7/09/2016

AINA EI MENE SUUNNITELMIEN MUKAAN

Tänään olisi vuorossa siis kuulumispostaus ja pahoittelut taas, kun tämä postausväli pääsi taas vähän vehähtämään... Mutta siis, kerron vähän viimeaikojen tapahtumista.

Viimeviikonloppuna oli kahdet kisat, eli 2.7 ja 3.7.

2.7 kisat olivat taas siinä Kuun tallin pikkunaapuritallilla ja mentiin 40cm, sillä se oli korkein ;D Nää oli siis ihan harjoituskisat ja Kuu oli kyllä niissä ihan super ja saatiin puhdas rata! :)Kiitos paljon kuvista Oonalle!

(videossa väärä pvm...)

3.7 oltiinkin sitten ekoissa kunnon ulkopuolisissa kisoissa, nimittäin Ylöjärvellä, Jutan tallilla. Huomasin ekan luokan verkassa jo, että Kuu oli hieman jännittynyt ja hämillään, koska oli niin paljon hälinää ympärillä ja koko verkka oli kyllä suoraansanottuna aika sirkusta. Ensimmäinen luokka oli siis 60cm ja lähdettiin kolmansina. Radan rakennus oli myöhässä ja kun olin kävellyt ja opetellut radan, niin mulle jäi siis 15 minuuttia aikaa verkata, ja Kuu ei kerinnyt kunnolla tutustua paikkaan, vaikka äiti siis talutti sitä radankävelyn aikana jo. Ekalle lähestyn ravissa ja hypystä tuli hyvä. Samoin tokalle, kolmannelle ja neljännelle. Viides oli sarja ja ekalla tuli vähän huono hyppy ja puomi tuli alas. Kuudes olikin sitten radan ainoa erikoiseste, sinisillä johteilla. Siihen tietenkin piti sitten kieltää, vaikka Niihamassa on melkein samanlaiset johteet. Syynä tähän tosin oli osaksi se, että esteelle tuli vähän pieni tie. Toisella kerralla Kuu meni yli ja loput kaksi estettä meni ihan hyvin, mutta ei siis päästy uusintaan.

nää kuvat pienenä, koska laatu kärsii isompana


 Aateltiin sitten, että voisin mennä vielä seuraavan luokan (70cm), koska yleensä kun Kuu on jo tutustunut esteisiin ja hypännyt ne kerran, toisella kerralla ei ole mitään ongelmaa, eikä korkeuskaan ole Kuulle siis ongelma. Jälki-ilmottauduin siis vielä siihen 70cm. Kävelin siinä sitten jonkun aikaa ja verkkasin vähän ja otin pari verkkahyppyä. No, aloitin sitten radan. Eka, ja kielto. En tiedä mistä johtui, kun tiekin oli hyvä. Toka ja kolmas meni hyvin, mutta kolmosen jälkeen poitsu päätti laukata kentältä pois äitin luokse :)) Kenttää ei siis ollut suljettu, jota ihmettelen suuresti, koska se pitäisi olla suljettu, jos joku vaikka putoaa, ettei heppa karkaa. Meidäthän sitten hylättiin, mutta saatiin hypätä perusrata loppuun. Muuten meni sitten hyvin myös tällä kertaa, mutta sille erikoisesteelle piti kieltää taas pari kertaa, mutta lopulta päästiin sitten siitäkin yli. Ei ollut siis ihan Kuun päivä tää, mutta veikkaan että johtui oudosta paikasta(ja ettei päässyt kunnolla tutustuun paikkaan) ja kovasta hälinästä. Myös se aiheutti varmasti hämminkiä, että kenttä oli aika pieni, mutta sinne oli ahdettu _14_ estettä, eli aika ahdasta oli! Näistä kuitenkin on hyvä jatkaa, meinaan ensi kisat menee  toivottavasti paremmin! :)


