8/26/2016

TREENAILUA KISOIHIN

Moikka! Nyt teen siis postauksen estetreeneistä ja mullahan on su 28.8 TRS seuranmestaruuskisat, jossa menen 80cm(ponimestaruus) Kuulla. Nää treenit on siis olleet vähän niinkuin viimeistelytreenejä kisoihin. Ja mennään vaan suoraan asiaan :D

Tiistaina mulla oli Tyttelin esteteho. Aluksi tehtiin käynnissä niin nopeaa käyntiä, melkein raville asti ja sitten taas puolestaan niin hidasta käyntiä, kun pystyi, eli melkein pysähdykseen asti. Tän jälkeen jatkettiin tätä samaa ravissa. Molemmissa onnistui tosi kivasti ja nää temponvaihtelut on melkeinpä Kuun bravuuri, ainakin käynnissä ja ravissa. Sitten alettiin tulemaan puomia keskellä kenttää ensin ravissa niin, että pystyi valitsemaan vähän, että tuleeko hieman vinompaa, vai suorempaa reittiä. Itse tein vähän kumpaakin. Tehtiin puomin ympärille kasia ja tultiin siis aina puomia molemmista suunnista. Kun ravissa sujui, tultiin laukassa, joka sujui myös ihan super hyvin, vaikka mietin ensin että onko se toinen käännös vähän liian tiukka Kuulle. Kuu teki myös parit suorat laukanvaihdot puomin avulla, ehkä ne kohta alkaa oniistuun aika hyvin :) Tämän jälkeen tultiin linjaa, jossa ensin oli se puomi, minkä yli oli äsken menty, sitten tuli kaksi laukka-askelta ja toinen puomi, jonka jälkeen suora ponnistus ristikko-okserille. Ekalla kerralla tein tosi pienen tien ekalle puomille, jonka takia Kuu meni esteestä ohi, mutta seuraavalla parilla kerralla tein hyvän ja isomman tien, joten Kuukin meni yli ja hypyt onnistui ihan hyvin. Tän jälkeen ristikko-okseri muutettiin normiokseriksi ja tultiin ensin se, ja sen jälkeen jatkettiin vasemmalle ja tultiin kaarevalla tiellä pysty. Ensin tultiin kaksi kertaa peräkkäin ja esteet olivat vähän pienempiä. Molemmat kerrat sujuivat itseasiassa aika hyvin, ja paikat löytyivät hvyin. Tultiin vielä toisen kerran kaksi kertaa peräkkäin, jolloin esteet olivat 80-85cm. Ekalla kerralla toiselle esteelle Kuu lähti aika kaukaa ja puomi kolahti, mutta toisella kerralla odotin paremmin ja vaikka tultiin vähän lähelle, hyppy oli parempi.


Ilmeisesti oikean laukan tarkistus :D


Valitettavasti ei oo tiistailta hyppykuvia, 
mutta kiitos näistä kuvista Nellalle!

Keskiviikkona mulla oli eka seuraestevalkku Kuulla ja syyskaudella ylipäätänsä. Aluksi mentiin ympyrällä ravissa kahta puomia, jotka oli ympyrän eri päissä. Kuu meni joka kerta tosi hyvin ja meni alusta asti tosi rennosti. Tämän jälkeen jatkettiin uralla. Kummallakin lyhyellä sivulla oli yksi puomi ja mentiin niitä ensin myös ravissa ja sitten laukassa. Myös tää sujui joka kerta hyvin, eikä Kuu lähtenyt kaahottamaan, tosin ei jäänyt myöskään hitaaksi. Näiden jälkeen aloitettiin varsinainen hyppääminen ja ensin tultiin kuuden laukan pysty-okseri linjaa. Ensin meillä oli apupuomit apuna askel ennen estettä, mutta parin kerran jälkeen ne otettiin pois. Ensimmäisellä kerralla Kuu jäi ekalle esteelle vähän hitaaksi, mutta toisilla kerroilla sain korjattua asian ja tultiin sujuvasti muilla kerroilla. Sitten tultiin pari kertaa yksittäistä okseria, johon oli yhdistetty laine. Molemmat kerrat meni hyvin ja paikat oli hyvät. Ekalla kerralla vaan itse lähdin askeleen ennen Kuuta, mutta toisella kerralla maltoin odottaa paremmin. Sitten tultiin vielä pientä rataa, joka alkoi pysty-okseri linjalla, sitten kaarrettiin lankkupystylle, josta uusi kaarre ja vielä laineokseri. Ekalla kerralla lankkupystylle tultiin vähän lähelle ja se putosi, mutta toisella kerralla päästiin tosi kivasti kaikkien yli, ja vaikka Kuu tuli ehkä vähän lähelle tässäkin lankulle, se ponnisti paremmin. Tästä valkusta jäi kyllä hyvä fiilis ja Kuu oli super hyvä kokotunnin, varmaan paras pitkään aikaan! Ainut vaan, että mulla on taas vähän sitä ongelmaa, että katon alas estellä, kun varmistan ponnistuspaikkaa. Toivottavasti tää jäis pian pois! Koska ollaan talent-ratsukkona valmennuksessa, saadaan aina palautelaput. Mun palaute tästä kerrasta:
Hyvä rauhallinen kokonaisuus, poni pysyi koko ajan reitillä ja lopussa tasaisena hyvässä laukassa :) Tee mitä teet, mutta katse eteen!

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja hyvältä näytti kyllä teidän meno tiistaina ja keskiviikkonakin videon perusteella! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :--)