5/02/2017

KISAENNÄTYKSET KEHIIN

Heippa! Oltiin nyt viikonloppuna molempina päivinä kisoissa, lauantaina este-, ja sunnuntaina koulukisoissa. Molempina päivinä mentiin sellaiset luokat vaikeusasteeltaan, joita ei ole aiemmin Kuun kanssa vielä kisoissa menty. Esteillä 90cm, koulussa HeB.


Vesileimattomat kuvat (c) Essi Ahonen / essia.kuvat.fiLauantaina mentiin kaksi luokkaa, 70-80cm ja 90cm. Onneksi kisat alkoivat vasta puolenpäivän aikaan, ja kun meidän luokat olivat kaksi viimeistä, sai kerrankin nukkua pitään kisa-aamuna! Kun saavuttiin kisapaikalle, alkutoimien jälkeen siirryin verkkaamaan maneesiin. Kisat olivat tällöin hieman myöhässä, mutta ajateltiin niiden kuitenkin menevän aika jouhevasti.

Verkan aloitin ihan vain käynnissä ensin tekemällä ympyröitä ja voltteja, ja niiden avulla ratsastamaan Kuuta kuulolle. Samaa jatkoin ravissa molemmissa suunnissa, ja Kuu rentoutuikin nopeasti ja hyvin. Laukkaa otin jonkun ajan päästä, ja kohta myös muutamat hypyt pikkupystylle ja okserille. Ne sujuivat tosi kivasti, ja niiden jälkeen annoin Kuun hengähtää. Edellinen luokka oli jo loppunut, ja odotellessani radankävelyä tein siirtymisiä ja kuulolle ratsastusta. Tauko venyi ja venyi, ja päätin ottaa jo ratakorkeudella hyppyjä. Ne sujuivat myös hyvin.

Vihdoin pääsin radankävelyyn. Rata oli aika simppeli kahdeksan esteen rata, jossa oli monta mahdollisuutta oikoa teitä. Itse en kuitenkaan mitään miniteitä tässä ekassakaan luokassa lähtenyt tekemään, mutta ajattelin kuitenkin tehdä hieman lyhyempiä teitä ja mennä vähän fiiliksen mukaan.

Radankävelyn jälkeen siirryin takaisin verkkaan, jossa otin vielä yhdet hypyt molemmille esteille. Okserin tulin kuitenkin kaksi kertaa, koska ensimmäisellä siihen tuli tosi outo hyppy, ja puomi putosi.
Tauko venyi taas, mutta 40 minuutin myöhässäolon jälkeen luokka vihdoin alkoi, ja menin melkein heti kentälle, koska oltiin kolmansia. Kohta olikin meidän vuoro.

 Rata alkoi okserilla, johon tuli oikein kiva hyppy. Siitä kaarevalla linjalla pysty, johon tultiin hieman lähelle, mutta ei kuitenkaan liian. Sekin meni ongelmitta, josta jatkettiinkin sitten kaarevasti okserille. Siihen olisi voinut tehdä pienemmänkin kaaren, mutta ainakin saatiin ihan hyvä tie ja lähestyminen, sekä hyppy. Nelonen oli sarja, jolle tein hieman pienemmän tien. Siinä mun piti ravin kauttta vaihtaa laukka, jonka jälkeen olisi pitänyt saada Kuu ehkä vähän paremmin pohkeen eteen. Yhden askeleen sarjalle tulikin kaksi askelta, mutta molemmat osat kuitenkin päästiin puhtaasti. Sarjalta taas hieman pienempi tie vitoselle, johon hyppy sujui hyvin. Sen jälkeen Kuu pääti kuitenkin, että haluaakin mennä toiseen suuntaan mihin pitäisi, joten muutaman sekunnin ajan tuli pieni keskustelu siitä, minne mennään. Matka jatkui kuitenkin aika nopeasti, ja päästiin kutoselle hieman tiukalla käännöksellä ihan hyvin. Sen jälkeen Kuu jäi väärälle laukalle, ja odotinkin Kuun vaihtavan sen itse. Näin ei kuitenkaan käynyt, ja seiska oli jo niin lähellä, että mentiin sitten hieno vastalaukkakaarre :D Este kuitenkin sujui tosi kivasti, samoin myös viimeinen.


Rata oli ihan ok, mutta Kuu oli hieman pohkeen takana koko radan, ja ratatempo siis jäi liian alhaiseksi. Hyvä tietysti, että saatiin kuitenkin puhdas rata.

