3/05/2017

HELMIKUUN PARHAAT

Moi! Nyt on taas aika palata viime kuuhun, eli helmikuuhun. Tuntuu, että tää kuukausi meni jotenkin tosi nopeasti. Johtuu varmaan siitä, että meillä oli aika paöjon kaikkia juttuja :D No, nyt on kuitenkin aika katsoa, mikä juuri helmikuussa oli parasta!

Helmikuun...

Paras heppakuva

Tää kuva on jotenkin mun mielestä vaan niin kiva!

Paras uutinen

Varmaankin se, että mut valittiin yhdeksi Playsson.netin junnutiimiläiseksi! Meitä valittiin siis neljä ja mun lisäksi junnutiimissä on Veera, Selma ja Noora. En tainnut asiasta mainitessani selittää vielä kunnolla, että mikä tämä junnutiimi oikein on. 

Me kirjoitetaan siis Playsson.netin junnutiimi-blogia. Se tarjoaa kaikille alle 20-vuotiaille erilaisia juttuja eri hevosalojen saralta. Sisällöstä pyritään tekemäänkin vaihtelevaa ja siihen kuuluu kaikkea haastatteluista vinkkipostauksiin! Kuunnellaan myös postausideoita, joita voi lähettää meidän sähköpostiin. Tehtiin myös junnutiimille oma Instagram, joten käykää seuraamassa sitäkin. Se löytyy nimellä @junnutiimiplaysson. Käykää ihmeessä kurkkaamassa junnutiimin blogi, ja kertokaa mielipide kommenteissa!

Parhaat kisat

Tämä onkin aika vaikea valinta, sillä mulla olisi kaksi vaihtoehtoa. No, ehkä otan esille molemmat ;) Helmikuussa käytiin siis kahdet estekisat, sekä kahdet koulukisat.

Ensimmäiset kisat oli ne viimeiset draivarit Niihamassa, jotka olikin samalla myös Kaamoscupin finaali. Oltiin Kuun kanssa päästy siis finaaliin, jossa mentiin 70cm ja sen lisäksi verkkana 70-80cm. Saatiin molemmista puhtaat radat ja finaalissa oltiin viidensiä ja siten ensimmäisiä ei-sijoittuneita taitoarvostelussa. Kuu oli niin rauhallinen, ja mistään tempuista ei ollut tietoakaan. Nämä olivat ehdottomasti kyllä parhaat estekisat tähän asti! Linkki postaukseen.

Toisena otan esille viimeisimmät koulukisat Niihamassa. Mentiin ohjelmana HeC EB special. Kuu oli niin rento jo heti verkassa ja meni ihan samalla tavalla, kuin kotonakin! Radalla jatkui sama meno ja saatiin 68,57% ja oltiin taas ensimmäiset ei-sijoittuneet, eli kolmannet. Linkki postaukseen.


Paras estevalmennus/-tunti

Tämä oli rataharjoitus kuun alussa. Eiköhän sekin kelpaa valmennukseksi/tunniksi! Kaikki estetunnit ovat menneet hyvin, mutta silloin rataharkoissa löydettiin ihan uudenlainen moodi tempoon. Mentiin rata korkeudella 80-85cm ja se meni tosi hyvin! Kuu oli ihan super ja hypyt oli hyviä. Oli mukavaa päästä vaihteesta hyppäämään sitä isompaa myös muualla, kuin kisoissa.

Paras kouluvalmennus/-tunti

Paras koulutunti oli ehkä torstain koulutunti viimeisellä kokonaisella helmikuun viikolla. Aiheena oli väistöt. En kauheasti odottanut tätä tuntia, kun väistöt ei ole meidän mitään erikoisalaa, kun ne ovat olleet Kuulle niin vaikeita. Tästä tunnista oli kuitenkin tosi paljon hyötyä ja Kuu meni kyllä todella hyvin! Tehtiin paljon toistoja sekä takaosan väistätyksessä, että "normiväistöissä" keskihalkaisijalta uralle. 

