12/15/2016

JOULUKALENTERI #15 : KATASTROFIKISAT?

Moikka! Viidenteentoista luukkuun ajattelin tehdä kisapostauksen, sillä meillä oli tän kauden vikat kisat 11.12. Nää oli siis Niihamassa Kaamoscupin osakilpailu 3. Näissä oli myös kehotettu pukeutumaan jouluisesti, joten älkää ihmetelkö videosta mun asua, ei oo normi kisa-asu :D


Meidän ensimmäinen luokka oli 70cm. Verkkasin tosi pitkään sileellä, sillä olin vasta 20. lähtijä. Tein lähes kokoajan siirtymisiä, että saisin Kuuta kuulolle. Näillä se tulikin hyvin avuille ja tuntui just sopivan rauhalliselta. 
Kun olin hetken verkannut, menin kävelemään radan. Se oli seitsemän esteem rata, ei mitenkään vaikea, vaan aika perus. Minkään esteen alla ei ollut minkäänlisia johteita, pelkästään niitä perus "tolppajohteita".
Radankävelyn jälkeen verkkasin vielä sileellä hetken ja sitten siittyin esteverkkaan. Otin sielläkin ensin aluksi sirrtymisiä kaikissa askellajeissa. Sitten aloin ottamaan verkkahyppyjä. Otin vuorotellen pystylle ja okserille, sekä pari kertaa ristikolle. Kaikki sujui tosi hyvin ja Kuu oli rauhallinen ja rento, mitä se ei ole ollut jurikaan aiemmissa kisoissa verkassa.
Sitten oli mun vuoro ja menin radalle. Näytin Kuulle pari estettä ja sitten sain lähtömerkin. Ensimmäinen este meni hyvin. Tultiin ehkä vähän lähelle, mutta hyppy ja kaikki tuli silti hyvin. Tän jälkeen yritin ottaa Kuuta raviin, koska se lähti lujempaa. Toiselle esteelle piti kuitenkin jo kääntää niin nopeasti, etten saanut sitä raviin kun pidätteet ei menneet läpi. Kuu ei suostunut kääntymään esteelle, sillä kulmassa oli odottava ratsukko ja se halusi mielummin mennä sinne. Sain sen pysähtymään kun sitten sain ohajttua sen päin aitaa. Siitä palasin vähän takaisin ravissa ja päästiin koukkaamalla kakkonen. Kakkosen jälkeen kun piti mennä vasemmalle, se kääntyikin oikealle. Taas sen odottavan ratsukon luokse. En kuitenkaan tehnyt volttia, joten se ei sinänsä haitannut.Siitä ravasinkin pätkän ja ennen kolmosta nostin taas laukan. Komonen tuli vähän pohjaan, mutta neloselle tuli hyvä lähestyminen ja siihen tuli suunnittelemani viisi askelta. Sen jälkeen Kuu lähtikin aika kovaa, mutta onneksi oli pitkä tie seuraavalle, joten mulla oli siinä aikaa saada vauhtia edes vähän pois. Vitonen ja kutonen oli myös suhteutetulla kuuden askeleen linjana ja ne sujuivatkin kivasti molemmat. Kutosen jälkeen Kuu lähti kuitenkin taas kovaa, mutta tälläkertaa pidätteet eivät menneet niin hyvin läpi ja tultiin aika kovaa vikalle, eli seiskalle. Päästiin kuitenkin puhtaasti sekin, vaikka puomi vähän kolahtikin. 
Ensin mulle merkattiin 4vp, mutta tulos muutettiin sitten puhtaaksi, koska ennen kakkosta Kuu ei mennyt esteen linjan yli, eli siitä ei tuullut sittenkään mitään. Muutenhan tää rata menikin ihan hyvin ja melko sujuvasti, jos tota kakkosella tapahtuneita juttuja ei lasketa.

