1/15/2017

PARAS PONI

Moikka! Tänään oltiin Kuun kanssa kauden 2017 ensimmäisissä kisoissa. Kisat oli siis Niihamassa ja ne olivat siis Kaamoscupin 4.osakilpailu. Mentiinkin nyt aluksi 50-60cm ja 70cm, sillä saatiin Tytteliltä uudet kuolaimet, jotka oli tänään vasta toista kertaa Kuulla. Meillä onkin nyt siis tästä eteenpäin gägit käytössä estekisoissa. Mennään nyt kuitenkin niihin itse kisoihin.

Oltiin n. tuntia ennen ensimmäisen luokan, eli 50-60cm alkua Niihamassa. Alkujaan mun piti olla 13, mutta olinkin jo 10. Ennen verkkaa tein hetken mniitä maastakäsittelyjuttuja, mitä oltiin tehty Katin kanssa, että sain Kuun rentoutumaan. Itse verkan aloitin sileällä ja tein ensin käynnissä voltteja ja ympyröitä, sekä samoja juttuja, mitä tehtiin Katin kanssa. Sitten tein samoja asioita ravissa. Tämän jälkeen otin ensin laukannostoja ja sitten laukkaympyröitä. Tein aina välillä laukka-ravi-siirtymisiä, ja välillä laukka.ravi-käynti-laukka-siirtymisiä. Kun olin tehnyt sileäverkkaa suunnilleen 20-30 minuuttia, sain mennä esteverkkaan. Siellä mentiin ensin käynnissä ja annoin Kuun rentoutua. Sitten otin ravi- ja laukkasiirtymisiä. Kuu tuntui tosi hyvälle ja rennolle, joten lähdin ottamaan verkkahyppyjä. Tulin ensin pystylle ravissa, ja sen jälkeen kerran laukassa. Molemmat sujuivat tosi hyvin! Sen jälkeen tulin okserilla kaksi kertaa, myös ne sujuivat ihan ongelmitta ja rauhallisesti. En ottanut enää muita hyppyjä, vaan tein siirtymisiä radalle menoon asti.


Kun menin radalle, näytin ensin muutaman esteen ja sitten sain lähtömerkin. Ykkönen meni hyvin ja hyppy oli hyvä. Sen jälkeen Kuu yritti puskea ulos ja käänytyä oikealle, vaikka piti mennä vasemmalle. Em kuitenkaan antanut, joten päästtiin siitä kohdasta sinne minne pitikin. Kakkosen vieressä oli kasattu paljon johteita yms. seuraavia luokkia varten, joten se oli Kuulle( kuten myös monelle muulle!) vähän pelottava, eikä Kuu nostanut laukkaa ennen sitä ja huomasi että se jännitti niitä vähän. Hienosti se kuitenkin tsemppasi ja päästiin hyvin siitäkin yli, tosin ravissa. Se ei kuitenkaan haitannut ja Kuuhan menee tuon kokoiset vaikka takaperin! Kakkosen jälkeen se liirasi vähän sisälle ikäänkuin väistäen johteita. Kolmoselle saatiin silti hyvä tie ja hyppy, vaikka tultiinkin vähän lähelle. Nelosen kaartessa otin raviin, mutta sitten taas nostin laukan ja nelonen, sekä vitonen sujui kivasti. Vitosen jälkeen korjasin ravin kautta laukan. Kutoselle tultiin ehkä hiukan lähelle, mutta sekin meni hyvin. Seiska myös. Kasille, eli viimeiselle tulikin vähän isompi hyppy, koska käskin Kuun hypätä kauempaa. Muuten oltaisiin tultu tosi lähelle. Kuuhan sitten hyppäsi ja niin päästtiinkin maaliin tuloksella 0vp, eli PUHDAS RATA! 


Ensimmäisen luokan jälkeen Kuu saikin hengähtää puolisen tuntia ja aloitin verkkaamisen toiseen luokkaan, eli 70cm, radankävelyn jälkeen. Oltiin siis vasta 20.

Aluksi tein sileäverkassa aika samoja juttuja, kuin edellisessä verkassakin. Paljon siirtymisiä, muutamat väistöt ja laukannostoja ja laukkaympyröitä. Kuu tuntui myös tässä verkassa tois hyvälle ja rauhalliselle. Nyt verkkasinkin sileällä vain vartin ja siiten sain mennä jos esteverkkaan. Esteverkassa aloitin ravi-laukka-siirtymisillä. Sittem aloitin ottamaan hyppyjä, ja ensimmäisen otin pystylle. Kuu yritti mennä ohi, mutt hyvillä ulkoavuilla päästiin hyvin yli ja tuli hyvä hyppy. Toisen hypyn otin okserille ja sekin meni hyvin. Tässä välissä tein hetken siitymisiä ja sitten otin taas yhdet hypyt molemmille. Nekin menivät hyvin, tosin pystyllä Kuu tuli taas aika reunaan. Ensin ajattelin, että en ottaisi enää hyppyjä, mutta otin vielä yhden okserille. Tultiin vähän lähelle ja puomi tuli mukaan, joten tultiin uusiksi. Nyt menikin hyvin. Sitten saatiin siirtyä taas radalle.