Ysikympin verkan aloitin niin, että otin rauhassa kaikki askellajit, ja tein niissä ympyröitä. Laukassa Kuu pisti aluksi ihan leikiksi, mutta pienen kuulolleratsastuksen jälkeen homma pelasi jälleen. Otettiin ensin yhdet hypyt kasikympin okserille ja pystylle, jotka sujuivat ongelmitta. Sitten laitettiin esteet ysikymppiin, ja tultiin niin. Ensimmäisenä tulin pystyn, joka sujui super hyvin! Sitten okseri, jolle tultiin aika pohjaan, mutta Kuu ponkaisi puhtaasti kuitenkin yli. Tulin toisen kerran okseri, taas sama homma, mutta nyt rysäytettiin vielä koko este alas. Kolmannella kerralla ratsastin Kuuta paljon eteenpäin, ja näin saatiin hyvä hyppy. Kävelin hetken, otin kerran vielä pystyn, tein siirtymisiä, ja sitten olikin meidän vuoro mennä radalle. Oltiin koko ysikympin ainut poniratsukko, eli luonnollisesti lähdettiin ensimmäisinä.

Rata oli sama, kuin edellisessä luokassa. Mulla ei ollut tarkoituksena tehdä lyhyitä teitä, tai ratsastaa aikaa, vaan saada vain hyvä ensimmäinen ysikympin rata. Ensimmäinen este sujui taas kivasti, samoin toinen. Kolmannelle tultiin vähän pohjaan, mutta Kuu pääsi kuitenkin helposti esteen. Neloselle otettiin pitkä tie, jonka aikana korjattiin laukka ravin kautta. Sarjalle tultiin ihan hyvin sisään, mutta A-osan jälkeen Kuu jäi hitaaksi, ja väliin tuli taas kaksi lyhyttä askelta. Tämän takia B-osalta tuli puomi. Vitoselle oli tuotu aika massiivinen muuri, joten ratsastin siihen aika paljon pohkeella. Muurissa ei kuitenkaan ollut Kuulle mitään ongelmaa. Kutoselle tuli hyvä hyppy, mutta seiskan kaarteessa Kuu jäi taas pohkeen taakse. Lähestymisessä tulikin tilanne, että Kuu olisi ottanut vielä miniaskelee, ja itse pyysin hyppyyn normaalilta etäisyydeltä. Siihen tulikin sitten todella outo hyppy, jonka takia tuli toinen puomi takajaloilla. Viimeinen este puolestaan sujui ongelmitta.

Tämä rata oli jo huomattavasti parempi verrattuna edelliseen, ja ratatempo säilyi hyvin noita kahta kohtaa lukuunottamatta. Olen tosi tyytyväinen kuitenkin Kuuhun, ja mielestäni tää oli kyllä tosi hyvä ensimmäinen ysikympin kisarata. Nyt vaan rutiinia ja treeniä lisää, niin saadaan tempo sujumaan koko radan läpi :)
Sunnuntaina koulukisat puolestaan olivat aikaistettu, koska moni oli jäänyt pois (todennäköisesti eilisillan ja yön räntasateen takia)  Onneksi kuitenkin saatiin mun lähtö viimeiseksi! Muuten en olisi kyllä kerennyt tekemään mitään.

Verkan aloitin ihan käynnissä ratsastamalla Kuuta vain pohkeen eteen ja tuntumalle. Tein vasta-asetuksia ja ympyröitä ja voltteja. Kuu tulikin kivasti pyöreäksi. Sitten aloin ravailemaan, ja ensin otin kevyttä ravia. Siinä jatkoin edelleen ympyröiden tekemistä. Jonkun ajan päästä siirryin harjoitusraviin, ja aloin työstämään Kuuta siinä pyöreäksi. Kuu tulikin kivasti avuille ja muotoon, ja sitä oli niin kiva ratsastaa! Lopuksi otin vielä molempiin suuntiin laukkaa, ja siirtymisiä, missä niissäkin Kuu toimi oikein mukavasti. Sitten vaan radalle!

