6/26/2016

RATSASTUSRIPARI 1/2

Elikkäs olin siis ratsastusriparilla Kekkolan kartanossa, Mikkelissä 7.-17.6,  eli 10 päivää. Meillä oli siellä yksi ratsastustunti päivässä, joka kesti puolitoista tuntia. Tässä postauksessa kerron ekasta viikosta ja seuraavassa sitten toisesta Voisin kyllä tässä jo sanoa, että suosittelen kyllä paikkaa ja oli kyllä ihan mahtava ripari, vaikka ajattelin, ettei riparilla voisi olla kauheen kivaa.

Tiistai 7.6
Mentiin Kuulle suunnillen puoli yksi ja laitettiin ruuat, varusteet yms. valmiiksi ja pakattiin ne autoon. Lähettiin matkaan joskus puoli kahen jälkeen ja perillä Kekkolassa oltiin puoli seitsemän. Kekkolassa oli laitettu ruoka ja sai mennä syömään jos halusi. Meille oli jaettu huoneet ja huonekaverit jo valmiiksi, ja toivoinkin, että pääsisin neljän hengen huoneeseen. Ja niin myös pääsinkin. Sinä iltana ei oikeastaan ollut mitään muuta, kun iltahartaus ja iltaohjelma ja tietysti muihin tutustumista.
Keskiviikko 8.6
Herätys oli klo 8 ja siitä sai mennä suoraan aamupalalle. Tää sama oli siis joka päivä. Mulla oli tällöin päivän eka tunti, joka alkoi klo 9. Meillä oli koulua ja tehtiin ihan perusjuttuja. Ensin taivuteltiin ja aseteltiin käynnissä ja ravissa ja saatiin tehdä niitä juttuja aika itsenäisesti. Kohta alettiin tekemään ympyröillä juttuja, eli jakauduttiin kahdelle eri ympyrälle ja alettiin ensin käynnissä pienentämään ympyrää ja sitten suurentamaan. Mentiin tätä molempiin suuntiin ja sen jälkeen tehtiin samaa ravissa. Lopuksi otettiin ympyrällä vielä laukannostoja molempiin suuntiin. Nyt kun etenkin alussa aseteltiin ja taivuteltiin(mitä ei kauheesti Niihamassa tehdä, koska estep. ryhmä) huomasin aika selvästi, että Kuulle oli hieman vaikeaa taipua ja asettua  ravissa ja laukassa oikeaan kierrokseen. Opettaja sanoikin, että kun Kuu on niin vankka, niin sille se on vähän vaikeampaa. Kun siihen kiinnitti kuitenkin huomiota ja opettaja neuvoi nostamaan sisäkättä ylös(mikä olikin uusi juttu!), niin se kyllä auttoi tosi paljon. Tunnin jälkeen mulla oli yksi riparitunti, jossa tehtiin toiminnalisia juttuja. Sen jälkeen oli ruoka ja ruuan jälkeen oli 2,5 tunnin vapaa, kun en ratsastanut kolmannessa ryhmässä. Tauolla hengailtiin hetki huoneissa ja sen jälkeen mentiin pelaamaan tennistä.
Sitten meillä olikin jo isostunti ja sen perään hartaus. Meillä oli tän jälkeen joku 40 minuutin tauko, jonka jälkeen oli varsinainen oppitunti ja aiheena oli luominen. Oppitunnin jälkeen meille oli lämmitetty sauna ja saatiin käydä uimassa. Kävin kyllä järvessä, mutta ei siellä voinut kauheen kauaa olla, kun vesi oli niin kylmää :D Illalla meillä oli vielä iltapala ja iltaohjelma, jossa oli mm. tutustumisleikkejä.


