12/17/2016

JOULUKALENTERI #17: KAIKISTA PARHAIMMAT

Moikka! Tänään seitsemännestätoista luukusta tulee postaus, jonka aiheena on eri juttujen Top 3.
Mulla on siis eri aiheita, ja listaan niistä aina mun mielestä kolme parasta. Mennään vaan itse aiheeseen!

Top 3 Ponit

1. Kuu  

2. Leenu

3. Juippi

Top 3 hevostarvikemerkit

1. BVertigo
Meillä on jonkun verran näitä BVertigon juttuja ja tykkään niistä tosi paljon! Nää on olleet aina tosi laadukkaita, eikä kuitenkaan ylikalliita.

2.Roeckl
Roecklin hanskat on mun mielestä tosi hyviä ja hinta-laatusuhde on niissä kohdillaan. Muutenkin valikoima on tosi hyvä!

3. Freejump
Vaikka mulla ei ookkaan mitään Freejumpilta, on sen jutut ainakin mun mielestä tosi kivoja!

Top 3 parhaat hetket Kuun kanssa

1. Toinen Kaamoscupin osakilpailu
Eli nää oli sillon 6.11 ja ne meni ihan superisti! Parhaat radat ikinä, 70cm-0vp ja 80cm-4vp(pudotus). Nää oli myös ekat kisat, joissa sain puhtaan radan vähän korkeemmasta luokasta. Linkki postaukseen.


2.Maastakäsittelykisan voitto
Eli täähän oli siellä Hevosmessuilla huhtikuussa ja oli kaikin puolin kyllä kiva kokemus! Lisäksi Kuu yllätti täysin, kun se ei pelännyt yhtään ja muutenkin meni paljon peremmin kuin harkoissa! Linkki postaukseen.


3. Alavusviikonloppu
Täähän on siis se, kun olin mun kaverin kanssa siellä nyt syksyllä. Tästä jäi myös super hyvä fiilis, sillä Kuu oli aivan super kaikkina päivinä ja yllätti maastoesteillä täysin! Maastareiden jälkeen Kuu ei ole myöskään pelännyt/kytännyt erikoisesteitä juuri yhtään. Linkki postaukseen.Toki on ollut myös paljon muita huippuhetkiä, kuten ripari ja monet pienet asiat! Tuossa kuitenkin nyt ne, jotka tuli ekana mieleen.


Top 3 hevosblogit

1. Jalka jalustimessa
Blogia pitää Veera, 01 syntynyt tyttö. Tykkään tästä blogista paljon, sillä postauksia tulee hyvään tahtiin, sekä sisällöt ovat aina erilaisia ja mielenkiintoisia! Postauksissa esiintyy myös sopivan rento meininki, ja niin hyvistä kuin huonoistakin hetkistä kirjoitetaan. Joka postauksessa on myös kivasti kuvia. Blogissa suuressa osassa on ratsastuskoulutunnit ja kisat, mutta erikoispostauksia tulee myös hyvin :)Tämän blogin kirjoittaja on Siiri, ja blogi kertoo aika paljon hänen ja lempihevosensa Pillerin arjesta. Mukaan mahtuu myös muita ratsastuskouluhevosia ja välillä myös kisoja! Postaukset ovat aina kivan pitkiä ja mielenkiintoisia, ja niissä käsitellään monipuolisesti eri aiheita myös ratsastuskoulutuntien ulkopuolelta. Blogissa on myös tällä hetkellä menossa joulukalenteri, josta ainakin itse olen tykännyt!3. Winpoilua
Tämä olikin eka haflingerblogi jonka löysin! Blogin päätähti on siis haflinger Winnie, joka on myös aika samanlainen persoonallinen tapaus kuin Kuukin! Postaukset ovat myöskin juuri sopivan pituisia ja niissä on aina edes pientä huumoria mukana. Itse tykkään myös lukea tätä sen takia, kun huomaa, että muillakin on välillä samanlaista menoa tällaisen persoonallisen haffin kanssa! :D 


Top 3 kuvat vuonna 2016

1. 