 Kaikki koulukuvat myös (c) Essi Ahonen / essia.kuvat.fi


Kisat olivats siis maneesissa, johon ei mahtunut kuin suorittava ratsukko. Ajattelin sen ensin olevan Kuulle parempi, kun kaverin vetovoima ei sitten pääse kasvamaan ylitsepääsemättömäksi. Näin radan jälkeen pystyin kuitenkin toteamaan, että se kaveri kuitenkin olisi hyvä olla. Radan alussa Kuu ei keskittynyt kauhean hyvin tekemiseen, koska se huuteli tosi kovasti kavereille maneesin ulkopuolelle. Se ei voinut ollenkaan käsittää, miksä hän joutui jättämään kaverit verkkaan, ja tulemaan yksin maneesiin! Täten Kuu ei alussa liikkunut kauhean pyöreästi, mutta puolestavälistä eteenpäin se alkoi kuitenkin tulemaan paremmaksi. Rata oli ihan hyvä, eikä mitään suurempia ongelmia ilmennyt.


HeB K.N Special

1. Radalle harjoitusravissa. Pysähdys-tervehdys-harjoitusravia
6, tarkemmin pisteeseen, käynnin kautta liikkellle

2. Vasemmalla, loiva kiemura
6, huolellisempi tie

3.Lävistäjä keskiravia, harjoitusravia
5,5, ei riittävä

4. Voltti oikealle, halk. 10m
5,5, energ. ravi, huomio muotoon

5.Loiva kiemura
5,5, huomio tiehen, säilytä tahti

6.Lävistäjälle, 3 askelta käyntiä-harjoitusravia, uraa seuraten
6,5 hyvät käynti ask., ravi siirt. selvemmin takaisin

7. Voltti vasemmalle, halk. 10m
6, rehellisemmin taipumaan

8.Käyntiä
6,5

9. Vasemmalle, pysähdys-4sek-käyntiä, oikealle, siirtyminen harjoitusraviin
6,5, tarkemmin tasan, käynti rentoa

10.Harjoituslaukkaa (oikea)
6, ennakoi noston
11. Kierros pääty-ympyrällä
6, huolellisempi tie

12.Lävistäjä harjoituslaukkaa, siirtyminen raviin
6, valmistele raviin siirtyminen

13. Vasemmalle, harjoitulaukkaa (vasen), vasemmalle uraa seuraten
6, kiihtyvän ravin kautta

14.Kierros pääty.ympyrällä
6, taipuu kaulasta, huomio muotoon

15. Lävistäjä harjoituslaukassa
6, taipuu kaulasta

16. Siirtyminen käyntiin
5,5, ravin kautta

17. Pituushalkaisijalle, pysähdys-tervehdys
6,5, tarkemmin tasan

3 puhdasta askellajia, saisi kulkea rehellisemmässä muodossa läpi radan. Uskalla ratsastaa myös ravi energisemmin eteen. 150p = 60,0%

Rata sujui ihan mukavasti siis, ja kuten arvostelustakin huomaa, pisteet paranivat yleisesti loppua kohden. Ja kyllä se kaverikin on toisaalta sitten ihan hyvä siellä meneesissa, koska Kuu keskittyy paremmin suorittamiseen, kun ei tarvi huudella kavereiden perään. Tämä oli kuitenkin tosi hyvä ensimmäinen B:n rata, kyllä siitä ihan hyvä kouluponikin tulee :)!
Oletteko te tehneet kisaennätyksiä?

~Pauliina

6 kommenttia:

 1. Höh, onpas ollut minun mieleen vähän tiukkis tuomari D: Kehuisi jossain välissä edes vähän! :D Mutta minun mielestäni teidän suoritukset niin esteillä kuin koulussakin on tosi hienonnäköisiä, etenkin tuo 90cm on kyllä oikeasti ihan super! En millään usko, että se oli teidän eka 90cm kisarata, mä olisin ollut ihan pulassa :D Voit siis todella olla ylpeä, jatkakaa vaan samaan malliin- ensi kisoissa sitten myös lempeämpi tuomari! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, se oli kyllä aika tiukka! Kiva kuulla, että näytti hyvältä, siihen pyritään ;) Joo, oon Kuusta kyllä tosi ylpee, se jaksaa yleensä kuitenkin yrittää! <3 Ja yritetään kyllä jatkaa samalla tavalla, toivottavasti onnistuisi :) ja toivotaan ;)

   Poista
 2. Wau, ihan superhienoa, oot kyllä taitava! Ja Kuu tietysti myös! :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvin selitetty kisoista, luki mielellään loppuun asti! Tosi hyvälaatuisia kuvia. Ootte kyllä hyvännäköinen kaksikkö yhdessä ja Kuu on tosi kauniin värinen! ♡
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :--)