3/11/2016

MUN RATSASTUSHISTORIA

Joo, eli ajattelin nyt alkuun heti tehdä tän postauksen ja eikun aloteta vaan!

2010

Alotin ratsastuksen vuonna 2010 huhtikuussa Ylöjärvellä. Ensimmäsellä tunnilla ratsuna oli Arabi Amor. Kävin siis kerran viikossa aluksi tietysti ihan alkeiskurssilla.


2011

Ensimmäiset kisat oli, kun olin ratsastanut vuoden verran. Menin tehtäväradan  tallin luottohevosella eli suomenhevosella :D

Seuraavassa kuussa eli kesäkuussa olikin sitten ensimmäinen leiri, joka oli äitilapsi-leiri Alavuden ratsastuskoululla. Menimme sinne yksien tallikavereidemme kanssa. Leiri kesti 3 päivää ja 2 yötä. Leirin lopuksi oli leirikisat(tehtävärata), josta tulikin ensimmäinen sija! 

Leirin jälkeen jatkoin ihan normaalisti tunteja. Syksyllä oli kauan odotettu tapahtuma, eli sain hoitohevosen! Ensimmäinen hoitoheppa oli siis Leo,todella iso, mutta todella kiltti hevonen. Rodusta en ole varma. 
Leo oli niin iso, että mun piti hoitaa sitä jakkaralta, että yletyin kunnolla harjaamaan :D

Lokakuussa oli mun ekat koulukisat torinhevosella Heldillä. Menin raviohjelman ja ihan hyvin meni. En muista kuinka paljon sain prosentteja. Toiset koulukisat menin toukokuussa pienellä Frou-ponilla. Ne kisat eivät menneet ihan putkeen, sillä poni ei olisi halunnut liikkua, eikä peruutuksetkaan sujuneet. Sain 49%...XD 

2012

Myös tänä kesänä olin Alavudella leirillä, mutta tällä kertaa se oli ihan "oikea" leiri, sillä oli siellä kaksin kaverini kanssa. Leiri kesti 5 päivää ja siellä pääsimme ensimmäistä kertaa esimerkiksi maastoesteille shetlanninponeilla ja kokeilemaan vikellystä.
Meidän huiman iso leiriporukka ;D

 Lokakuussa oli mun ensimmäiset estekisat juuri tällä kyseisellä Frou-ponilla. Yksi ohimeno tuli, mutta ihan hyvin ekoiksi kisoiksi.

Vuoden lopulla aloin äitin kanssa vuokraamaan Friisiläishevosta,Telleä, meidän kodin läheltä. Jatkoin siis kuitenkin ratsastustunneilla.
Tellen kaverina oli myös 4-vuotias shettis, jolla ratsastin ja opetin mm. laukannostoa

2013

Keväällä mulla oli kahdet estekisat.  Toiset Froulla ja toiset isolla ponilla,Rosalla.Taisin mennä 40cm luokan molemmissa.  Molemmat kisat meni hyvin, toisesta tuli 4vp. 
Tässä ollaan Rosan kanssa lähdössä kisoihin. Kesällä mulla oli myös estekisat Rosalla, jossa sain ekaa kertaa mennä 50cm. Kyllähän sitä aika paljon jännitti, mutta puhdas rata tuli.

Tänäkin kesänä olin Alavudella leirillä. Leiri oli taas 5 päivää ja päästiin koittaam uittamistakin!


Syksyllä vaihdoin tallia Hämeenkyröön. Siellä aloitin heti Kati Mallatin estevalkut ja pääsinkin kehittymään esteratsastuksessa nopeammin.

Tää suokki Samu oli mun vakkari valkuissa.


Syksyllä jouduttiin lopettaan myös Tellen vuokraaminen, sillä omistaja muutti Kihniöön.

Tästä vuoden lopusta ei ookkaan oikeen muuta kerrottavaa, kun vaan että aloin käymään 2 kertaa viikossa tunneilla. Joskus vuoden lopussa oli harjoituskisat Samulla. No, ne ei menne ihan putkeen. Tipuin, sillä Samu kielsi.

