5/28/2018

SUUNNITELMIA UUSIKSI - RATSASTUSKIELTO?

Moikka! En olekaan pitkään aikaan kirjoitellut ihan kuulumispostausta tänne, joten ajattelinkin sellaisen nyt olevan paikallaan. Meidän arki on pyörinyt melko normaalisti pitkään, mutta nyt onkin tapahtunut hieman kaikenlaista ääripäästä toiseen, joten varmasti pieni katsaus ei olisi pahitteeksi!  

Pistettiin muuten myös muutama päivä sitten kunnon kuvaussessiot käyntiin, joten postauksen kuvat ovat kaikki kyseisen iltapäivän satoa. Mielestäni kuvista tuli ihan super kivoja ja kesäisiä, ja kerrankin saatiin Kuukin poseeraamaan hyvin ja korvat hörössä! Ekaa kertaa koitettiin soittaa siis YouTubesta hevosen hirnuntaa, ja se kyllä toimi ainakin Kuun kohdalla. Kannattaa siis kokeilla tätä kikkaa, mikäli teidän hevonen on yhtä laiska poseeraaja kuin Kuu!Nyt kun ilmat ovat olleet näin lämpimät, olen ratsastanut suurimmaksi osaksi ilman satulaa lukuun ottamatta valmennuksia ja hyppykertoja. Olenkin saanut Kuuhun jotenkin tässä ihan lyhyen ajan sisällä aivan erilaisen otteen, ja vaihteeksi myös sileällä työskentelystä on tullut uudelleen kivaa. Meillä oli jonkin aikaa ongelmana se, että Kuu puri aina alkutunnista todella paljon kuolaimeen kiinni, ja yritti muuten vain vastustella sitä. Nyt kuitenkin ongelma on hävinnyt kokonaan, ja pystytään heti alkutunnista aloittamaan kunnon työskentely!

Meillä on ollut lisäksi lähes koko ajan pienenä ongelmana se, että kun ensimmäisen kerran antaa pitkät ohjat kunnon työskentelystä, on Kuu niiden jälkeen todella vaikea saada takaisin hyvään moodiin. Nyt kuitenkin tämäkin on väistynyt pikkuhiljaa, joka onkin ihan huippua! Kikkana tähän olen ottanut sen, että aloitan nykyään kunnon työskentelyn aina laukasta (tietty alkuverkat erikseen), jolloin saan Kuun ratsastettua tarpeeksi eteen ja sitä kautta avuille. Sen jälkeen onkin helppo lähteä työstämään ravissa ja käynnissä, kun eteenpäinpyrkimyksen myötä saa säilytettyä helpommin hyvän työskentelymoodin!

Jottei kuitenkaan kaikki sujuisi ihan liian hyvin ja suunnitelmien mukaan, kävi tuossa pari päivää sitten pieni äksidentti. Olin lähtemässä kouluun skootterilla, ja tullessani meidän hiekkatieristeykseen, jarrutin melko voimakkaasti. Ja noh, koska kyseessä on hiekkatie, jonka reunoille on kerääntynyt jonkin verran soraa, lähti tuo sora jarrutuksen seurauksena renkaiden alta. Tästä tietenkin koko skootteri kaatui sivulle, ja mun oikea jalka jäi sen alle. 

Muutaman tunnin aikana ravattiin terveyskeskuksessa ja röntgenissä, ja lopulta päädyttiin Tampereelle ortopedille. Röntgenissä nimittäin mun erittäin paisuneessa nilkassa havaittiin pieni murtuma, ja sen seurauksena sain kepit, sekä ortopediltä sitten kipsin. 
Kipsin ja keppien kanssa mun täytyy nyt todennäköisesti konkata seuraavat kaksi ja puoli viikkoa, jonka jälkeen saan jalkaan vielä ehkä lastan. Ratsastuksen pariin palaan heti kun saan kipsin pois, eli alustavasti 14.6. Multa ei ikinä ole kipsattu mitään, joten tietysti tää on kieltämättä aika outoa, ja odottelu tuntuu kamalalta! :D Onneksi kuitenkin selvittiin vain kolmella viikolla kipsin kanssa, sillä muuten olisi kyllä koko kesä mennyt aivan uusiin suunnitelmiin. 

Tässä muutama päivä sitten piti myös tapahtua aika suuri ja jännittävä juttu (josta jo aikaisemmin hieman Instagramin puolella mainitsinkin), mutta näin ollen sekin siirtyy nyt kuukaudella eteenpäin. Pidän kuitenkin teidät ajan tasalla sitten, kun kyseinen asia tulee ajankohtaiseksi jälleen! ;)Kuu vastaili ihan fiiliksissä välillä mun puhelimesta tulevalle hirnunnalle :D

Nyt näinä kolmena viikkona kun en itse pysty ratsastamaan, käy Kaisa ainakin ratsastamassa Kuuta ehtimisensä mukaan, joten ilman liikuttajaa se ei onneksi jää. Muuten yritetään keksiä kaikkea hauskaa tekemistä myös maastakäsin juoksutuksen lisäksi, ja ajattelinkin, että voitaisiin jonain päivänä koittaa irtohypyttää Kuuta ekaa kertaa! Sitä kun sen kanssa ei ole koskaan vielä tehty, olisi aika hauskakin koittaa, kuinka Kuu tajuaa koko jutun jujun. 

Päivittelen varmasti blogiin tältä ajalta myös fiiliksiä ja kuulumisia, mutta päivittäiset jutut löytyvät ainakin ensimmäisenä Instagramista. Käykäähän siis ottamassa @raketillakuuhun haltuun, jos ette ole sitä vielä tehneet ;)!

~Pauliina


3 kommenttia:

 1. Harmi kyllä toi liikuntakielto mutta onneks ei mennyt koko kesän suunnitelmat teillä pilalle!
  Ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, onneksi säästyttiin suht pienillä vahingoilla kuitenkin! Kiitos :)

   Poista
 2. Millä tallilla kuu on

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :--)