11/19/2016

EI IHAN MEIDÄN KISAT

Moi! Nyt tulisi postausta kisoista, ja mulla oli siis viime sunnuntaina koulukisat(13.11) ja eilen estekisat (19.11). Ja varmaan otsikostakin näkee, eli ei mennyt ihan putkeen.

Koulukisat oli siis Kuun läheisellä tallilla ja käveltiin sinne. Ohjelmana mentiin HeC 2:2000.Kun tultiin kisapaikalle, aloitin verkkaamaan ensin pihalla ja siinä Kuu tuntui ihan ok:lta. Tein ravissa ynpyröitä ja samoin laukassa, sekä peruutuksia ja pysähdyksiä, sekä siirtymisiä. Kisat oli myöhässä parisenkymmentä minuuttia, eli aika kauan verkattiin ulkona. 

Sitten siirryttiin maneesiin (joka oli kyllä aika pieni siihen verrattuna, mihin olemme tottuneet ja pimeä!) ja meillä oli siis kouluradalla yhteinen verkka. Kuu pelkäsi tuomarinpäätyä heti, koska juuri silloin joku rapisteli jotain ja Kuu tietysti alkoi kyttäämään sitä... Ja lisäksi pienellä kouluradalla oli samaanaikaan viisi ratsukkoa, joten ei siinä kauheen hyvin kerinnyt verkkaamaan, tai edes totuttelemaan tuomarinpäätyyn, kun kokoajan joka suunnasta tuli hevosia.

Rata alkoi ihan ok, mitä nyt tuomarinpäätyä Kuu väisti. Muuten oikeastaan meni hyvin, mutta tuomarinpäätyä se väisteli. No, kun oli ekan laukkakeskiympyrän aika, Kuu päätti että olisikin kivempi lähteä kavereiden luokse. Eli poni päätti sitten vetää omaksi showksi ja mentiin siis sitten ulos radalta laukassa ja tietysti tuli hylky... Saatiin jatkaa rata loppuun, ja meni ihan ok:sti, mutta tietysti harmitti kun ei saatu tulosta. Ennen estekisoja mulla oli kaksi estetuntia (ti&pe), joista tiistain tunti meni vähän miten meni, kun aiheena oli lyhyet tiet, jotka on meille muutenkin vaikeita. Oikeastaan toinen tehtävistä meni ihan ok, mutta toinen ei vaan sujunut, kun Kuulla oli muutenkin virtaa vapaapäivän jäljiltä ja se olisi vaan halunnut mennä lujaa eteenpäin. 

Perjantain tunti meni taas tosi hyvin. Aluksi vaan oli vähän ongelmia tulla 4/5 askeleen sarja viidellä, koska se oli hieman ahdas Kuulle, mutta raipan poisjättämisen jälkeen onnistui. Muuten Kuu meni ihan superisti, kun mentiin pientä rataa! Rata alkoi siis lyhyeltä sivulta pystyllä ja siitä mentiin pitkällä sivulle, josta tosin käännettiin aika nopeesti kokorataleikkaa tyyppisesti pystylle. Näiden jälkeen tuli vielä se sarja, mutta tälläkertaa sen sai mennä neljällä askeleella, mikä olikin Kuulle parempi.

Keskiviikkona menin ihan kotikentällä puomeja, jossa harjoiteltiin tiistain tehtäviä ja ne meni tosi hyvin! Nyt tiukissa kaarteissa ei ollut ongelmia :) Myös torstaina mulla oli puomitunti, joka sekin meni hyvin.

Itse estekisat oli siis lauantaina. Menin luokat 60-70cm ja 80cm.

60-70 verkka jäi vähän lyhyeksi, koska luokka alkoikin etuajassa. Kerkisin kuitenkin verkkaamaan ihan ok:sti ja verkka sujui kivasti. Hypyt onnistui ja sitä rataa.

Sitten olikin mun vuoro. Rata alkoi ihan hyvin ja ykkönen meni hyvin, samoin kakkonen. Kolmoselle Kuu päätti viimehetkellä kieltää, Käänsin ympyrällä uuteen lähestymiseen, mutta Kuun mielestä se oli tylsää ja herra päättikin hypätä vitosesteen, joka oli sattumoisin okseri. Ja joka hypättiin vieläpä väärästä suunnasta. Hylkyhän siitä tuli, mutta hyppäsin kolmosen vielä kerran ja sitten menin kävelyttämään Kuuta.

Kun aloitin 80 verkan, Kuu meni ihan miten sattuu. Välillä se päätti vaihtaa laukassa verkkaa ja esittää toisessa verkassa hienoa vastalaukkakaahotusta. 

Tehtiin sitten niin, että kun verkkahan oli siis isossa maneesissa, kisat pienessä, että mentiin tyhjälle alueelle verkka-alueiden viereen ja siellä työstin paljon laukkaa. Tein paljon ympyröitä, myös ravissa. Aina kun se yritti lähteä, ohjasin sen seinään päin. Tää toimi aika nopeasti ja Kuu rauhottui ja pääsin jatkamaan normaalia verkkaa.  Se alkoi sujumaankin kivasti ja hypyt oli hyviä, sekä poni pysyi käsissä.

Taas kun menin radalle, näytin ekan kolme lankkua, sekä vesimaton. Sitten sain lähtömerkin. Ykkönen taas hyvin, mutta kakkoselle, jossa oli myös lankku, tuli kielto. Toisella yrittämällä sain napakalla ratsastuksella Kuun yli, samoin kolmosesta, jolle se vähän hidasteli. Nelonen oli sarja ja Kuun mielestä vähän tylsä sekin. Eli se teki oman ratkaisun ja hyppäsi vitosen (juuri sama okseri kuin luokassa 60-70) ja vieläpä siis taas väärinpäin. En tiedä mikä siinä okserissa oikein oli, mutta saatiin siis tästäkin hylky. Ehkä se oli se pinkki väri, joka Kuuta viehätti... :D

Nyt meillä on seuraavat kisat vasta reilun kahden viikon päästä, eli tässä on nyt hyvää aikaa vähän pureutua ongelmaam ja saada taas ponsku pysymään reitillä ja niin, että pidätteet menee läpi.

Kuu estekisojen jälkeen ihan viattoman näköisenä :D

~Pauliina

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :--)