2014
 Alkuvuodesta tallille tuli uusi poni,Topi. Menin sillä heti puomitunnin. Se oli aika kouluttamaton, ei osannut edes kunnolla nostaa laukkaa. Tykästyin siihen kuitenkin ja siitä tulikin mun vakkari. 
Topista tuli myös mun hoitsu

Aloitin Topilla myös valkut ja poni alkoi myös oppimaan asioita. Liikutin Topia välillä viikonloppuisin ja maaliskuussa oli meidän ekat kisat. Puhdas ratahan siitä tuli :) Korkeus taisi olla 60cm.

Liikutin topia yhä enemmän ja sen kunto alkoi kasvaa. Tän mukana tuli myös pukittelu. Joka tunnilla tuli aina pukkeja ja aluksi aika usein tuli maistettua pohjahiekkaa... Opin kuitenkin ihan hyvin lopulta pysymään niissä. 

Huhtikuussa ja toukokuussa oli taas kisat ja tuli puhdas rata molemmista!

Myös tänä vuonna oli Alavudella leiri tiedossa. 
Pääsin tällä leirillä hyppäämään jo vähän korkeampia maastoesteitä ja muutenkin. 


Loppukesästä kävi pitkä haave toteen. Sain ruveta vuokraamaan Topia! Oikeastaan mulle itseasiassa jopa tarjottiin sitä vuokralle, koska oli melkein ainut kuka sillä enää ratsasti sen pukkien takia.

Syksyllä olin Topin kanssa ekoissa oman tallin ulkopuolisissa kisoissa. No tietenkin Topi pelästyi liputtajaa alussa ja tipuin, eli meidät hylättiin jo ennenkuin olin edes hypännyt ensimmäistä estettä! Sain kuitenkin hypätä radan ja se meni tosi hyvin. Luokka oli 70cm.

Topin kanssa meni tosi hyvin, ja se osasi jo huiman paljon asioita. Lokakuussa kuitenkin sen selkä kipeytyi ja tämä varmasti oli ollut syy aikaisempiinkin pukkeihin.No, Topi sitten pantiin myyntiin, koska viiminen estevalkku päättyi aika ikävästi. 

Loppuvuoden liikutin Topia maastakäsin ja irtojuoksutin maneesissa, koska sillä ei saanut enää ratsastaa.

2015

Topi myytiin vuoden alusta ja olihan se kova paikka, sillä yhteistä matkaa meillä oli vajaa vuosi. Topin kanssa opin tosi paljon ja mm. pysymään isoissa pukeissa kyydissä. Kisasin Topilla 80cm asti ja ne olivatkin viimeiset meidän yhteiset kisat ja puhdas rata tuli :) 

No, sen kevään ratsastin tallin muilla hevosilla ja suunnilleen maaliskuussa aloin vuokraamaan russ-ponitamma Liisaa.

Kevään aikana mulla oli muutamat estekisat Liisalla, jotka meni ihan kivasti. Kesällä käytiin myös muutamissa estekisoissa, josta tulikin puhtaita ratoja. Suurimmaksi osaksi kuitenkin maastoilin ja tein ihan perusjuttuja Liisan kanssa.Käytiin myös yksissä laukkakisoissa.

Tänävuonnakin olin Alavudella leirillä. Leiri oli ehkä kaikista leireistä paras ja siellä tutustuin toiseen parhaaseen kaveriini.

Syksyllä vaihdoin tallia Niihamaan, koska vanhassa tallissa ei ollut oikeen sopivia hevosia Niihamassa aloitin käymään kahdesti viikossa tunneilla ja liityin myös Niihaman kisatiimiin.

Lokakuussa lopetin Liisan vuokraamisen, sillä olin jo hieman pitkä ponille. Samalla alotin Kuun vuokraamisen. 

Tää kuva on Kuun koeratsastuksesta


Syksyn ratsastin Kuuta ihan vain siellä sen tallilla, mutta joulusta lähtien olen käynyt sen kanssa tunneilla säännöllisesti. Ollaan käyty jo myös yksissä kisoissa, jossa mentiin ristikkoluokka puhtaasti :) Kisasin myös jonkinverran Niihaman poneilla syksyn aikana. Eniten menin Juipilla, jolla menin 70cm. Nyt alkuvuodesta olen kisannut Juipilla 70/80cm.


Toivottavasti pidit postauksesta, vaikka se oli vähän pitkä :D Mielipidettä voi laittaa kommentteihin. Pyrin jatkossa tekemään ainakin kerran viikossa postauksen.
~Pauliina

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :--)