10/01/2016

KUULUMISIA KARANTEENISTA

Moi! Tänään ajattelin tehdä taas ihan kuulumispostauksen, koska ei ole oikeen tapahtunut mitään tiettyä yksittäistä juttua, mistä olisin saanut postauksen aikaan.

Viime sunnuntain kisat peruuntuivat mun ja Kuun osalta, sillä Niihamassa tuli kisoja edeltävänä lauantaina ilmoitus, että siellä on pääntautiepääily. Se siitä vielä puuttuikin. No, ei sitten saatu Kuun tallin omistajalta lupaa lähteä kisoihin(tai muuallekkaan), eikä varmaan olisikaan edes saatu osallistua kisoihin kisanjärjestäjien puolestakaan, sillä oltiinhan oltu Niihamassa sen 3 kertaa sillä viikolla...  Eihän Kuulla todennäköisesti sitä pääntautia olisi edes ollut, mutta ei voi ottaa riskejä. Tietysti harmitti tosi paljon, kun olisi ollut niiin hyvät mahdollisuudet sijoittua! 6 lähtijää, joista 3 olisi sijoittunut (siis kunnan ponimestaruusluokassa). Vielä enemmän harmitti se kun katsoin tuloksia, että jos oltaisiin saatu puhdas perusrata ja uusinta, oltaisiin voitettu se ponimestaruus! No, kisoja tietysti tulee ja menee, mutta silti vähän ärsyttävää, mutta tietysti hevosten terveys etusijalla. Ja tähän voisin jo heti laittaa, että ainakin ekojen tulosten perusteella pääntautiponin tulokset olivat negatiiviset, eli sillä ei todennäköisesti olekkaan pääntautia, huh mikä helpotus! Nyt saadaan alkaa reissaamaan muuallekkin normaalisti ja myös tunneille ensi viikon jälkeen.No, mentiin kuitenkin hyppäämään kentälle. Aluksi tein ravissa saippuakuplia ja Kuu oli ihan menossa alusta asti. Sitten otin laukkaa uralla ja pääty-ympyröillä. Kuu varmaan huomasi heti, että aijotaan hypätä, sillä se oli ihan innoissaan! :D 

Verkkahypyt otin ensin ristikolle molempiin suuntiin. Oikeaan hyppy onnistu hyvin, mutta ekan kerran kun tultiin vasempaan, Kuu jäi ns. kahden askeleen väliin, eli mä olisin lähtenyt kauempaa, mutta Kuu olisi ottanut vielä askeleen. Tuli siis tosi outo hyppy, mutta seuraavalla kerralla onnistu hyvin. Oltiin laitettu esteet niin, että joka sivulla oli yksi. Tulin sitten niin, että ensin vasemmassa kierroksessa pitkällä sivulla pikkupysty, sit ristikko ja sit taas toisen pitkän sivun pikkupysty. Tää meni kyllä ihan hyvin, mutta tuntu vähän uusintakierrokselta, eli mentiin hiukan "mutkat suorina"-meiningillä :D Sit otin pari kertaa hypyn toisella lyhyellä sivulla olevalle pystylle, joka oli käytännössä siis sellainen valkoinen seinä/portti- johde. Ekalla kerralla Kuu meni ohi, kun en ollut huomannut näyttää sitä sille. Toisella kerralla menin ravissa ja se meni hyvin. Tulin myös pari kertaa laukassa, joka sekin sujui ihan ongelmitta, kun Kuu oli saanut tutustua esteeseen. Tän jälkeen otin vielä pari hyppyä pitkällä sivulla olevalle pystylle, jonka alle laitettiin mehukanisterit. Nostettiin siis sitä vähän ja Kuu ei katsellut sitäkään.
Sitten tulin ratana. Ensin valkoinen seinä vasemmasta kierroksesta ja sen jälkeen täyskaarto  ja siitä valkosiniselle pitkän sivun pystylle. Siitä sitten kaarre ja seuraavan pitkänsivun pysty, jossa oli kanisterit alla. Sen jälkeen vähän pidempi tie, ja ristikko lyhyellä sivulla, jonka jälkeen taas kanisteripysty. Sitten kentän poikki ja suunnanvaihto, josta samanlainen tie kun alussa, eli valkoinen seinä ja siitä täyskaarto pystylle, jonka jälkeen vielä ristikko. Ekan kerran kun menin, radan esteet olivat 60-70cm. Aloitin tietysti laukassa ja eka este meni hyvin, mutta sen jälkeen kun piti kääntää tiukasti, Kuu lähti imemään kanisteripystylle ja olisi siis halunnut hypätä sen, kerran hyppäsikin kun en sitten tarpeeksi ajoissa kääntänyt pois... :D Tulin sitten ravissa ekan esteen ja näin sain käännettyä Kuunkin hyvin. Muut esteet meni hyvin ja Kuu oikein imi niille ihan innoissaan. Sitten taas kun piti tehdä sen seinän jälkeen täyskaarto, Kuu olisi halunnut hypätä sen pystyn, mutta uudella ravilähestymisellä se kääntyi hyvin. Tulin radan myös toisen kerran, tällä kertaa korkeus oli 70-80cm. Nyt myös alku sujui ongelmitta ja myös muut esteet. Kuu oli ihan super! Lopuksi tulin vielä neljän esteen miniradan, eli kanisteripysty, ristikko, normipysty ja vielä uudestaan kanisteripysty. Tää meni kans ihan ongelmitta ja tosi hyvin. On se Kuu vaan paras❤️ 


