8/17/2016

PELOTTAVIA VALOKUVAAJIA?

Olin siis 14.8. Kuulla kisoissa Niihamassa. Osallistuin kahteen luokkaan, 50/60cm ja 70/80cm.

Aamulla siis piti herätä jo kuudelta, koska kisat alkoi yheksältä ja mun eka luokka oli ekana ja meiltähän ajaa Kuulle siis sen 45 min. 

Oltiin Niihamassa joskus puoli yhdeksän aikaan ja laitettiin Kuu vaan siinä sitten aika nopeesti kuntoon . Verkkasin Kuuta ensin sileällä ja tein käynti-ravi-siirtymisiä. Sitten otin laukkaa mukaan ja menin vaan kenttää ympäri. Kuu tuntui vähän vahvalta ja kerran se suikkasikin toisen verryttelykentän puolelle... :D Sain kuitenkin se lopettamaan ja otin muutamat verkkahypyt, jotka sujui ihan kivasti. Tän jälkeen annoin Kuun äitille ja menin kävelemään radan. Tää 50/60cm rata oli aika helppo, seitsemän esteen rata, jonka olin jo opetellut kokonaan ratapiirrustuksesta. Radankävelyn jälkeen otin vielä pari hyppyä ja sitten tein siirtymisiä siihen asti kunnes oli mun vuoro. 

Kun menin radalle niin näytin ensin Kuulle muutamia johteita, joita ajattelin sen ehkä kyttäävän. Sitten olikin jo meidän vuoro. Ekalle esteelle tuli tosi outo hyppy ja tuntu et Kuu olisi vähän kytännyt sitä. Kun olin menossa kakkoselle ja mun oli tarkoituksena mennä uralta sille, eli yhden esteen ja kentän aidan välistä. No kuitenkin siinä kentän aidan vierellä oli kuvaajia ja etenkin Kuu katsoi sitä yhtä, jolla oli värikäs takki. Kuu päätti sitten jumittaa siihen, eikä millään suostunut menemään siitä, joten jouduin sitten voltin kautta ottamaan uuden ja lyhyemmän reitin, jolla ei myöskään saanut parasta mahdollista tietä kakkoselle. Kakkoselle tuli kuitenkin ihan hyvä hyppy ja siitä jatkui sitten matka 3-4-esteiden linjalle. Kolmoselle Kuu tuli vähän lähelle, mutta neloselle tuli hyvä hyppy ja linjalle tuli se askelmäärä, mikä pitikin. Vitonen meni hyvin myös, samoin kutonen ja seiska. Ärsytti vaan aika paljon, kun oltais saatu puhdas rata ja ruusuke(arvostelu oli siis a.0.0), mutta kuvaajat oli liian pelottavia! Ehkä seuraavan kerran sitten näytänkin etseiden sijasta ihmisisä Kuulle :DMikä on tää "hyppy"? :D Ja kantapää ainakin alhaalla...


 Kiitos kuvista Nellalle!

Ekan radan jälkeen kävelytin hetken Kuuta ja sitten annoin sen iskälle, kun menin itse syömään. Iskä meni seisomaan Kuun kanssa maneesiin, että se saa levähtää. Tässä mun luokkien välissä oli siis yksi luokka, joten ei ollut kiirettä.

En ottanut kauhean pitkää verkkaa, mutta tein taas niitä siirtymisiä jonkin aikaa ympyrällä ja vaihtelin pari kertaa suuntaa. Nyt Kuu ei enää tuntunut vahvalta, vaan aika normaalilta. Tämän jälkeen menin kävelemään radan. Tällä kertaa radassa oli myös uusinta, koska arvostelu oli 367.1. Tämä rata oli vähän vaikeampi sillä tavalla, että kaarroksia ja kääntämistä oli melkein koko ajan ja osa käännöksistä oli hieman tiukempia. Radankävelyn jälkeen otin verkkahypyt, jotka sujuivat hyvin.

Pääsin aika pian radalle ja näytin pari uutta estettä Kuulle. Nyt Kuu ei myöskään välittänyt valokuvaajista enää mitään. Rata alkoi tosi kivasti ja sain hyvän paikan ykköselle, mutta Kuu ei nostanut etujalkojaan tarpeeksi korkealle ja puomi tuli alas! Kakkonen meni tosi hyvin, kolmoselle tuli ehkä vähän lähelle, muttta hyppy oli silti ihan ok. Nelonen oli yhden askeleen sarja, joka meni aika kivasti. Seuraavaksi oli 5-6-esteiden linja, joka meni myös hyvin sujuvalla kuudella laukalla. Perusradan viimeisenä oli seiska, jolle tultiin myös vähän lähelle, mutta Kuu hoiti sen hyvin! :) Tietysti harmitti vähän toi ekan pudotus, kun se oli vielä matalin! Muu rata sujui kuitenkin kokonaisuutena hyvin ja oli varmaan meidän paras rata tähänasti!

Tässä vielä toinen Kuun tyylinäyte :D
28.8 olisi sitten TRS:n seuranmestaruuskisat, joissa meen Kuulla ponimestaruuden, eli 80cm. 

~Pauliina

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :--)