4/23/2017

ENSIMMÄISTÄ KERTAA RADALLA-KATASTROFI VAI EI?

Moikka! Tänään tosiaan oltiin ensimmäistä kertaa Leenun kanssa radalla hiittaamassa. Oltiin Teivossa puolenpäivän aikoihin, ja toivottiin, ettei siellä nyt kauheasti olisi porukkaa. Vähän kun kuumotteli, että onko Leenulla millainen päivä. Ollaanko siis kauhean ihanaa ponia, vai ihan kauheaa. Tavoite itsellä oli saada vain Leenu pysymään hanskassa ja olemaan ihmisiksi. Tai siis poniksi.

Kun tultiin Teivoon, ja alettiin purkamaan ponia, tuli ensimmäiset sydämmentykytykset. Kun Leenun piti alkaa peruuttamaan, se kääntyikin kaksinkerroin ja yritti kääntyä 180 astetta! Yritettiin tietysti saada se kääntymään takaisin, mutta sen mielestä oli kivempi kääntyä toisinpäin. Tilanne meni aika nopeasti, ja vähän kyllä kauhistutti. Olihan se tila aika kapea kuitenkin, ja poni vaan pakolla yrittää kääntyä toisinpäin, ja lopulta onnistuikin. No, Leenulle ei kuitenkaan tullut onneksi mitään, eli sitten vaan valjastamaan.


Sara oli siis myös meidän mukana, ja radalla mun "valmentajana"

Valjastuksen jälkeen lähdettiin kävelemään radalle. Meillä oli siis tälläkertaa koppakärryt, koska kilpakärryjä ei olla vielä hankittu. Leenu käyttäytyikin tosi rauhallisesti jo alussa.
Kun tultiin radalle, käveltiin yksi kierros kokonaan. Huomattiin myös, että siellä olikin suhteellisen paljon porukkaa. No, kaikki sormet ja varpaat pytsyyn, että poni käyttäytyy! Ensimmäisen kerran, kun lämppärit tuli kovaa takaa, kuumotteli, että lähteekö Leenu perään. Se kuitenkin pysyi yllättävänkin rauhallisena. Toinen jännä paikka tuli siinä, kun lanaustraktori ajoi ensimmäisen kerran ohi. Mutta jälleen ei mitään ongelmia. Koko kävelykierros meni tosi rauhallisesti, eikä Leenu juuri hätkyillyt, tai välittänyt kovaa ohi menevistä ravureista tai traktorista.

Seuraava kierros mentiin hölkkää vähän vaihtelevalla temmolla. Leenu huuteli aika paljon muille, varsinkin meidän tallin suokille, joka tuli siis samalla kopilla Leenun kanssa hiitille. Se ei kuitenkaan yrittänyt lähteä perään ampumaan, vaan oli melko iisisti. Mitä nyt välillä pientä venkoilua, mutta se nyt ei sinänsä haittaa mitään. Takakaarteen lopussa Leenulta kuitenkin lähti toisesta korvasta pallo, ja tietenkin samaan aikaan tuli myös traktori. Leenun tottakai piti sitten säikähtää sitä, ja tekikin 180-asteen äkkikäännöksen. Se ei kuitenkaan lähtenyt mihinkään, vaan saatiin pidettyä se siinä, ja käännettyä takaisin oikealle reitille. Tämän jälkeen matka jatkui normaalisti. Etusuoralla mentiin jo vähän kovempaa, kun meidän tallin suokki tuli siihen sopivasti vierelle. Leenu oli ihan tosissaan menossa ;)

Kolmannella kierroksella mentiin myös taka- ja etukaarteet kovempaa, ja Leenu meni tosi hyvin! Ei ottanut kertaakaan laukalle, ja oli muutenkin menossa kokoajan! Ei menty niin kovaa, kun ehkä Leenusta olisi lähtenyt, mutta tämä ensimmäinen kerta nyt oli sellainen "palauttelu" tähän radalla menoon.
Leenu kyllä yllätti tosi paljon, koska se käyttäytyi erittäin hyvin kokoajan! Korvatulpan lähtöä lukuunottamatta Leenu ei pelännyt tai säikkynyt mitään, joten kyllä se selvästi on tottunut tuohon raviradan hälinään, ja muistaa vielä nämä jutut, vaikka sen radallaolosta on ainakin kuusi vuotta.Ajamisen jälkeen mentiin vielä pesemään Leenu. Edellisen kerran se oli pesty silloin, kun se tuli meille. Siitä ei siis ollut kauhean hyvät muistot, joten toiveissa oli, että tälläkertaa se pysyisi kokoajan neljällä jalalla.

Myös pesu sujui tosi hyvin verrattuna siihen, mitä se oli viimeksi! (=pystyynhyppimistä useamman kerran minuutissa) Nyt se oli suht. nätisti, mutta huomasi kyllä, että sillä oli kiima. Jalkojen pesussa se ainoastaan nosteli vähän takajalkoja pelotellakseen. Kuitenkin se senkin lopetti, kun huomasi, ettei siitä ole mitään hyöytyä. Kyllä ne jalat pestään ja kuivataan joka tapauksessa.


Kaikenkaikkiaan reissu oli tosi onnistunut, ja kaikille jäi hyvä mieli! Ehkä sitä Leenun kanssa uskaltaa sitten radalle tulla toistekin, olihan se kuitenkin aika konkari, vaikka startteja sillä on ajettu vain viisi. Ehkäpä siitä vielä raviponi saadaan!

~Pauliina


10 kommenttia:

 1. Tää on oikein kiva postaus! Mukava lukea välillä ravijuttujakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Juu, yritän useammin päivitellä vaan niitä ravijuttujakin tänne :)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus ja kivoja kvuia!

  VastaaPoista
 3. Jee, hyvä Leenu! Ihana toi viimenen kuva. :D <3

  VastaaPoista
 4. Tosi mukava postaus! :) Huippua, kun sujui pienistä epäilyistä huolimatta mallikkaasti ja Leenullakin taisi olla aika kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiva kuulla :) Niimpä! Joo, oli se ihan korvat tötteröllä kyllä siellä menossa kokoajan ;D<3

   Poista

Kiitos kommentistasi! :--)