Tiistaina menin taas sänkkärillä ja aluksi tein ravissa ympyröitä ja voltteja. Kuu oli myös  silloin ihan intoa piukassa! Sitten otin laukkaa ympyröillä molempiin suuntiin. Kuu olisi toisessa suunnassa halunnut lähteä johonkin ihan muualle, mutta kyllä se sitten aika nopeasti suostui menemään sinne kokoajan, minne pyysin. Sitten päätin kiertää sännkärin pari kertaa( on siis todella iso, kierros n. 1,5km). Tein pitkiä käynti-ja ravipätkiä, sekä myös pidempiä laukkapätkiä. Oli ihan super kivaa ja Kuu pysyi kokoajan käsissä, eikä edes tuntunut, että olisi halunnut vain kiitää :D 
Ostettiin myös muuten parit kuvat Parvelan kisoista ja seuranmestaruuksista, joten laitan niitä myös postauksen kuviksi, koska kamera ei ollut tiistaina tai keskiviikkona mukana. 


Menin myös keskiviikkona Kuulle vaikka satoikin vähän. Mutta siis mentiin isolle kentälle ja alunperin piti hypätä, mutta kenttä olisi ollut liian liukas siihen, eli mentiin puomeja, ja niitäkin vain pienellä alueella, siinä missä ei ollut liukasta. Otin aluksi taas ravia ja tein saippuakuplia. Sitten otin laukkaa isolla ympyrällä molempiin suuntiin. Sen jälkeen aloitin tulemaan puomeja ravissa ja kohta sitten laukassa. Alkuun ne oli yhden askeleen väleillä. Kuu meni ihan hyvin näitä, kunhan itse muistin tehdä riittävän tien niille, koska aluksi tein vähän liian pienen tien, kun en uskaltanut tehdä liian isoa tietä, kun ajattelin että siinä olisi liukasta. Kuitenkin kun tein isomman ja paremman tien, menemättä kuitenkaan  liukkaalle, Kuukin meni paljon paremmin puomit ja ei esimerkiksi laskenut raville. Jossain kohti laitettiin puomit innariväleiksi. Tulin taas ensin ravissaja  sitten vasta laukassa. Aluksi Kuun askeleet eivät meinanneet mahtua väleihin, vaikka ihan ponivälit olivatkin, mutta sitten kun tein vain puolipidätteet oikeisiin kohtiin, onnistui hyvin. Lopuksi tein vielä ravia pitkin ohjin ja yritin saada Kuuta venyttämään kaulaa.


Olisin mennyt myös torstaina Kuulle, mutta kun satoi niin paljon, en viitsinyt lähteä, sillä olin jo keskiviikkona kastunut läpimäräksi. Harmitti ehkä vähän kun sään piti olla sellanen, kun ensi viikolla pääsen vaan la&su, koska olen ensiviikon leirikoulussa Piispalassa. Ollaan muuten menossa siellä ratsastamaan myös (trueheppatytöt xD) joten teen sieltä postauksen varmaankin, jos saadaan kuvaaja sinne.


Voisin vielä tähän loppuun laittaa vähän suunnitelmia, eli 8.-9.10, eli ensi viikonloppuna Niihamassa järjestetään koulutalenteille luento ja rataharkat, joten oon sinne menossa Kuun kanssa, jos nyt pääntautinäytteet pysyy negatiivisina. Toivotaan parasta! Kahden viikon päästä, eli 16.10 on ekat draivarit, eli Kaamoscupin eka osakilpailu Niihamassa, johon olisi tarkoitus osallistua. Vitsi oon oottanut, että draivarit alkaa, kun ainakin mä tykkään tosi paljon niistä, kun arvostelu on aina a.0.0, eli puhtaan radan suorittaneet saa ruusukkeen. 

Aijon myös toteuttaa kysymyspostauksen lähiaikoina, eli kommentteihin voi laittaa kysymyksiä mun ratsastus ja heppajuttuihin liittyen.

Toivottavasti saitte jotain selkoa tästä postauksesta, ettei  ollut liian sekava! 

~Pauliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :--)