Ensimmäisen radan jälkeen kävelytin Kuuta ja se sai hetken hengähtää.
Kun aloitin toisen luokan, eli 80cm verkan, menin suoraan etseverkkaan, sillä olin kahdeksas ja siellä sai olla kahdeksan.
Aloitin taas tekemällä siirtymisiä. Sitten otin muutamia hyppyjä ensin ristikolle. Kuu tuntui jotenkin vielä rennommalta, kuin edellisessä verkassa. Tän jälkeen otin vain pari hyppyä pystylle ja okserille. kaikki hypyt onnistui hyvin. Niiden hyppyjen jälkeen tein pelkästään siirtymisiä ravisrta käyntiin, käynnistä taas raviina ja ravista laukkaan, ja taas raviin, Kuu oli tosi reagoiva ja siirtyi lähes pelkällä istunnalla laukasta raviin. Vähän enne mun omaa vuoroa otin yhden hypyn pystylle. Ekalla kerralla tultiin vähän lähelle ja tuli puomi mukaan ,mutta toisella kerralla meni hyvin ja siirryin odottamaan vuoroa.
Radallanäytin Kuulle kolme estettä, jonne alle oli tullut lankku tms. Ei se niistä juurikaan välittänyt. Kun nostin laukan, tuntui että Kuun kierrokset nousivat heti nollasta sataan. Se jotenkin meni aivan sekaisin ja oli ihan erilainen kuin verkassa. Ykköselle tuli ihan hyvä hyppy, mutta sen jälkeen se taas lähti ja vielä kovempaa. En saanut pidätteitä läpi edes sitä vähää, mitä edellisessä luokassa. Ja tehtiinkin taas samat kakkoselle. Sekä ennen että jälkeen. Tlläkertaa en vain saanut Kuuta kuitenkaan niin nopeasti kontrolliin, vaan ennen kakkosta mentiinestelinjan yli ja ensimmäinen tottelemattomuusvirhe tuli siitä. Taa skakkosen jälkeen se vaan kaahotti, joten voltilta ei voinut välttyä. Eli toinen tottelemattomuusvirhe ja hylky. Kuuluttaja sanoi, että saan hypätä vielä yhden esteen. mutta arvatkaa, kuulinko juuri sitä osaa? No en. Eli luulin, että saan hypätä radan loppuun ja lähdin hyppäämään sitä vielä. No, se meni kyllä itsessään ihan hyvin, mutta viimeiselle (sarja) en tullut, sillä vauhti oli niin kova ja kontrolli aivan poissa. Hetken aika vielä Kuu päästi siellä satasta, ennenkuin sain sen hallintaan ja käyntiin. Olihan se tosi noloa myös, kun hyppäsin koko radan ja kun poni vielä aika paljon pois hallinnasta! Jos tästä radasta nyt jotain positiivista pitäisi keksiä, niin ei se ainakaan kytännyt lankkuja. Onneksi nää oli vikat kisat tältä kaudelta, niin saa vähän nyt aikaa miettiä näitä kisahommia, että millä saadaan poni hallintaan. Onhan kehitystä tullut tosi paljon ja nykyään se ei enää kiellä/kyttää esteitä! Ehkäpä juuri sen takia se kesii tommosia sikailuja, koska se on nykyään sille melkein helppoa. Aajteltiin kokeilla myöskin jotain toista kuolainta kisoihin, sillä treenithän (ja verkkakin!) menevät hyvin ja se pysyy hyvin hallinnassa. Toi kisatilanne ja etenkin siis juurikin se rataosuus saa sen vaan villiintymään ja sikailemaan, koska intoahan sillä on vaikka muille jakaa, ja energiaa, mutta tällähetkellä se vain menee ihan vääriin hommiin!


Miten teidän viimeisimmät kisat on menneet?

~Pauliina


2 kommenttia:

  1. Hienoo että jaksat yrittää vaikka poni välillä sikaileekin! :) Ensi kerralla sitten paremmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllähän sitä aina jollain motivaatiolla jaksaa yrittää, vaikka välillä tuntuukin vähän toivottomalta! Ja niimpä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :--)