3/27/2016

VIIKON 12 HEPPAILUT

Moi, nyt aattelin tehdä koko viimeviikosta eli viikosta 12 postauksen, jossa kerron tämän viikon ratsastuksista ja hevostouhuista.

Maanantaina mulla oli koulutunti Niihamassa Kuulla ja aiheena oli tahti ja tasapaino. Aluksi mentiin pitkään käynti- ja ravisiirtymisiä ja Kuu tuli tosi hyvin avuille. Tehtiin myös temponvaihteluja askellajien sisällä. Sitten otettiin myös laukkaa mukaan siirtymisten kautta. Ensin Kuu oli hieman liian virkeä ja jäin itse vähän liikaa kädellä taakse,  mutta se kyllä rauhottui nopeasti ja malttoi lopuksi menna aika rauhallisesti :D Tästä tunnista jäi kyllä hyvä fiilis.

Tiistaina oli esteteho Kuulla ja Niihamassa siis taas. Aluksi tehtiin temponvaihteluja ravissa ja otettiin laukkatyöskentelyä. Alettiin tulemaan paria puomia ensin ja sitten tultiin yksittäistä estettä. Kuu aluksi vähän pönttöili niin, että se otti muutaman lähdön, mutta kun se huomasi, että piti mennä, niin lopetti. Sen jälkeen tultiin sarjaa, joka meni aika hyvin ja Kuukin kuunteli hyvin. Lopuksi tultiin ratana niin, että ensin puomit ja niistä linja okserille pitkällä sivulla, sitten kokorataleikkaa-linjalla okseri, josta sarja toisella kokorataleikkaa-linjalla ja vielä pitkän sivun lopussa okseri. Kuu meni kyllä tosi hyvin! Pari ohimenoa tuli sarjalle, mutta ne oli kyllä mun omia virheitä. Keskiviikkona mulla oli valkku ratsastuskoulun ponilla ja menin Juipilla. Juipilla on ilmeisesti ollut jo vähän aikaa sellainen juttu, että kun se näkee kakkakasan, se yksinkertaisesti sekoaa :D No, näin kävi myös nyt, eli heti alussa se jumittui kakkakasan kohdalle,eikä suostunut liikkumaan eteen tai taakse. Annoin raippaa ja se pukitti ja sitä jatkui hetken aikaa, kunnes se tajusi ettei se saa mua selästä alas. Sitten se päättikin hypätä pystyyn ja päätti sitten hypätä ihan siihen ääriasentoon ja vähän aikaa jo pelotti, että kaadutaanko. Onneksi kuitenkin pysyin selässä ja sain sen vihdoin liikkeelle. Alotettiin taas tunti siirtymisillä ja temponvaihteluilla ja ratsastettiin poneja kuulolle. Juippi oli vähän laiska, mutta alkoi menemään kyllä ihan hyvin. Tehtiin samaa tehtävää kun tiistain esteteholla. Juippi oli ehkä hieman tahmea ja jäi joissakin kohti vähän pohkeen taa ja sen takia tuli yksi ohimenokin. Suurimmaksi osaksi kuitenkin Juippi liikkui omalla moottorilla ja valkku meni kaikenkaikkiaan ihan hyvin. 


  
Tässä siis pari pätkää valkusta :)

Torstaina menin Kuun luokse ja ensin harjoiteltiin maastakäsittelyohjelmaa, sillä me mennään Kuun kanssa hevosmessuilla lauantaina maastakäsittelykisaan! 

Tässä siis tää maastakäsittelyohjelmaMenin vielä ratsastamaan tämän jälkeen Kuulla pellolle ja tein ensin ravi-käynti-siirtymisiä ja ravissa paljon voltteja. Tein aika pitkää laukkatyöskentelyä myös ympyrällä, koska Kuulla on ollut tapana välillä vaihtaa suuntaa tai mennä sinne minne ei pitäsi. Kuu ei kylläkään tälläkertaa tehnyt sitä, vaan kuunteli itseasiassa tosi hyvin!


Perjantaina menin Kuulle taas ja harjoiteltiin sitä maastakäsittelyohjelmaa ensin. Huomattiin, että Kuulta oli lähtenyt kenkä, joten mentiin ensin etsimään sitä pellosta ja se löytyikin yllättävän nopeasti, vaikka se tuntuikin mahdottomalta  ajatukselta :D Mentiin ratsastamaan pellolle ja tällä kertaa tein taas paljon ravityöskentelyä ja Kuu tuntui heti aluksi tosi rennolta! Otettiin sitten laukkaa ympyrällä ja Kuu oli kyllä ihan super. Tehtiin myös takaosan väistätystä ympyrällä ja Kuu meni sitäkin tosi hyvin :)

Lauantaina en ratsastanut Kuulla ollenkaan, kun sen omistaja meni ratsastamaan silloin, mutta menin kuitenkin harjoittelemaan maastakäsittelyjuttuja ja tuli siinä pari kuvaakin otettua :D


Tässä selvästikin Kuun mielipide pusuista :DSunnuntaina menin taas Pellolla Kuulla ja tehtiin ravityöskentelyä aluksi ja sitten laukkaympyröitä. Aluksi niissä ei ollut mitään ongelmaa, mutta jossain vaiheessa Kuu kekkasi taas yrittää vaihtaa suuntaa pari kertaa äkisti. Sain kuitenkin sen pysäytettyä aina aika nopeasti, joten se lopetti ne kyllä sitten myös. Tein hetken aikaa pelkkiä laukannostoja ja sitten taas koko ympyrällä laukkaa, joka sujuikin paljon paremmin :) Kokeiltiin myös takaosan väistätystä ympyrällä, joka suujukin jo aika hyvin, koska aluksi se oli Kuulle tosi vaikeaa, kuten pohkeenväistökin. 
Pellolle oli tullut iso lätäkkö, jossa Kuu tykkäsi kahlata ja kuopia vettä :DAjattelin tehdä tässä jossain vaiheessa kysymys-vastaus-postauksen. Eli kysykää kaikkea mun hevosteluun yms. liittyvää kommenteissa, niin vastaan niihin postauksessa :)

~Pauliina
4 kommenttia:

 1. Lempi hevonen ja poni niihamasta jolla et ole mennyt, lempi ponirotu ja -väri, lempi ruoka, heinä vs kaura ja inhokki heppa ja poni niihamasta. Kaikkiin pitää olla vastaus! :-)

  VastaaPoista
 2. kiva postaus! kysymyksiä:
  pienin poni jolla olet mennyt?
  isoin heppa jolla olet mennyt?
  lempi kuva kuusta?
  mitä tavoitteita sulla on tällä hetkellä ratsastuksessa?
  mikä on sun pahin tippuminen?

  VastaaPoista
 3. kiva postaus! kysymyksiä:
  pienin poni jolla olet mennyt?
  isoin heppa jolla olet mennyt?
  lempi kuva kuusta?
  mitä tavoitteita sulla on tällä hetkellä ratsastuksessa?
  mikä on sun pahin tippuminen?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :--)