Tämän tunnin jälkeen väistöt onkin tuntuneet helpommalta, ja nyt on itselläkin taas motivaatiota tehdä niitä vähän enemmän, kun ne jopa sujuukin!


Paras ajo

Oltiin taas Saran kanssa ajamassa ja mentiin kolme peltolenkkiä. Leenulla oli tosi paljon menohaluja ja kun annettiin sen päästellä parissa kohtaa kunnolla, niin sehän meni! Ihan ilman erillistä ajamista, se meni samaa vauhtia, kun ennen ajamalla. Ehkä siitä saadaan vielä hyvä raviponi!


Luetuin postaus

Luetuin postaus oli Melkein mestarit, jossa kerron juurikin yllä mainitsemistani estekisoista Niihamassa. Lukukertoja sillä on 218.

Mieleenpainuvin hetki

Tää on varmaankin yksi itsenäinen ratsastuskerta Kuun tallin isolla kentällä. Kun tultiin ratsastamaan, oli jo vähän hämärää. Kentän viereisessä talossa haukkui kaksi koiraa, joka oli Kuun mielestä jännää. Myös kentän päätyyn pysähtyi hetkeksi kaksi ihmistä. Tästä seurasi se, että Kuu oli varma niiden jääneen vaanimaan puskaan tiikereinä! Kuu olikin tosi jännittynyt aluksi, eikä uskaltanut mennä toiseen päätyyn ollenkaan. Tein todella pitkään rentouttamisjuttuja ja niitä asioita, mitä oltiin Katin kanssa harjoiteltu. Pikkuhiljaa ensin käynnissä, sitten ravissa ja lopulta laukassa Kuu rentoutui ja alkoi luottamaan muhun. Lopputilanne olikin se, että se oli täysin rento, meni kaikkiin kulmiin ja kohtiin kentällä ongelmitta, sekä meni tosi hienosti ja pyöreästi kaikissa askellajeissa. 

Musta tuntuu, että juuri tämä ratsastus olikin yksi käännekohta. Tän jälkeen meidän välille tuli se viimeinen silaus luottamusta, ja Kuu on ollut tosi rauhallinen ja luottavainen joka kerta. Tämän jälkeen se ei ole myöskään jäänyt pelkäämään enää mitään, kun oon ratsastanut sillä, tai muuten vaan touhuillut.

Toinen mieleenpainuva juttu oli tämä; Kuulla oli ollut vapaa, ja seuraavana päivänä menin taas tallille. Olin hakemassa Kuuta tarhasta, ja kun se huomasi mut, se alkoi hirnumaan. Aika pikkujuttu sinänsä, mutta se ei ole ikinä tehnyt sitä. Se oli jotenkin niin ihana ja tuntui siltä, että se olisi odottanut mua<3

Tykätyin kuva InstagramissaParas varuste

Ollaan pidetty Kuulla satulan takakaaren alla tähän asti geeliä, mutta nyt kun Kuu on laihtunut ja se on tullut solakammaksi, ei satula olekaan geelin kanssa enää sopiva. Löydettiin onneksi Kuun tavaroista ihan uusi lampaankarvaromaani ja se on ihan täydellinen! Satula on taas istuva, eikä tarvinnut edes ostaa uutta romaania. Karvaromaani oli siis helmikuun paras varuste.

Minkälainen teidän helmikuu oli?

~Pauliina

3 kommenttia:

 1. Sinut on haastettu!

  caroansku.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Teillä on ollut kyllä niin paljon kaikkea ihanaa helmikuussa, ai että :) Tuli ihan itsellekin hyvä mieli, kun luki teidän onnistumisista ja hyvistä hetkistä!
  Pitäisi itsekin kirjoitella taas suosikit-postaus, jotenkin se pääsee aina livahtamaan mielestä! Helmikuu oli kyllä hyvä kuukausi myös meillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, helmikuu on ollut meille kyllä todella antoisa kuukausi! Hyvä, että se oli myös teille:) Ja kiva kuulla, että postaus sai hyvälle tuulelle!:) Jäänkin sitten odottelemaan vielä sitä teidän helmikuu-postausta ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :--)