nää 4 kuvaa (c) Lotta S

5.7 olin ratsastamassa vähän erilaisella tuttavuudella, nmittäin meidän naapurin shirellä! Naapurit oli  meillä kylässä ja ihan extempore päätin sitten lähteä tallille mukaan. Shire oli Lasso niminen ja säkää oli 193cm. Lasso oli kyllä tosi kiltti, mutta ei osannut mitään ihmeempiä. Otin kaikki askellajit ja etenkin laukka oli ihan sairaan isoa! Kuvittelin myös, että harjoitusravissa olisi ihan mahdotonta istua, mutta itseasiassa se oli tosi helppoa. Meen varmasti toisenkin kerran ratsastaan Lassolla!


Nyt perjantaina, eli 8.7 olin Juipilla ja Hurmurilla pitkästä aikaa treeneissä, kun ollaan lähdössä sinne Kuopioon, ratsastuskouluoppilaidenmestaruuksiin heinäkuun lopussa. Oon menossa Juipilla sinne ponimestaruuteen (80cm), mutta aattelin otta Hurmurin varahepaksi.  Aamulla oli siis rataharkat ja siellä menin Juipilla ja Hurmurilla. Menin ensin Hurmurilla, koska Juipin toinen ratsastaja meni Juipilla ensin. Verkattiin ensin kaikki askellajit läpi ja alettiin sitten tulemaan verkkaesteitä. Eka hypättiin n. 70cm lainepystyä, eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Sain Hurmurin ratsastettua myös aika hyvään tempoon. Sen jälkeen tultiin 80cm okseria. Se olikin ongelma, eli kiellettiin siihen muutaman kerran, mutta lopulta sitten päästiin siitä yli. Sitten aloitin radan.1. ja 2. tuli ihan hyvin, kolmannella H ei nostanut tarpeeksi jalkoja ja sen seurauksena kompastui ja putosin. Tultiin uudestaan ja silloin H nosti niitä jalkojakin. 4., 5. ja 6. meni hyvin, mutta seiskalle kiellettiin kai 3 kertaa. En tiedä mikä siinä oli, mutta saattoi johtua alla olevista sokeripaloista. Vihdoin päästin siitä yli ja viimesestä päästiin myös ekalla.

 Sitten oli vuorossa Juippi. Verkkahypyt menivät vähän samalla tavalla, kun Hurmurin kanssa. Laineella ei ongelmaa, okserille pari kieltoa. Alotin radan ja vitoselle, eli "pelottavalle okserille" asti meni hyvin, mutta Juippi kielsi sen taas ja tällä kertaa putosin, tosin jaloilleni okserin puomien väliin :D Se meni toisella kerralla jo ja samoin kutonen meni ekalla. Sitten tuli se sokeripalapysty, johon Juippi kielsi "vaan" 2 kertaa. Vika este meni kerrasta. Päätettiin sitten Juipin toisen ratsastajan ja open kanssa tunnin lopuksi, ettei kyllä taideta ottaa Hurmuria varahepaks, vaan joku muu, koska sillä ei riitä enää kapasiteetti kauheen hyvin kasikymppiin. Se teki myös samaa sille toisella ratsastajalle(samoin myös Juippi) Onneksi illalla oli vielä toiset estetreenit, kun nää rataharkat ei ihan mennyt putkeen :D Menin illalla Juipilla ja oli kyllä ihan eri poni. Nää iltatreenit meni siis tosi kivasti ja saatiin onnistneita hyppyjä :) Onneksi meillä on vielä paljon näitä tuntsaritreenejä ja ensi sinnuntaina on Juipilla kisat Hämeenlinnassa. Siellä toivottavasti menisi ainakin paremmin, kuin noissa rataharkoissa. Ja myös Kuulla on tiedossa parit kisat. Ja niinhän se on, että epäonnistumisen jälkeen tuntuu sitten onnistumisetkin paremmilta!

-Pauliina
2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :--)