Jos ihmettelette, miksi radassa oli kaksi kasia, niin 8 oli siis vaihtoehtoeste.

Esteiden alle ei ollut tullut mitään johteita, joten ei ollut mitenkään erityistä tarvettö käydä näyttämässä enää mitään esteitä. Kiertelin kuitenkin radalla ja mentiin joidenkin esteiden kautta, kunnes saatiin lähtömerkki. Ensimmäinen este meni taas hyvin. Kuun oli kuitenkin vielä taas koitettava, että jos nyt sattuisi päästä kääntymään sinne oikealle. Ei päässyt, joten matka jatkui. Nyt myöskään kakkosen vieressä olevat johteet eivät olleet pelottavia, joten kakkonen meni hyvin. Kolmoselle tuli samoin tosi hyvä lähestyminen ja niin myös hyppy. Nelosen kaarteessa otettiin taas raviin, tosin vain pariksi askeleeksi. Siitä matka jatkuikin laukassa taas ja nelonen ja vitonen meni aika sujuvasti. Kutoselle mentäessä Kuulla oli joku juttu, mitä se muka katsoi ja tultiinkin aika kiemmurrellen sille. Se ei heti sen takia suostunut nostamaan laukkaakaan, mutta laukka saatiin kuitenkin ennen estettä. esteen jälkeen Kuu liirasi hieman oikealle, mutta suoristui kuitenkin nopeasti ja viimeinen linja tuli tosi hyvin. Viimeinen estehän oli siis se vaihtoehtoeste, jossa tuo suoraan menevä oli normipysty ja toi hieman vino oli vesimatto. Varmaan voitte arvata kumpi mentiin :D Mutta siis, tästäkin luokasta saatiin puhdas rata! Kuu näyttää siltä, että se tietää tehneensä hyvin :D<3

Kuu oli aivan super molemmissa luokissa, eikä se ole koskaan ollut vielä näin rauhallinen. Vauhti oli säädeltävissä iavn kokoajan ja mentiin juuri sitä vauhtia, mitä pyysin. Tää on kyllä oikea työvoitto ja tuntuu muutenkin tosi hyvältä onnistua, kun syksy oli niin vaikea. Ollaan kyllä tehty tämän eteen paljon töitä. Kati on auttanut meitä tosi paljon ja ollaan saatu tosi hyviä vinkkejä maastakäsittelyyn , sekä selästä työskentelyyn. Lisäksi Kuun ruokavaliota on muokattu sopivammaksi ja nykyään se saa Peacemakeria, joka sopiikin sille paljon paremmin, kuin pelkkä kaura! Oman lisän toivat vielä noi uudet kuolaimet, jotka tuntuvat kyllä toimivan hyvin :) Toivottavasti nää estekisat lähtisivät nyt sujumaan tällä tavalla! 

~Pauliina
6 kommenttia:

 1. Jee, onnea puhtaista radoista! :) Itsekin olen pohtinut pitäisikö Winnien ruokintaan kokeilla jotain muuta kauran tilalle... Tuosta Peacemakeristä olen kuullut ennenkin, mutta en ole ikinä sen tarkemmin perehtynyt tuoteselosteeseen. Uudet estekisakuolaimetkin ovat vielä vähän harkinnassa, koska full cheek -kolmipalojen kanssa homma menee välillä ihan pelleilyksi... Pitäisi vain rohkeasti uskaltaa kokeilla uusia juttuja, jos jossain olisi toivoa paremmasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Suosittelen kyllä Peacemakeria, jos rauhallisuutta kaivataan! Se kun tuo sellaista pitkäkestoista energiaa uhden lyhyen energiapommin sijaan ;) Joo, kannattaa kyllä kokeilla myös uusia kuolaimia, sillä nekin yleensä auttavat tosi paljon! :D

   Poista
 2. Jee, hyvä te! Tää oli nyt hyvä enne teidän kisakaudelle ihan selkeästi. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Toivotaan, että todellakin olisi :) Kiitos paljon ja tsempit myös sulle treeneihin!

   Poista
 3. Oi, onnea tosi paljon puhtaista radoista ja ruusukkeista! :) Ei olisi paljon parempaa starttia kisakaudelle 2017 voinut toivoa, onnea onnea! :)
  Kuukin näyttää niin iloiselta päästessään porhaltamaan esteiden sekaan ja voitte kyllä olla molemmat tyytyväisiä itseenne :) Toivottavasti hyvä fiilis jatkuu niin treenissä kuin kisoissakin ja tämä oli vasta alkua! :) Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon! Ei niin, tää oli kyllä iha paras mahdollinen avaus. Toivottavasti tää sama meno tosiaan vaan jatkuisi :) Kiitos, ja tsempit myös sulle kisoihin ja treeneihin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :--)