KUU

                                                                             


r. Bijoux "Kuu"

Rotu: Haflinger

Syntynyt: 2008, Belgia

Säkäkorkeus: n.146cm

Tämänhetkinen taso: re 90, ye 1m, ko HeB/HeA

Vuokraponina 12.9.2015 --> ylläpitoon 1.8.2017 -->

Kuu sukupostissa 

Kuu on ylläpitoponini virkaa toimittava varsin luonteikas haflingerruuna, jonka kanssa yhteistä matkaa on takana vajaat kaksi ja puoli vuotta. 

Kuu on alkujaan villissä laumassa syntynyt poni, joka n. neljän vuoden iässä on tuotu Suomeen. Ruunaus on myöskin suoritettu vasta silloin, joka näkyykin Kuun luonteessa, sillä se on aika orimainen. Suomeen tultua Kuuta ei ole opetettu kunnolla ratsastukseen ja ratsastus on ollut enemmänkin höntsäilyä. Ennen vuokraamisen aloittamistani, Kuu ei käytännössä ollut oikeastaan minkään tasoinen ja onkin edlleen huomattavasti ikäisiään jäljessä. 

Näiden kahden ja puolen vuoden aikana olen Kuuta projektina vienyt eteenpäin, tavoitteena etenkin esteratsastuksen kilpakentät, lähtötilanteena se, että Kuu pelkäsi puomeja.

Kuu on äärettömän kiltti käsiteltäessä, ei ikinä pure, potki tai tee mitään vahingoittaakseen ihmistä. Kuun on kuitenkin aluksi todella vaikea luottaa ihmiseen ja hyvän luottamuksen eteen täytyy tehdä paljon töitä. Tämä johtuen siis sen historiasta.


Ratsastettaessa Kuu ei kuitenkaan ole mikään alkeisratsu, tai joka tyypiin poni. Kuun orimaisuus korostuu ratsastuksessa ja etenkin vahva oma tahto ja luulo välillä tietävänsä asioista paremmin, kuin ratsastajansa. Kuun kanssa ei ole ikinä kahta samanlaista päivää tai edes viikkoa, ja sen kanssa muutenkaan ei pidä mennä pipo kireällä. Välillä kaikki ratastusasiat sujuvat paremmin kuin loistavasti, ja välillä taasen kaikki on edellämainitun vastakohtaa.

Vajaan kahden vuoden aikana olemme kisaamisen ristikkoluokista, edeten pikkuhiljaa tämänhetkiseen tasoon, kasi- ja ysikympin ratoihin. Myös kouluradalla olemme käyneet jo useasti pyörähtämässä, ja Kuu on myös oiva kouluponi sille päälle sattuessaan! Vuonna 2017 olimmekin TalentCupin finaalissa Ypäjän Kisaviikoilla, johon kuului sekä este- että kouluosuus. 

Meidän matka Kuun kanssa tähänkään pisteesen ei ole ollut helppo, ja ollaan tehty hirveästi töitä sen eteen, että ollaan saatu näinkin kiva harraste- ja kisaponi Kuusta. Tähän asti ollaan saatu kokea ihan huippujuttuja tosi monipuolisissa asioissa niin ratsastuksesta maastakäsittelyyn, hikeä ja kyyneliä, iloa ja surua ja kaikke muuta siltä väliltä. Parasta tässä kaikessa on kuitenkin se, että näkee omien kättensä jäljen siinä, että kuinka ihanan parhaan ystävän onkaan saanut melko rasavillistä ponista tehtyä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :--)