2.

3.


Top 3 kotitallin ulkopuoliset kisat

1. Tuntsarit
Tuntsarit oli kyllä ihan mahtava kokemus, vaikka menestystä ei tullutkaan. Tai no saatiinhan me tervetuliaisluokassa puhdas rata ja ruusuke, eli periaatteessa sitä menestystä tuli vähän. Muutenkin oli tosi kiva olla pidemmällä kisareissulla. Tuntsareissa tutustui myös paremmin muihin, jotka sinne lähtivät, sillä treenattiinhan me yhdessä paljon ja muutenkin oltiin tekemisissä! Linkki tuntsaripostaukseen.2. Kisat Valkeakoskella
Näissä kisoissa olin vuonna 2015 silloisella vuokraponillani Liisalla. Menin luokat 50-60cm ja 70-80cm. Ekasta luokasta saatiin puhdas rata ja ruusuke ja vielä erikoiskunniamaininta parhaista teistä! Päästiin sillon myös kunniakierrokselle, missä mentiinkin aika lujaa. Toinen luokka meni muuten myös tosi hyvin, mutta Liisa pelkäsi yhtä estettä oikeasti tosi paljon ja ei suostunut hyppäämään sitä, mutta näistä kisoista jäi silti tosi hyvä fiilis!


kunniakierros :D

3. Laukkakisat
Olin siis näissäkin Liisalla viime vuonna ja vaikka menestystä ei tullut, oli nää silti kiva ja erikoinen kokemus! Periaatteessa olisi voinutkin tulla menestystä, mutta itse oli lähdön kanssa hiukan liian myöhässä ja jäin jälkeen muista sen verran, ettei päästy ohi. Ja aika ainutlaatuinen kokemus myös, sillä tuskimpa oon kuitenkaan ainakaan kauheen lähiaikoina menossa uudestaan laukkakisoihin!


Top 3 ratsastuspaikat

1. Alavuden maastoesterata
Itsessään maastot siellä on jo niin hyvät ja kun siihen päälle laitetaan vielä kansallisen tason maastoesterata, niin ei voi kun kehua! Oon hypännyt maastoesteitä vain siellä, mutta se oikeastaaan täyttää kyllä kaikki tarpeet! Siellä on myös hyvin eritasoisia maastareita paljon, joten jokaisen tarpeille löytyy varmasti jotain!


2. Niihaman iso maneesi ja kenttä
Maneesi on samalla myös siis kisamaneesi ja siellä kyllä riittää tilaa! Normaalisti se on jaettu neljään osaan ja kolmessa on tunnit ja yksi on yksäreillä. Ja jokainen osa siis on todella riittävä 6 hengen ryhmille. Siellä on myös aina tosi kiva kisata, sillä seinät ei tule vastaan heti, ja esteiden välissä on aikaa tehdäkin jotain kun tilaa riittää. Sunnuntaisin se on varattu yksäreille kokonaan, eli on myös aika kivaa esim. laukata sitä ympäri, kun ei ihan heti tule kierros täyteen!
 Kentässä on sama juttu kuin maneesissa, eli tilaa on vaikka muille jakaa. Usein myös kaikki valkut ja esteteho tunnit on sillä isoimmalla alueella, eli melkein puolet kentästä on silloin meillä!

3. Kuun lähellä olevat harjumaastot
Nää harjut on ihan Kuun tallin lähellä, eli sinne me mennään aina maastoilemaan. Siellä on tosi kiva maastoilla, koska on paljon erilaisia reitteijä, joista voi valita. Kaikki kuitenkin periaatteessa vievät samoihin paikkoihin, eli eksymään ei pääse. Tuolla harjulla on myöskin paljon ylämäkiä, eli niitä on tosi kiva laukkailla! Näköalat ovat myös hienot!


