LEENU


t. Leijonamielen Leenu "Leenu"

Rotu: shetlanninponi

Syntynyt: 14.5.2004, Suomi

Säkäkorkeus: 103cm

Kasvattaja: Satu Mattila&Ismo Reponen

Isä: RP-Gladiator

Emä: Leskelän Tilan Matilda


Oma 1.8.2016 - 31.3.2018

Leenu oli mulla puolentoista vuoden ajan kimppaomistuksessa oleva shettis. Leenu on alunperin opetettu ajolle ja myös kisattu muutaman startin verran, mutta sen raviura on kuitenkin päättynyt aika lyhyeen tuntemattomasta syystä. Kauheasti Leenun menneisyydestä en osaa kertoa, mutta kun ostimme sen, se oli seissyt pihalla 5 vuotta tekemättä mitään. Tämän huomasi kyllä käytöstavoissa, koska niitä ei oikeastaan ollut. Meillä ollessa Leenu muuttui kuitenkin ihan eri poniksi, ja käytöstavatkin tulivat mukaan osaksi arkipäivää. 

Alunperin ostimme Leenun höntsäily- ja seuraponiksi. Tarkoitus oli myös kärrytellä. Leenu onkin elementissään juuri kärryjen edessä ja pääseekin yllättävän nopeasti. Leenun kanssa olinkin kesällä 2017 Ypäjällä poniravileirillä, jossa ajoin poniravikortin. Starttiin päästiin vain kolme kertaa, mutta saatiin sitäkin enemmän kokemusta. Juoksihan Leenu oman ennätyksensäkin rikki meidän toisessa startissa!

Leenu on oiken luonteeltaan oiken kiltti ja utelias, mutta etu- ja takapää ovat välillä hyvinkin kevyitä - ollaan sitten liinan päässä, kärryjen edessä tai ratsastajan kanssa. Tämän vuoksi Leenulla ei ratsastettu lainkaan, vaan hoidettiin sen liikutukset kärryjen edestä tai maastakäsin. Leenun osuudesta jouduin luopumaan keväällä 2018 mm. pitkän välimatkan vuoksi.
1 kommentti:

  1. Hei ostin Leenun 2 vuotiaana ja eka näyttelyt ja ravit kävi mun omistuksessa. Mulla on ihania kuvia Leenusta jos haluat. Poni myytiin olisko ollu 5 vuotias sillon tms.
    Ihana poni oli sillon joskin omapäinen mutta paljon tehtiin sillon.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :--)