihen, että itse jännitän, ja sen seurauksena Kuu hyytyy, eikä liiku mihinkään. Ei toki ennenkään pystytty tekemään aivan rentoja ja samanalaisia suorituksia kuin kotona, mutta tämän vuoden tavoite olisikin, että päästäisiin tekemään edes yksi koulurata niin, että molemmat pystyttäisiin olemaan rentoja ja keskittymään todella suorittamiseen ja näyttämään, mitä oikeasti osataan! Kuu on kuitenkin niin hieno myös koulussa, joten olisi mukava päästä edes muutamissa koulukisoissa oikeasti suorittamaan omalla tasollaan :)

Tasotavoitteita ei sinänsä meillä ole, mutta ainakin tuttuja C:n ja B:n ratoja on tarkoitus mennä hyvällä fiiliksellä, ja toivottavasti myös hyvällä menestykselläkin ainakin välillä :) Koulukisoista ei kuitenkaan oteta stressiä, vaan pyritään saamaan niissäkin suorittaminen mukavaksi!


SEAHORSE WEEK

Ajattelin laittaa tähän yhden konkreettisen kisapaikkatavoitteenkin, sillä ainakin Hangon Seahorse Week olisi sellainen paikka, jonne tänä vuonna olisi tavoite päästä kisaamaan. Kyseiset loppukesän suuret estekisat ovat ihan huikeat niin puitteiltaan kuin tunnelmaltaan, ja olisi todella siistiä päästä sinne! Luokat siellä ovat skaalalla 70cm-150cm, joten niiden puolesta sinne meneminen ei ole este. Eli jos suorittaminen tuntuu silloin hyvältä ja varmalta, sekä kaikki on muuten kunnossa, ehkäpä meidätkin saatetaan nähdä kyseisissä kisoissa! ;)PÄÄSTÄ ALOITTAMAAN KISAAMINEN KENTÄSSÄ

Yksi tavoite tälle vuodelle onkin vähän uudenlainen, nimittäin tarkoitus olisi myös päästä kenttäkisoihin! Viime syksyn alusta aloitettiin käyminen kenttävalkuissa, sekä muutenkin viime vuonna päästiin käymään useamman kerran maastoesteillä, josta ollaan saatu paljon intoa ajatukseen kentässä kisaamisesta. Kuukin kuitenkin näyttää tykkäävän paljon maastoesteistä, ja varsinkin nyt muutaman kerran jälkeen se ei juuri enää edes kyttäile niitä. 

Kisaaminen aloitettaisiin tottakai miniharrasteesta, eli n.60cm, ja kauden myötä sitten voi katsoa, koska siirryttäisiin harrasteeseen, eli n. 80cm. Riipppuu paljolti siitä, kuinka moniin kenttäkisoihin päästään ja miten niissä menee. Tärkeintä kuitenkin on, että Kuu saa ensin paljon hyviä kokemuksia helpoista maastoesteradoista, ennen kuin siirrytään haastavampaan luokkaan!


KAULANARUILU

Viime syksynä koitin muutaman kerran jo mennä Kuulla kaulanarulla, ja silloin se sujui ihan hyvin. Silloin meillä oli kuitenkin suitset päässä, muun ratsastamisen lomassa otettiin vain muutamia kaulanaruilupätkiä. Tavoite siis olisikin, että tänä vuonna pystyttäisiin menemään pelkällä kaulanarulla ilman suitsia. Tavoiteen suorittamiseen tarvitaankin paljolti rento poni, ja hyvä luottamussuhde, joka ollaan jo ihan hyvin saavutettu. Kuitenkaan maastakäsittelyä ei sovi unohtaa, vaan sen myötä on tarkoitus vahvistaa luottamusta entisestään, ja näin päästä lähemmäs tavoitetta.