Top 3 hienoimmat tallit/ratsastuskeskukset missä oon käynyt

1.Kekkolan kartano
Sama paikka siis, missä olin riparilla. Siellä oli hyvä maneesi ja kenttä ja yksäritallista pääsi sisältä maneesiin! Myös tallien puitteet olivat tosi hyvät, etenkin yksäritallissa. Tarhat olivat tukevat ja tarpeeksi tilavat ja siellä kaikki järjestelyt muutenkin pelasivat. Maastoreitit oli myös ihan kivat. Kaiken tän lisäksi majoitukset ja ruoka ja muut aktiviteetit(rantasauna, kylpytynnyrit, tenniskenttä...) oli ihan huippuluokkaa! Suosittelen ehdottomasti käymään. 

2.Ratun talli
Kyseinen talli sijaitsee siis Turun lähellä Liedossa. Kävin siellä kerran kun siellä järjestettiin yksi Hevostaitoliiton tapahtuma. Maneesi siellä oli tosi hieno ja valoisa. Kenttä oli myös iso ja siinä vieressä oli maastoesteitä. Talli oli ehdottomasti kaikkein hienoin mitä oon nähnyt! Siellä oli isot oleskelu- (ja kokoustilat?). Itse tallin puoli oli myös todella hieno ja valoisa. Voisi sanoa siis että kaikki puitteet oli todella hienot!

3. Niihama
Eli lähes meidän kotitalli! Niihaman kenttä ja maneesit on tosi hyvät, niinkuin jo aiemmin mainitsin. Myös talli on tilava ja valoisa, sekä todella selkeä. Niihamassa järjestetyt kisat ovat myös aina tosi kivoja ja hyvin järjestettyjä! Niihamassa on myös parhaat opet ja valmentajat ;)

Minkälaisia top 3 juttuja teillä on näistä aiheista?

~Pauliina

6 kommenttia:

 1. Kiva kuulla että mun blogi on miellyttänyt! :) Tosi mielenkiintonen postaus, ja en tiennytkään esim. sitä että oot ollut joskus laukkakisoissa. :D Kivoja kuvia myös!

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Teekkö siis jouluaattona mydayn? :)

  VastaaPoista
 3. Tää oli ihan sairaan kiva postaus, saako "kopsata" idean ja toteuttaa itsekin omassa blogissa? :)
  Ihan tosi kivoja lemppareita ja hurjan kiva, että monesta tapahtumasta olit liittänyt mukaan myös linkin aiheesta kertovaan postaukseen- monta postausta kävinkin lukemassa, kun olit ne tässä maininnut! Ja on jostain syystä mennyt täysin ohi, että olit tuntsareissa, nehän oli tuossa Kuopion kisakentällä, ja oli ihan hilkulla, etten tullut katsomaan esteluokkia! Nyt vähän harmittaa, olisi nähnyt niin paljon "tuttuja", vaikka olisikin heidät ehkä tutuiksi tajunnut vasta jälkikäteen blogeja lukiessa :)
  Ja erityisiso kiitos myös blogini maininnasta, ihana kuulla, että tykkäät! :) Tässä juuri yritän selvitä huomisen postauksen teosta, kun olen ihan nuhainen ja väsynyt sairastumisen takia- joten jos huominen luukku on ihan plääh, niin syytetään sairautta! ;) Kiitoskiitoskiitos, lämmitti mieltä! :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tottakai saa käyttää ideaa :) Kiva kuulla, että tykkäsit ja kävit lukemassa myös linkattuja postauksia! Juu, olin tosiaan siellä tuntsareissa. Tosin sunnuntaina ei olisikaan kyllä ollut edes kauhean mukava katsoa niitä luokkia, sillä siellähän satoi ihan kaatamalla :D Ja eipä mitään, olen kyllä tykännyt blogistasi, joten pitihän se mainita ;) Ja joo, pistetään sairauden piikkiin :D Vaikken kyllä usko, että se postaus huono tulee olemaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :--)