Torstai 9.6
Aamupalan jälkeen mulla oli suoraan toiminnallinen oppitunti ja sen jälkeen mulla alkoi ratsastustunti 10.30, kun meidän ryhmä ratsasti toisena. Meillä oli taas koulua ja aloitettiin ympyrän tapaisella timantti-kuviolla käynnissä ja sitten ravissa. Tehtiin tätä aika pitkään, kun piti kiinnittää huomiota siihen, että kulmissa taivutta ja suoristaa heti sen jälkeen. Tän jälkeen alettiin tekemään molemmilla pitkillä sivuilla tosi loivia väistöjä uralle. Mentiin näitäkin eka käynnissä ja sitten ravissa. Kuu meni tosi hyvin, paitsi ei suostunut menemään oikeaan kierrokseen väistöä ravissa, mutta saatiin kuitenkin sitten onnistumaan käynnissä. Lopukis otettiin taa ympyrällä laukkaa. Tunnin jälkeen olikin heti ruoka ja pitkä tauko, jollon mentiin pelaan tennistä. Sitten oli taas isostunti ja hartaus ja oppitunti, jonka aihe oli Raamattu. Tänään meille ei lämmitetty saunaa, joten taidettiin taas pelata tennistä :D Illalla oli taas iltaohjelma ja iltapala.Perjantai 10.6
Aamulla mulla oli kaksi toimintaoppituntia ja niitten jälkeen ruoka, kun meidän ratsastusryhmä ratsasti kolmantena. Ruuan jälkeen menin heti laittamaan Kuuta, koska tunti alkoi klo 13. Meillä oli koulua ja aluksi mentiin nelikaarista käynnissä ja tehtiin pysähdykset suoristuksiin. Sitten tultiin ravissa ja tehtiin käyntiinsiirtymiset suoristuksiin. Tän jälkeen laukattiin heken uraa pitkin pitkää laukkaa molempiin suuntiin ja sitten tehtiin vähän vastalaukkaa eli mentiin vähän pienemmällä kentällä,eli ei aidan vieressä ja nostettiin aina suoralla vastalaukka käynnistä. Kuu nosti tosi hyvin vastalaukan, vaikka sillä ei ole ikinä sitä menty! Oikeakierros oli Kuulle vähän vaikeampi, mutta se nosti vastalaukan hyvin voltin avulla.  Lopuksi tehtiin vielä lisättyä ravia, joka menikin sitten hyvin, kun Kuu malttoi olla nostamatta laukkaa :D Heti ratsin jälkeen oli isostunti ja oppitunti, jonka aiheena oli käskyt. Tänään meillä oli myös sauna ja käytiin uimassakin, mutta vesi oli kyllä edelleen tosi kylmää!
Lauantai 11.6
Aamulla oli taas kaksi toimintaoppituntia ja niiden jälkeen ruoka. Sitten oli taas pitkä tauko ja no, mitäs muutakaan me mentiin tekemään, kun pelaamaan tennistä XD. Ratsitunti alkoi 14.30 ja nyt meillä oli puomeja. Aluksi verkattiin aika itsenäisesti ravissa ympyröillä ja laukassa sitten koko kenttää ympäri. Sitten alettiin tulemaan erilasia puomilinjoja ravissa. Mentiin mm. Pituushalkasijalla kahta innarilinjaa, innarilinja pituushalkaisijalla ja sitten käännös oikealle tai vasemmalle, loivakiemurauralinja tai kokorataleikkaa-linja. Kun oltii menty pari kertaa kaikki linjat, tultiin laukassa paria linjaa. Kuu meni kyllä tän tunnin kivasti, mutta alussa kun kentän viereisessä tarhassa oli kiimainen shettis, Kuun sisäinen ori tuli esiin ja aluksi se ei pystynyt keskittymään kunnolla XD Tunnin jälkeen menin suoraan oppitunnille ja aihe oli Jeesus. Tän jälkeen meillä oli ruoka ja sen jälkeen tais olla taas saunat(?)Sunnuntai 12.6
Aamujuttujen jälkeen mulla alkoi klo 9 ratsitunti, kun ratsastettiin ensimmäisinä. Meillä oli koulua ja aiheena oli avotaivutus. Aluksi me verkattiin suoralla ja ympyröillä ravissa ja kohta laukassa. Sen jälkeen haettiin avotaivutus-asento ja sitten alettiin tulemaan sitä molempiin suuntiin käynnissä. Sitten kun se sujui käynnissä hyvin, tultiin ravissa. Vasenmpaan Kuu meni tosi kivasti, oikeaan sitä joutui työstämään etenkin ravissa, mutta kyllä se sieltä sitten tuli aika hyvin :) Ruuan jälkeen pitkällä tauolla menin kahden kaverin kanssa, joilla oli myös hepat mukana, niin maastoon. Tehtiin sellainen puolentunnin käyntimaasto ja oli kyllä ihan kivaa! Kuu ei myöskään jännittänyt uusia maastoja ja ihan hyvin pystyi menemään pitkällä ohjalla. Tän jälkeen mentiin vielä pelaamaan hetkeksi tennistä ja sitten alkoikin jo isostunti ja varsinainen oppitunti. Meillä oli myös tänään saunat, koska haluttiin ja vesikin oli jo vähän lämpimämpää, eli sielläkin pystyi jo uimaan.Toinen osa tästä tulee heti, kun ehdin sen vain kirjoittamaan. Toivottavasti tykkäsitte postauksesta!

~Pauliina


8 kommenttia:

 1. Mahtava postaus, oli kyllä tosi kivan olonen viikko :)

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Ompas tää Kuu ihanan värinen ja näköinen poni! ♥ Tykkään juuri tuollaisista jykevämmistä poneista/hevosista :D Täytyy kyllä sanoa, että ratsastusripari on varmasti huikea kokemus! Itse kävin ihan normaalin riparin, vaikka ratsastusriparista haaveilin.. Ei siinä, olihan minunkin riparilla hauskaa :D Todella kiva postaus! Kannattaa muuten säätää kuvat asetukselle "erittäin suuri", niin niitä olisi kivempi katsella :)

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Kuu on kyllä nätti :)💗 Ja kiitos ja laitan kuvat vielä astetta suuremmiksi :)

   Poista
 3. Tosi kiva postaus ja oli varmasti kivaa!

  VastaaPoista
 4. Miten pääsit Mikkeliin riparille, vaiket asu siellä? Ja miten sulla oli järkätty konffis, pidettiinkö se Mikkelissä vai olitko jonkun muun ripariporukan kofirmaatiossa Tampereella? Itseäni kiinnostaisi kovasti lähteä ratsastusriparille, mutta ikäväkyllä ei Tampereen seurakunta sellaista järjestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riparin ei tarvi olla omalla paikkakunnalla, kunhan ilmoittaa siitä vaan omalle seurakunnalle. Tietysti kaikki käynnit ennen riparia pitää käydä omalla seurakunnalla. Ja konffis oli mulla ihan siellä Mikkelissä, mutta voi mennä myös omaan seurakuntaan konfirmoitavaksi :) ja itseasiassa kukaan sieltä ei ollut Mikkelistä ;) Ja kannattaa kyllä mennä ratsastusriparille, jos on mahdollisuus!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :--)