PONINÄYTTELYT

Tämä tavoite onkin Leenun kanssa, nimittäin päästä käymään shettisten omissa rotunäyttelyissä! Leenu on kuitenkin aika hyvärakenteinen, joten sen kanssa pärjäämismahdollisuudetkin ovat ihan hyvät. Tärkeintä kuitenkaan meille ei ole sijoitukset, vaan kivat kokemukset ja hauskanpito Leenunkin kanssa, joten toivottavasti päästäisiin käymään edes muutamissa näyttelyissä vuoden mittaa. Itseasiassa meidänhän piti viime lokakuussa osallistua Leenun kanssa yksiin näyttelyihin, mutta sään ollessa todella huono, ei viitsitty lähteä siinä ajamaan, ja näyttelykauden avaus piti jättää tähän vuoteen.

Kuun kanssa olisi kiva päästä käymään myös joissain match show -näyttelyissä, joten jos tässä lähellä olisivat jotkin hyvät mätsärit, voisi Kuun kanssakin pyörähtää niissä :)KESKELLÄ SATULAA OLEMINEN MYÖS HYPYSSÄ & KÄDET OMILLA PUOLILLAAN

Ensimmäisenä on ongelma, joka mulle on tullut nyt viimeisen puolen vuoden aikana. Koska laukanvaihdot esteillä ovat hiljalleen alkaneet sujua yhä paremmin, itse välillä ns. ylireagoin istiunnalla, ja täten siis väännän itseni ihan kummallisiin asentoihin selässä yrittäen ilmeisesti tehostaa laukan vaihtumista :D Olen tästä jo ihan ok:sti päässyt eroon, mutta välillä se tulee edelleen melko salakavalasti, ja se kun taas ei ainakaan auta laukan vaihtumista! Mun on saatava vain omaan päähän se, että Kuu vaihtaa kyllä sen laukan, kunhan itse olen keskellä ponia ja satulaa hypyssä!

Toinen omista istuntaongelmistani puolestaan on se, että välillä mun kädet lähtee seilaamaan väärälle puolelle. Välillä niissä ei ole mitään ongelmaa pitkään aikaan, mutta sitten taas tulee sellaisia aikoja, kun niitä saa olla kokoajan vahtimassa. Nyt ne on taas alkaneet hieman tehdä omia juttujansa ratsastuksen aikana, ja esim. väistöissä sisäkäsi lähtee helposti väärälle puolelle. Tämä olisikin asia, josta haluaisin päästä kokonaan eroon.


Tottakai suurimpana tavoitteena meillä on tehdä tästäkin vuodesta entistä parempi, ja kokea ja puuhailla kaikkea hauskaa sekä monipuolista ponien kanssa!

Mitä tavoitteita teillä on ensi vuodelle?

~Pauliina


4 kommenttia:

 1. Kuullostaa tosi järkeviltä ja realistisilta tavoitteilta! Olispa siistiä nähdä teidät Seahorse Weekillä, ilmoittele jos ootte menossa :).

  Meillä ei oikein oo mitään tavoitteita, kun oma pää ei kestä kisaamista, vaikka halua kyllä olisi, eikä ratsastustaidotkaan sen kummemmat ole, joten luokkien nostaminenkaan ei kovin järkevältä kuulosta :"D.. Toki aina voi kehittyä, ehkä se sitten onkin meidän tavoite!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Joo se olis kyllä ihan huippua päästä sinne, ilmottelen sitten kyllä jos ollaan menossa:)

   Kehittyminen on kyllä hyvä tavoite, sen mukana sitten on helpompi myös asettaa muita tavoitteita! ;)

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä. Tsemppiä ensi kauteen, te pääsette varmasti pitkälle! :) Niin ja mä lähen sitte groomiks tonne shw!!

  Mulla on samantyyppinen postaus luonnoksissa, joten varmaan muutaman päivän sisällä voi lukea myös meidän tavoitteita blogista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitti! :) Joo todellakin, tarvitaanhan me paras mahdollinen groomi ;)!

   Noniin hyvä, sitä postausta siis odotellessa!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :--)